اخبار
وزارت صحت: شمار مبتلايان به قارچ سياه در افغانستان به هفت نفر رسيد
وزارت صحت عامه کشور تأييد کرده که شمار بيماران مبتلا به قارچ سياه در کشور به هفت نفر رسيد.
عثمان طاهري، معاون سخنگوي وزارت صحت عامه، روز دوشنبه (14 سرطان) گفت که اين موارد قارچ سياه در ولايتهاي کابل، بغلان و سمنگان به ثبت رسيده است.
آقاي طاهري بيان داشت که از اين ميان، يک مورد قارچ سياه در بغلان، يک مورد در سمنگان و متباقي پنج مورد ديگر در کابل شناسايي شده است.
او تاکيد کرد که آزمايش کروناي اکثر بيماران مبتلا به قارچ سياه مثبت است.
گفتني است که دو روز پيش، وزارت صحت عامه براي نخستين بار از شناسايي سه مورد قارچ سياه در کشور خبر داد.
وحيد مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه در آن هنگام ابراز نگراني کرد که واقعات قارچ سياه در نزد بيماران مبتلا به ويروس کرونا در حال افزايش است
بيماري قارچ سياه از جمله بيماريهاي نادر است که افراد داراي سيستم ايميني ضعيف، از جمله کساني که به ويروس کرونا متبلا شدهاند و در نتيجه سيستم ايميني بدنشان تضعيف شده است، به اين بيماري مبتلا ميشوند. همچنين بيماران سرطاني و ديابتي هم در معرض جدي ابتلا به قارچ سياه اند.
علايم اين بيماري ابتدا در بيني ظاهر ميشود و اگر در اسرع وقت، بخشهاي التهابي بيني جراحي و برداشته نشود، قارچ به مغز ميرسد و مغز را التهابي ميکند. اين بيماري اغلب با جراحي بزرگ؛ يعني برداشتن چشم، بخشي از جمجمه و فک قابل درمان است.
بنا بر يافتههاي مرکز کنترل و پيشگيري از بيماريهاي ايالات متحده، نرخ متوسط مرگ و مير توسط اين عفونت 54 درصد است. به همين دليل افرادي که آلوده ميشوند ممکن است ظرف چند روز جان خود را از دست بدهند. با اين وجود اين بيماري مسري نيست.
افراد تندرست معمولاً با اين بيماري مقابله ميکنند، اما افراد داراي سيستم ايمني ضعيف به سرعت از آن متأثر ميشوند.