ترجمه
بسياری از طالبان به خط مقدم جنگ برمی گردند
برگردان به فارسی سیده مطهر / NBC News - Mushtaq Yusufzai and Saphora Smith
سه رهبر طالبان به NBC News گفتند که در ميان افزايش نگراني در صفوف آنها مبني بر اينکه دولت بايدن در مهلت توافق شده ماه مي، نيروهاي خود را از افغانستان خارج نميکند، جنگجويان طالبان از تعطيلات سنتي زمستاني خود براي انجام وظيفه در خط مقدم جنگ دعوت شده اند.
يک فرمانده طالبان در ولايت هلمند گفت: «فرماندهان و واليان ارشد جهت بازگشت به مواضع خود و شرکت در جلسات و گفتوگوهاي ويژه براي تهيه راهبرد آينده هدايت داده شده اند.»
وي گفت: رهبران طالبان بايد به «چندين مسأله» بپردازند، از جمله «بنبست» جاري در گفتوگوهاي صلح با دولت افغانستان و ترديدهاي مطرح شده توسط دولت جديد در واشنگتن در مورد آينده توافقنامه.
اين فرمانده طالب مانند ساير شورشياني که در اين مقاله ذکر شده اند، خواست اسم وي برده نشود، زيرا اجازة گفتوگو با رسانه ها را ندارد.
اين اظهارات در حالي صورت ميگيرد که هشدارهاي فزايندهيي در مورد افزايش خشونت از سوي مقامات و کارشناسان داخلي و خارجي صورت ميگيرد؛ و رييس جمهور جو بايدن – که وظيفه خود را چند ماه قبل از مهلت مقرر براي بيرون کشيدن همه نيروهاي خارجي به عهده گرفت – در حال ارزيابي اين است که با طولانيترين جنگ امريکا چه کند؟
نزديک به 20 سال جنگ امريكا در افغانستان را اين خروج نيروها پايان ميدهد، اما اين امر طالباني را که دليل اصلي آنها مجبور به بيرون كردن سربازان خارجي از افغانستان بوده است، ميتواند جسارت بخشد.
گزارش که روز چهارشنبه منتشر شد هشدار داد كه خروج غيرمسوولانه نيروها احتمالاً منجر به «جنگ داخلي جديد» در افغانستان شود و به گروه هاي تروريستي اجازه دهد دوباره با قدرت زيادتر ظاهر شوند.
يک رهبر سياسي طالبان در دوحه، گفت که برنامه اين گروه در صورت عدم موفقيت در گفتوگوها با دولت افغانستان و بيرون نشدن نيروها در زمان تعيين شده آن، تلاش براي تصرف ولايتهاي مهم استراتيژيک بود.
وي گفت که فرماندهان مناطق «مهم» در مواضع خود فراخوانده شده اند.
طالبان در گذشته رسانه ها را گمراه کرده اند و مشخص نيست که آنها تا چه ميزان مايل به عمل به سخنان خود هستند، اما تهديد به خشونت در بيانيه اخير نيز بازتاب يافته است.
ذبيح الله مجاهد سخنگوي طالبان در اوايل اين هفته در بيانيهيي گفت: «تاريخ شاهد است که ملت مجاهد افغانستان ميتواند شجاعانه از ارزش ها، خاک، وطن و حقوق خود دفاع کند.» اصطلاحات عربي مجاهد يا مجاهدين اشاره به مبارزان مقدس دارد؛ و در زمان اشغال افغانستان توسط شوروي در دهه 1980 بيشتر مورد استفاده قرار گرفت.
تيم بايدن گفته است که در حال بررسي اوضاع در افغانستان است و وانمود کرده است که در صورت لزوم خروج نيروهاي خود را به تأخير بيندازد. در حال حاضر تقريباً 7500 نيروي غير امريكايي تحت رهبري ناتو و 2500 سرباز امريكايي در افغانستان حضور دارند كه پايينترين سطح از سال 2001 است.
طبق مطالعه دانشگاه براون، از اکتوبر 2001 تا اکتوبر 2018، حدود 2300 سرباز امريکايي و حدود 58000 ارتش و پوليس افغانستان در خشونت ها کشته شدند.
افغانستان همچنين يکي از ناامنترين مکانها براي غيرنظاميان در جهان است. سازمان ملل پس از سال 2009، زماني که شروع به ثبت سيستماتيک تأثير جنگ بر غيرنظاميان کرد، بيش از 100000 غيرنظامي کشته يا زخمي شده را در 10 سال اخير، ثبت کرده است.
موجي از ترورها نيز اخيراً کشور را فرا گرفته است، که عمدتاً زنان برجسته، خبرنگاران و ساير فعالان را مورد هدف قرار ميدهد.
طالبان مدت هاست که مورد هدف قرار دادن غيرنظاميان را انکار کرده اند.
اشلي جکسون، محقق در يک انديشکده لندن، گفت که بعيد به نظر ميرسد طالبان در اين مرحله يک استراتيژي بزرگ داشته باشند، آنها منتظر ميمانند و ميبينند چه خواهد شد و عدم وضاحت دولت بايدن نظم و انضباط در ميان صفوف داخلي طالبان را به خطر مياندازد.
«براي طالبان در دوحه بسيار دشوار است که فرماندهان شان را که در زمين جنگ حضور دارند و هرگز به ايالات متحده اعتماد نکرده اند، به اين توافقنامه معتقد بسازند.»
وي گفت که عدم وضاحت براي اشرف غني رييس جمهوري افغانستان نيز سخت است، وي همچنين نميداند که در آينده چه خواهد شد.
فواد امان، معاون سخنگوي وزارت دفاع ملي افغانستان، گفت از آنجا که ايالات متحده نيروهاي خود را کاهش داده است، نيروهاي افغانستان مسووليت تمام عمليات هاي زميني و بيش از 95 درصد حملات هوايي را به عهده گرفتند.
امان گفت: «اين همان چيزي است که ما براي آن کار کرده ايم – نيروهاي مستقلي که ميتوانند جنگ خود را انجام دهند. ناتو اطمينان داده است که آنها بودجه مورد نياز ما را براي حمايت از عملياتها ادامه ميدهند. اين نوع پشتيباني را ما اکنون نياز داريم.»
امان از اظهارنظر در مورد ادعاي طالبان مبني بر بازگشت برخي از جنگجويان به مواضع خود شان، خودداري کرد.
روز چهارشنبه، ند پرايس، سخنگوي وزارت امور خارجه امريکا گفت که دولت ايالات متحده در حال بررسي توافقنامه طالبان و ايالات متحده است.
در اين توافقنامه مشخص شده بود كه تمام نيروهاي خارجي در ازاي تضمين هاي امنيتي طالبان از افغانستان خارج ميشوند. شورشيان متعهد شدند كه اقدامات لازم را براي جلوگيري از استفاده هر گروه يا فردي از جمله القاعده از خاک افغانستان عليه ايالات متحده و متحدانش انجام دهند.
نيروهاي امريکايي در سال 2001 به افغانستان حمله کردند و دولت طالبان را که القاعده و رهبر آن، اسامه بن لادن، مهندس حملات تروريستي 11 سپتامبر 2001 را پناه داده بود، سرنگون کردند.
اين گروه همچنين توافق کرده اند که با يک هيأت افغانستان گفتوگوهاي صلح را آغاز کنند – گفتوگوهاي که اساساً پس از اعلام ارزيابي ايالات متحده از مواضع خود متوقف شده است.