اخبار

امريکا و بريتانيا از شهروندان خود خواستند افغانستان را به سرعت ترک کنند

سفارت‌خانه‌های امریکا و بریتانیا در کابل با صدور اعلامیه‌های از شهروندان خود خواسته‌اند که با پروازهای تجاری افغانستان را ترک کنند.

در اعلامیه‌های این کشور وخامت اوضاع امنیتی دلیل صدور این هشدار خوانده شده است.

سفارت امریکا در کابل در اعلامیه‌ی که روز، شنبه (16اسد) نشر شد،  گفته است: “سفارت ایالات متحده از تمام شهروندان امریکایی می‌خواهد افغانستان را به سرعت به وسیله پروازهای تجاری موجود ترک کنند. سفارت با توجه به نگرانی‌های امنیتی و کاهش کارمندانش توانایی بسیار محدودی برای کمک به شهروندان امریکایی دارد و این محدودیت حتا شامل کابل می‌شود.”

سفارت امریکا از اهدای کمک مالی بازگشت برای شهروندان امریکایی خبر داده است که توانایی خرید تکت بازگشت به امریکا را ندارند.

سفارت امریکا تاکید کرده که وزارت خارجه امریکا در ۲۷ اپریل ۲۰۲۱ به دلیل خشونت و تهدیدهای امنیتی دستور داد که کارمندان غیرضروری که کارهای‌شان از مکان خارج از افغانستان اجرایی است، از این کشور خارج شوند.

براساس تهدیدشناسی امریکا، افغانستان در سطح ۴ قرار می‌گیرد که به دلیل جرم، تروریزم، شورش‌های مدنی،‌‌ آدم‌ربایی، منازعه مسلحانه و کووید‌ـ ۱۹ سفر به این کشور ممنوع است. پروازهای داخلی در افغانستان و رفت‌و‌آمدهای زمینی خارج از کابل نیز به شدت محدود گزارش شده است. بر اساس این طبقه‌بندی پروازها می‌توانند لغو شوند و جاده‌ها نیز مسدود شوند.

هم‌زمان، بریتانیا نیز از تمام شهروندانش خواسته است که افغانستان را ترک کنند. سفارت بریتانیا نیز دلایل مشابهی را برای خروج شهروندانش ارایه کرده است.

در اعلامیه‌ی سفارت بریتانیا آمده است: “احتمال بسیار زیادی وجود دارد که تروریستان حملاتی را در افغانستان انجام دهند. نوع معین حملات نهایی نشده است و پیچیده‌گی آن بیشتر است. باید متوجه باشید به صورت کلی تهدیدهای فزاینده‌ای متوجه منافع غربی در کابل وجود دارد. از دستورهای مقام‌های محلی پیروی کنید. خطر بالای آدم‌ربایی در سراسر کشور وجود دارد.”

این هشدارها پس از حمله انتحاری پیچیده به خانه بسم‌الله خان محمدی،‌ سرپرست وزارت دفاع و ترور دواخان مینه‌پال، رییس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت در روزهای گذشته صادر مي‌شود.

طالبان مسووليت هر دو حمله را به عهده گرفته اند. از سوي ديگر، با به بن‌بست خوردن گفت‌وگوهاي صلح، شورشيان طالبان حملات وسيعي را در ولايت‌هاي شمالي و جنوبي کشور راه انداخته اند و جنگ شديد در شبرغان، تخار، لشکرگاه و قندهار جريان دارد.

شوراي امنيت سازمان ملل متحد خواهان آتش‌بس فوري و ادامه مذاکرات معنادار صلح بين طالبان و دولت افغانستان شده است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار