اخبار
رياست معارف ميدان وردک: دختران از رفتن به مکتب در مناطق تحت کنترل طالبان محروم شده اند

مسوولان محلي ولايت ميدان وردک ميگويند که با سقوط شماري از ولسواليهاي اين ولايت به دست طالبان، دانشآموزان دختر از حق دسترسي به آموزش محروم شده اند.
رياست معارف ميدان وردک گفته که بيش از صد مکتب دخترانه در ولسواليهاي جلريز، سيدآباد، نرخ، جغتو و برخي ولسواليهاي ديگر اين ولايت مسدود است و تنها در ولسواليهاي حصه اول و دوم بهسود و بخشهاي از مرکز ميدان شهر، دختران به مکتب ميروند.
محمد سعيد منصور، رييس معارف اين ولايت روز يکشنبه (17 اسد) به رسانهها گفته: «تمام مکاتب که در زير کنترول طالبان مسدود است. تعداد اين دانش آموزان دختر حدوداً به 50 هزار ميرسد که فعلاً از تعليم محروم اند.»
آقاي منصور افزوده که پس از پايان قرنطين و آغاز دروس حضوري دانشآموزان، شماري از اين مکاتب به دليل جنگ فعال نشده اند.
جنگجويان گروه طالبان پيش از اين نيز مسوولان مکاتب دخترانه را در بخشهاي ناامن ولايت ميدان وردک تهديد کرده گفته بودند که فعاليتهاي شان را متوقف کنند.
شريفالله هوتک، عضو شوراي ولايتي ميدان وردک گفته که در حال حاضر، دستکم، 120 مکتب در سطح اين ولايت به روي دانش آموزان مسدود است و ساختمان برخي از اين مکاتب در اثر جنگها آسيب ديده است.
آقاي هوتک از طرفهاي درگير خواست که به پروژههاي عامالمنفعه آسيب نرسانند و از مکاتب و کلينيکها به عنوان مراکز نظامي استفاده نکنند.
در اين حال، لونگ فيضان، والي ميدان وردک گفته که تلاشهاي آنان براي بازگشايي مکاتب در ساحات تحت کنترل طالبان در اين ولايت جريان دارد.
آقاي فيضان افزوده: «در ساحاتي که مشکل وجود داشته باشد، ما از طريق متنفذين و ريش سفيدان تلاش داريم. مثلاً در ولسوالي چک در قسمت جلوگيري از ممانعت طالبان اقدام کردهايم که مکاتب بسته نشود و آنان مانع تطبيق پروژههاي انکشافي نشوند و تا هنوز مشکل جدي در اين زمينه وجود ندارد.»
رياست معارف ولايت باميان نيز گفته که به دليل جنگ و ناامني، چندين مکتب در ساحات چهارطاق، کريمک، دو آب ميخزرين و اشپشتة ولسوالي کهمرد باميان مسدود شده است.
محمد ايوب اميري، رييس معارف اين ولايت گفته که حدود 400 دانش آموز دختر و پسر از رفتن به اين مکاتب محروم شده اند.
او همچنان گفته که پس از حملات جنگجويان طالبان بر شماري از ولسواليهاي اين ولايت هزاران خانواده از باميان بيجا شده و کودکان اين آوارهگان جنگ نيز تا کنون به مکتب برنگشته اند.



