اخبار
صلح افغانستان؛ ديدار نمايندهگان طالبان و سياستمداران افغان در تهران
هیأت گروه طالبان به رهبری شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون هیأت مذاکرهکنندهی گروه طالبان در قطر و برخی از چهرههای سیاسی افغان در تهران دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست جواد ظریف، وزیر خارجهی ایران نیز حضور داشت.
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز چهارشنبه (۱۶ سرطان) در صفحهی توییترش نوشته است که این سفر نمایندهگان طالبان به دعوت رسمی حکومت ایران صورت گرفته است.
همچنین محمد یونس قانونی، معاون رییس جمهور پیشین، کریم خرم و ارشاد احمدی از افراد نزدیک به حامد کرزی، سلام رحیمی، مشاور رییس جمهور غنی و نمایندهگان برخی احزاب در این نشست حضور داشتند.
تا اکنون آجندای این دیدار روشن نشده است، اما پیش از آن سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفته بود که دو طرف “در مورد وضعیت فعلی کشور و حل مشکلات از طریق گفتوگوها صحبت خواهند کرد”.
در حدود دو سال گذشته، این چهارمین سفر هیأت طالبان به تهران و دیدار با مقامهای ایرانی در پیوند به صلح افغانستان است، اما این نخستین بار است که ایران نشست نمایندهگان طالبان و سیاستگران را میزبانی میکند.
این در حالی است که روز گذشته یک هیأت قطری به رهبری نمایندهی ویژه این کشور برای افغانستان وارد کابل شد. و در حال حاضر، مصروف ديدار با مقامهاي افغان است.
سرور دانش، معاون دوم رييس جمهور گفتوگو با القحطاني را در مورد صلح افغانستان مفيد توصيف کرده و گفته است: “خوشحالم که دولت قطر نيز بر اين باور است که طالبان از راه جنگ و خشونت نميتوانند بر سرنوشت مردم افغانستان مسلط شوند و قضيه افغانستان راه حل نظامي ندارد.”
وزارت خارجهي کشور گفته است که مطلق بن ماجد القحطاني در ديدار با حنيف اتمر، يک بار ديگر از تعهد دولت قطر مبني بر حمايت از روند صلح به مالکيت و رهبري افغانها اطمينان داده است.
دو روز پيش نيز نمايندهي ويژه سرمنشي سازمان ملل متحد در افغانستان در سفرش به قطر با هيأت مذاکرهکنندهي گروه طالبان در مورد حمايت ملل متحد از صلح افغانستان ديدار و گفتوگو کرد.
يوناما گفته: “مذاکرات صلح بايد حقيقي و به عنوان، تنها راه پايان دادن به جنگ و اميد بخشيدن به مردم افغانستان در اولويت قرار گيرد.”
مذاکرات بينالافغاني از مدتي به اينسو ميان هيأتهاي مذاکرهکنندهي جمهوري اسلامي افغانستان و گروه طالبان در قطر متوقف است.
حکومت افغانستان طالبان را به “بهانه جويي” متهم کرده و همواره گفته است که اين گروه به راه حل سياسي اعتقاد ندارد، اما طالبان، طرف مقابل را در عدم پيشرفت مذاکرات بينالافغاني در قطر مقصر عنوان کرده اند.