اقتصادی

تاجران وصنعت کاران: صادرات ميوه خشک افغانستان به نام کشورهاي همسايه صادر مي شود

 

مسوولان اتحاديه تاجران و صنعت کاران افغانستان از مشکلات ناامني و نبود برق انتقاد کرده و مي‌گويند؛بيش از 20 سال است که ميوه خشک افغانستان به نام کشورهاي ايران،پاکستان و ترکيه به کشورهاي اروپايي صادر مي‌شود.

به گزارش روزنامه آرمان ملي،  سخي احمد پيمان، معاون فدراسيون اتاق هاي تجارت افغانستان روز دوشنبه 22 جدي در گشايش «نمايشگاه بين المللي توسعه،پيشرفت تجارت و گفتمان سکتور خصوصي» گفت که همه ساله نزديک به 100 فابريکه تازه در شبکه صنعت و تجارت افغانستان افزايش مي‌يابد؛اما دست‌ها و معضلات از درون ادارات دولتي به چرخش صنعت افغانستان آسيب مي‌رساند.

آقاي پيمان افزود، افغانستان در بخش زراعت و معادن ظرفيت و فرصت‌هاي خوبي دارد و بايد در راستاي جلب سرمايه گذاران داخلي و خارجي تلاش بيشتر شود. او تاکيد کرد: « مديران ارشد در برخي ادارات دولتي مانع گردش اقتصاد و صنعت کشور مي‌شوند و شماري از فابريکه‌هاي کشور به دليل نبود برق از کار افتاده است.

آقاي پيمان گفت که بين 7 تا 8 ميليون نفر در کشور بيکار هستند و در صورت که در بخش صنعت و تجارت کار صورت نگيرد بر شمار اين بيکاران افزوده خواهد شد.

عبدالهادي فرهنگ، رييس اتحاديه تاجران و سرمايه گذاران افغانستان و يکي از برگزار کننده گان اين نمايشگاه گفت، بيست سال است که ميوه خشک افغانستان به نام کشورهاي ايران،پاکستان و ترکيه به اتحاديه اروپا صادر مي‌شود و هنوز حکومت روي استندردهاي که مورد پذيرش کشورهاي اروپايي باشد، اقدامي نکرده است.

آقاي فرهنگ از وزارت ماليه انتقاد کرده و گفت که هنوز کالاهاي نمونه تاجران اوزبيکستاني که در اين نمايشگاه شرکت کرده،به دليل بروکراسي پيچيده اين وزارت در ميدان هوايي کابل گير مانده و تا کنون به نمايش گذاشته نشده است.

او تاکيد کرد که چنين وضعيت بروکراسي نامنظم و کارشکني‌هاي وزارت ماليه چهره بدي از وضعيت افغانستان در بيرون از کشور از جمله اوزبيکستان به نمايش خواهد گذاشت که اين امر بر روابط تجارتي دو کشور تأثير منفي مي‌گذارد.

مالکوف يارقين، معاون اتحاديه صادر کننده گان اوزبيکستان در اين نمايشگاه گفت که روابط فرهنگي و تاريخي اوزبيکستان و افغانستان پيشينه زيادي دارد و روابط ديپلماتيک اين دو کشور از سال 1992 ميلادي به اين طرف ادامه دارد.

آقاي يارقين تاکيد کرد که اوزبيکستان با چنين روابط فرهنگي و تاريخي قصد دارد روابط تجارتي خود را نيز در افغانستان گسترش دهد و اين اراده در سطح رهبري اوزبيکستان وجود دارد.

بااين حال نمايشگاه بين المللي توسعه، پيشرفت تجارت و گفتمان سکتور خصوصي با اشتراک صعنت کاران و تاجران افغانستان و اوزبيکستان به گونه مشترک در کابل برگزار شده که براي سه روز ادامه دارد.در اين نمايشگاه تاجران و صنعت کاران دو کشور در بيش از 180 غرفه کالاهاي تجارتي شان رابه نمايش گذاشته اند.

سيد احمد راشد کاشفي

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار