سیاسی
هفت ثور و هشت ثور تاريخ سرافکنده و سرافراز!
با مطالعه عميق و دقيق به اين نتيجه ميرسيم که سنگ بناي ويراني را در افغانستان کودتاي هفتم ثور به رهبري حزب دموکراتيک خلق افغانستان تهداب گذاشت و در اين کودتا که سردار محمد داوود خان با اعضاي خانواده شان تير باران گرديد، فصل تازهاي را در افغانستان باز کرد که هر ورق آن قابل تأمل است
تفکر ماركسيستي در افغانستان با حمايت شوروي سابق در کشور ما موفق شد و کودتاي هفتم ثور به وقوع پيوست كه منجر به سقوط دولت داوودخان گرديد.
پس از کودتاي هفتم ثور روايت سلطان علي کشتمند در کتاب تحت عنوان از کودتا تا کودتا بر اين است که دولت داوود خان نتوانست حکومت داري را به گونه سالم و شفاف نهادينه کند که متضمن ثبات در افغانستان ميشد.
يکي از اشتباهات داوود خان اين بود که فعاليتهاي حزبي گروپهاي چپ و راست را در درون نيروهاي نظامي آزاد گذاشت و اين گروپها با استفاده از اين فرصت زمينه سازماندهي کودتا را فراهم کرد که در فرجام باعث سقوط دولت داوود خان گرديد.
پس از کودتاي هفتم ثور افغانستان شاهد خونين ترين روزهاي تاريخ خويش بود که به روايت ناظرين گورستانهاي دسته جمعي را کودتاچيان هفتم ثور به راه انداخت و تمام تلاش اين گروه، تطبيق حاکميت از بالا به پايين بود که در جهان همواره حاکمان ظالم و ستمگر نتوانستند ثبات را در درون کشور شان با اين گونه رويکرد نهادينه سازند.
رويکرد سازمان حزبي خلق و پرچم رويکرد توأم با ظلم و استبداد بود که از طريق اعمال فشار ميخواستند ديدگاه و برنامههاي شان را بر کليه شهروندان کشور بقولاند و اين رويکرد که همانند کليسا نيشنان تلاش ميکردند با توسل به امکانات قدرت خويش بالاي ديگران تبلور ببخشند و در اروپا باعث شکل گيري گروههاي اصلاح طلب گرديد و سرانجام پروتستانيسم به وسيله مارتين لوتر شکل گرفت و خواهان اصلاحات در عملکرد کليسا گرديد.
جنايتهاي خلق و پرچم در افغانستان چنان وحشت بار بود که حتأ حاميان بيروني شان متعجب صحنههاي وحشييانه اين گروه جنايت پيشه بود که وجدان بشريت را مجروح ساخته بود.
ديدن صحنههاي وحشت آور و دين گريزانه، اين سازمانيهاي فروخته شده زمينه فعاليت گروپهاي مجاهدين را سازمان بخشيد و گروپهاي مجاهدين با شعار نعره تکبير صف آرايي کردند و تجمعات بزرگ مردمي را بخاطر هراست از دين و وطن سازماندهي نمودند و اهداف اين گروه، دفاع از افغانستان در برابر تفکر کمونيزم مارکسيستي و هراست از دين اسلام با شعار نعره تکبير و به منظور برگرداند مصونيت جاني براي شهروندان افغانستان بود.
اين تلاشها و مبارزات در هشتم ثور به پيروزي انجاميد و مردم افغانستان امروز هشتم ثور را به عنوان روز پيروزي جهاد در برابر کمونيزم به نيکوداشت ياد آوري ميکند.
جهاد مردم افغانستان در برابر کمونيزم همه ساله از سوي هواداران جهاد نيکوداشت ميشود و مردم افغانستان را به ياد پيروزي هشتم ثور مياندازد.
ولي پس از هشتم ثور افغانستان شاهد صلح و استقرار ثبات نگرديد که امروز پس از نزديک به نيم قرن ما هنوز شاهد داغدار شدن جنگ در کشور هستيم و در حقيقت پيروزي هشتم ثور نتوانست اجماع طرفها را براي صلح افغانستان استحکام ببخشد و ما روي چگونگي حکومت پس از صلح به نتيجه عاري از جنگ دست پيدا مي کرديم.
ما پس از بيست و نه سال از پيروزي جهاد افغانستان به کالبد شگافي جنگ و عوامل استمرار جنگ ضرورت داريم، تجليل از پيروزي زماني معنا ميدهد که ما شاهد استقرار صلح در کشور باشيم و از روزهاي ملي خود بدون هيچ گونه جنگي تجليل کنيم.
عوامل همه جنگها در افغانستان بايستي توسط کاوشگران و محققان تاريخ و ناظران روزهاي سخت افغانستان بازتاب پيدا کند تا همه مردم افغانستان از واقعيتهاي پشت پرده جنگ و ادامه جنگ اگاهي حاصل کنند و بدانند که کدام گروهي و يا کدام کشوري خواهان صلح در افغانستان نبود و نيست کودتاي افغانستان را بخش بزرگي مردم افغانستان تقبيح ميکند و ميفرماييد که خلقيها و پرچميها باعث بي ثباتي افغانستان به حمايت بيرونيها گرديد.
و بخش ديگري از شهروندان کشور پيروزي هشتم ثور را درخور ستايش نمي داند و مي فرماييد که پس از ختم يک جنگ به جنگ ديگري متصل شديم و عدم پرداختن به واقعيت هاي پشت پرده اين حواداثات ما را امروز از صلح دور مي سازد و ما بايستي تمام حقيقت هاي پشت پرده را واکاوي کنيم و حقيقت تمام مباحث گنگ و مرموز را بازتاب دهيم.
صلح زماني تحقق پيدا خواهد کرد که براي بخش از واقعيت هاي خويش اعتراف کنيم و بپذيريم که در تحقق امر صلح ناکام مانديم و نتوانستيم افغانستان را به صلح برسانيم
من از تمامي محققان و تاريخ نگاران بي طرف مي خواهم که به جاي تعريف و تقبيح بياييد حقيقت يابي کنيد و ماهيت اصلي ماجراي جنگ و عدم اجماع همه مردم افغانستان پيرامون روزهاي تاريخي روشن سازيد تا مردم آگاه شوند و از حقيقت با خبر باشند.
عبدالوارث سیغانی