اخبار

جلوگيری از استخدام کودکان در صفوف نيروهای امنيتی؛ پوليس ملی از فهرست «ننگين» خارج شد

وزارت امور خارجه با استقبال از تصميم سرمنشي سازمان ملل متحد مبني‌بر خروج نام پوليس ملي افغانستان از فهرست «ننگين» اين سازمان، گفته است که اين اقدام به دليل جلوگيري از استخدام کودکان در صفوف نيروهاي امنيتي اتخاذ شده است.

اين وزارت گفته است که پوليس ملي افغانستان به دليل حضور کودکان در صفوف اين نيروها، در فهرست «ننگين» اين سازمان جاي گرفته بود.

وزارت امور خارجه در بيانيه‌‌يي گفته است که در گزارش سال 2020 سرمنشي سازمان ملل متحد در مورد کودکان و منازعات نظامي، تطبيق پلان عمل پوليس ملي افغانستان در جلوگيري از استخدام و کاهش خشونت عليه کودکان موفقيت‌آميز خوانده شده است.

اين وزارت گفته است: «خروج نام پوليس ملي افغانستان از فهرست ننگين سرمنشي سازمان ملل متحد در نتيجه پيشرفت‌هاي متداوم در زمينه تطبيق پلان عمل ملي و جلوگيري از استخدام کودکان در صفوف نيروهاي امنيتي کشور حاصل شده است. اين پيشرفت بيانگر تعهد حکومت افغانستان به ارزش‌هاي بين‌المللي حقوق بشري و حکومت داري خوب مي‌باشد.»

وزارت امور خارجه هم‌چنين گفته است که حکومت افغانستان اميدوار است تا کشورها و نهادهاي بين‌المللي با وارد ساختن فشارهاي سياسي و وضع تحريم‌ها بر طالبان و ساير گروه‌هاي تروريستي از استخدام و خشونت بالاي کودکان جلوگيري نمايند.

اين در حاليست که نزديک به يک هفته قبل، انتونيو گوتيريش دبيرکل سازمان ملل متحد، از نقض شديد بيش از سه‌هزار مورد حقوق کودکان در افغانستان خبر داده مي‌گويد که بي‌توجهي به حقوق کودکان در جريان منازعات مسلحانه در اين کشور، «تکان‌دهنده» است.

آقاي گوتيريش با توجه به بحثي که به تاريخ 28 جون در شوراي امنيت سازمان ملل متحد در باره کودکان و درگيري‌هاي مسلحانه صورت گرفت و هم‌چنين گزارش سالانه اخيرش در اين باره، گفته است که در سال 2020 نزديک به 24هزار مورد تخلف شديد عليه 19هزار و 300 کودک در 21 منطقه تحت پوشش ماموريت سازمان ملل متحد در سراسر جهان صورت گرفته است.

انتونيو گويتريش مي‌افزايد که در افغانستان به عنوان يکي از کشورهاي تحت پوشش ماموريت سازمان ملل متحد، سه‌هزار و 61 مورد نقض شديد عليه 2هزار و 863 کودک صورت گرفته است. او گفته که اين موارد شامل کشته شدن 760 کودک و يک‌هزار و 859 زخمي از ميان 2هزار و 619 کودک مي‌شود. دبيرکل سازمان ملل متحد هم‌چنين تاکيد کرده که در سال گذشته‌ي ميلادي 196 کودک ديگر توسط طرف‌هاي درگير جنگ استخدام و مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند.

دبيرکل سازمان ملل متحد به شوراي امنيت اين سازمان گفته است: «بي‌توجهي به حقوق کودکان در زمان درگيري و آشفتگي بسيار تکان‌دهنده و دلخراش است.»

گزارش جديد سازمان ملل متحد نشان مي‌دهد ميزان نقض شديد کودکان درگير در جنگ، «به طرز نگران کننده‌يي» بالاست و با شيوع ويروس کرونا در طي يک‌‌و‌نيم‌سال گذشته، آسيب‌پذيري اين کودکان در برابر آدم‌ربايي، به کار گرفته شدن اجباري و خشونت جنسي افزايش يافته است.

طبق آمار ارايه شده در اين گزارش، در سال 2020 دست‌کم 19هزار و 379 کودک، از جمله قربانيان نقض شديد حقوق کودکان به دليل به کار گرفته شدن در جنگ به عنوان کودکان‌سرباز يا تجاوز به عنف آسيب ديده‌اند.

گزارش اين نهاد بين‌المللي که براساس و از مجموع بررسي 26هزار و 425 مورد تخلف جدي درباره کودکان تهيه شده، حاکي از آن است که دست‌کم 23‌هزار و 946 مورد از اين کودکان در سال 2020 و دو هزار و 479 نفر از آنان پيش از اين تاريخ، مورد آزار و سوء استفاده قرار گرفته‌اند.

بر پايه فهرستي که سازمان ملل متحد منتشر کرده، کار کودکان در پيشبرد مقاصد نظامي در ده‌ها ارتش و گروه مسلح نظامي ثبت شده است.

يک‌ونيم سال پس از شيوع کرونا در سراسر جهان، گفته مي‌شود بيشترين صدمات ناشي از اين همه‌گيري متوجه کودکان شده به طوري که بي‌خانماني، بي‌سرپرستي، محروميت از آموزش، سوء استفاده‌ جنسي، سوء تغذيه و قحطي و بيماري، خطراتي هستند که همزمان با جنگ، کودکان را به صورت بالقوه يا بالفعل تهديد مي‌کنند.

سازمان ملل متحد، اما در گزارش خود تاکيد کرده تشديد درگيري‌هاي مسلحانه و بي‌توجهي به حقوق بين‌الملل بشردوستانه و موازين بين‌المللي حقوق بشر، تأثير شديدي بر عدم حمايت از کودکان داشته است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار