سیاسی
افغانستان سرمشق جهان در مبارزه عليه گرمايش زمين
افغانستان به خاطر منابع خواستنی و جایگاه غیر صنعتیاش، میتواند رهبری مبارزه علیه گرمشدن کرهی زمین را به عهده گیرد که جهان آن را به عنوان سرمشق یاد کرده و حرمت و قدردانی سازمان همکاری و توسعهی اقتصادی بینالمللی را کسب کند.
این سخنان سیت وارین روز، رییس و بنیانگذار انستیتیوت انریف، واقع در واشنگتن است که در عرصهی توسعه پایدار کشورهای جهان از طریق پژوهش و دادخواهی فعالیت دارد.
گروهی از سیاستگران و فعالان جامعهی مدنی افغانستان گردهم آمدهاند و نخستین نشست مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان را به تاریخ پانزدهم فبروری در واشنگتن برگزار کردند. این انجمن زیر مجموعهی انستیتیوت انریف فعالیت میکند.
این گروه طرحی را زیر نام «مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان» به راه انداختهاند تا تصویر جدیدی از افغانستان را به جهان ارایه کنند. در این طرح، افغانستان میتواند منابع معدنی خود را بدون استفاده از منابع فسیلی استخراج کند و رهبری مبارزه با گرمشدن کرهی زمین را به عهده گیرد.
آقای سیت وارن بنیانگذار انستیتیوت وارن در گفتوگوی ویژه با “سلاموطندار” گفته است، جهان به ویژه کشورهای ثروتمند چشم به راه کشوریاست که رهبری مبارزه با گرمایش کرهی زمین را به عهده گیرد و افغانستان با توجه به موقعیت غیرصنعتیبودن خود، میتواند با رهبری مسألهی گرمایش زمین، سرمشقی شود برای سایر کشورها.
سیت وارن همچنان گفته: «افغانستان به خاطر منابع خواستنی و جایگاه غیرصنعتیاش، میتواند همان رهبری باشد که جهان به عنوان سرمشق به آن اشاره نماید و احترام و قدردانی تمام سازمان همکاری و توسعهی اقتصادی بینالمللی را کسب کند.»
آقای وارن تاکید کرده، افغانستان دارای معادن زیادی است و شهروندان افغانستان برای ادامهی زندهگی به استخراج معادن نیاز دارند، اما اگر افغانستان این منابع را با استفاده از فناوریهای بسیار پیشرفته استخراج کند که به مردم و محیطزیست این کشور آسیبی نرساند و سبب گرمایش کرهی زمین نشود، در واقع جان ۸ میلیارد تن را نجات میدهد.
به باور آقای وارن، افغانستان نظر به موقعیتی که دارد میتواند از آفتاب، باد و آب روان انرژی تولید کند و این کار این کشور را از استفادهی سوختهای فسیلی که سبب تخریب محیطزیست و گرمایش زمین میشود، بینیاز میسازد.
او تصریح کرده: «موقعیت افغانستان و توانایی استفادهی این کشور از فناوریهای پیشرفتهیی که میتوانند از آفتاب، باد و آب روان انرژی تولید کند، بسیار برجسته است که این مملکت را از استفادهی سوختهای فسیلی که سبب تخریب محیطزیست و گرمایش زمین میشود – بینیاز میسازد. این کمکی است به کرهی زمین!»
مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان متشکل از افرادیاست که تلاش دارند تصویر متفاوتی از آیندهی افغانستان به عنوان یک کشور پیشگام در عرصهی رشد اقتصادی، همزمان با انتشار متوازن کاربن ارایه کنند.
عبدالله خداداد، احمدضیا مسعود، فوزیه کوفی، محمدکاظم همایون، احمدناصر سرمست، میرویس بلخی و شماری از سیاستگران مطرح کشور از اعضای این مجمع هستند.
عبدالله خداداد، یکی از اعضای مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان گفته که اگر افغانستان به خاطر استخراج منابع خود به سوختهای فسیلی روی نیاورد، سبب جلوگیری از گرمایش کرهی زمین شده و جلوگیری از گرمای روزافزون کرهی زمین، در حقیقت عالم را از خطر گرمای بیش از حد و سیلابهای ویرانگر نجات میدهد.
به گفتهی آقای خداداد، مجمع بازآفرینی افغانستان، تلاش میکند تصویر جدیدی از افغانستان را به جهانیان نشان دهد. او تاکید کرده است: «مطابق به طرحی که مجمع رهبران کارزار بازآفرینی تصویر افغانستان در انستیتیوت انریف دارد، افغانستان میتواند رهبری جهان را در مبارزه با گرمی کرهی زمین به دست گیرد و از این طریق احترام فراوانی برای خود کسب کند.»
افغانستان دارای معادن فراوان است که جهان برای پیشرفت خود به آن نیاز دارد، اما مجمع بازآفرینی افغانستان میگوید، ساخت طرح استخراج معادن توسط انرژیهای بادی، آفتابی و آبی سبب میشود هم افغانستان منابعش را استخراج کند و هم بر علیه گرمشدن کرهی زمین واقع گردد.
سلام وطندار