سیاسی

وعده‌یی که تحقق نیافت

 

از وعده‌ي امرالله صالح معاون اول رياست جمهوري که گفته بود تا پانرده روز معضل ماين گذاري هاي مقناطيسي در کابل حل مي شود، هفده روزسپري شد مگر  اين معضل همچنان با تلفات انساني ادامه دارد.

امرالله صالح معاون اول رياست جمهوري  به روز (دوشنبه، 6 دلو) در صفحه فيسبوکش نوشته‌ بود«به مردم شريف افغانستان اطمينان مي‌دهيم که به‌زودي با ابتکاراتي که آغاز شده‌است معضل ماين‌هاي چسپکي حل مي‌گردد. يادتان است که گفته بوديم مشکل بزبزک را حل مي‌سازيم. با ابتکارات تخنيکي از آن تاريخ تا امروز ما هيچ تلفات با سلاح بزبزک دشمن صورت نگرفته‌است.»

امرالله صالح همچنان گفته است «تا مهار کامل استفاده از ماين‌هاي مقناطيسي در کشور نياز به زمان کمي دارد تا تدارکات در اين زمينه انجام شود.»

او همچنين گفته‌ بود« سيستمي در دولت به وجود آمده است که تروريست‌ها توان فريب‌دادن قوه قضاييه و ضعيف‌سازي محضر را ندارند.»

او همچنان بر اعدام هراس افگنان  گرفتار شده تاکيد کرده بود .

مگر از آن تاريخ تا امروز، کابل گواه اين رويداد ها بوده است.

تاريخ 6 دلو انفجار ماين  در ساحه  پروان  دوم  ناحية4، تاريخ  8 دلو  سه انفجار  ماين مقناطيسي در ساحة دسپيچري، ارزان قيمت  وساحة کمپني، تاريخ 9 دلو انفجار يک ماين در ساحة  کوته سنگي، تاريخ 10 دلو  دو انفجار ساحة  کپمني و سليم کاروان درتايمني، تاريخ 13 دلو  ماين  انفجار ماين درساحة جنگلک، تاريخ 14دلو انفجار دو ماين مقناطيسي درساحة نوآباد دهمزنگ  و جوي شير، تاريخ 15دلو انفجار ماين در ساحه دسپيچري ناحية نهم، تاريخ 18 دلو انفجاردو ماين در داخل يک دکان در ساحة باغ قاضي، تاريخ 19 دلو انفجار سه ماين درساحة ارزان قيمت، مکروريان چهارو ساحة کمپني ناحية 5، تاريخ 20 دلو سه انفجار در کابل، تاريخ 21 يک انفجار و  ترور چهار کارمند وزارت احيا و انکشاف دهات، تاريخ 22 دلو سه انفجار در کابل ، چيزي که گفته شد شمة از فعاليت هاي ضد امنيت در پايتخت و کشور است که تلفات انساني هم در پي داشته است.

معضل امنيتي در اينجا خاتمه نمي يابد رسانه هاي گزارش داده اند «در جريان پنج ماه  که از آغاز مذاکرات دوحه سپري شده است ، مردم افغانستان به خصوص شهريان کابل روزگار خوشي ندارند ، در اين پنج ماه نزديک به 100 انفجار، حمله مسلحانه و راکت‌پراگني در کابل صورت گرفته است. در اين انفجارها و حمله ، نزديک به 500 تن کشته يا زخمي شده‌اند. براساس آمارها، دست‌کم 55 موتر در نتيجه انفجارها تخريب شده است، بيش از 25 موتر نظاميان و نزديک به 30 موتر غيرنظاميان را شامل است. در اين جريان حتا ماين‌هاي مقناطيسي در موترتکسي و بايسکل کارگذاري شده است.»

رسانه ها همچنان گفته اند«در پنج ماه اخير از حدود 100 مورد انفجار و حمله جلوگيري شده است. در اين جريان نزديک به 10 مهاجم مسلح در شهر کابل کشته و ده‌ها تن‌شان بازداشت شده‌اند.»

مسوولان در نهادهاي امنيتي بارها گفته بودند که گروه طالبان، القاعده، داعش و حقاني در انفجارها و حمله هاي اخير دست دارند

مگر طالبان دست داشتن شان را دراکثر اين رويداد ها رد کرده اند.

مگر مسوولان امنيتي اين گفته هاي طالبان را رد کرده و تاکيد داشته اند که طالبان به خصوص شبکه حقاني در اين گروه  برنامه هاي تروريستي را سازماندهي مي کند مگر داعش وظيفه دارد که در آن ادعاي مسووليت کند.

آگاهان سياسي با اين گفته هاي مسوولان نظام موافق اند، در اين جاي شک نيست طالبان و يا گروه هاي ديگر تروريستي فعال اند و هيچگاهي از برنامه و عمل شان کوتاه نه آمده اند، جنگ ميان نيروهاي دولتي وطالبان ادامه دارد، هر کدام کوشش مي کنند که به حريف ضربه وارد کنند، گروه هاي هراس افگن صرف نظر ازنام، شهرت و آدرس شان  در تلاش منافع خود اند، در اينجا سوال متوجه  مسوولان نهاد هاي امنيتي، کشفي و دفاعي است که آنان در مهار اين توطيه ها چه کرده اند؟

تنها تعهد و يا زمان بندي که اجرايي شده نتواند براي حل مشکل کافي نيست، مردم از مسوولان نظام به خصوص آناني که بر امور امنيتي نظارت دارند و يا هم به گونة مستقيم مسوول مديريت نهاد هاي امنيتي و دفاعي اند مي خواهند به جاي وعده و تعهد، کار عملي کنند.

مردم اين مسوولان را به کم کاري متهم مي کنند، اگر کم کاري نيست در پنج ماه گذشته پنجصد افغان در حوادث تروريستي کشته و يا زخمي نمي شدند.

صائم

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار