اخبار
آخرين سربازان امريکايی، ميدان هوايی بگرام را ترک کردند
رسانههای امریکایی از قول چند مقام این کشور گزارش دادهاند که آخرین سربازان امریکایی، روز جمعه (11 سرطان) میدان هوایی بگرام را ترک کردند.
این رسانهها گفته اند که پس از نزدیک به 20 سال، همه سربازان امریکایی و دیگر نیروهای ناتو از پایگاه هوایی بگرام تخلیه شدهاند و این پایگاه به زودی به دولت افغانستان تحویل داده میشود.
میدان هوایی بگرام در ولایت پروان در شمال کابل بزرگترین پایگاه نظامی نیروهای امریکایی در افغانستان بود.
گفتنی است که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان از دو ماه به این سو آغاز شده است و قرار است که اين روند تا تاريخ 11 سپتامبر سال جاري تکميل شود.
وزارت دفاع ملي نيز تأييد کرده که نيروهاي امريکايي و ناتو پايگاه نظامي بگرام را روز جمعه به حکومت افغانستان تسليم کردند.
فواد امان، معاون سخنگوي اين وزارت به رسانهها گفته که تمامي نيروهاي خارجي از اين پايگاه بزرگ نظامي بيرون شده و مسووليت آن را وزارت دفاع به عهده گرفت.
آقاي امان افزوده: “پس از اين نيروهاي اردوي ملي افغانستان از اين پايگاه در راستاي مبارزه با تروريزم، دفاع از جان و مال مردم و فراهمسازي امنيت به مردم استفاده خواهند کرد.”
طالبان از خروج نيروهاي امريکايي و ناتو از اين پايگاه استقبال کرده و آن را يک “گام مثبت” خوانده اند.
اين گروه بار ديگر بر خروج نيروهاي امريکايي و ناتو از بخشهاي اين کشور تاکيد کرده و گفته است که بيرون شدن آنان، افغانها را به صلح نزديک خواهد ساخت.
ميدان هوايي بگرام طي دو دههي گذشته، مرکز سوق و عملياتهاي هوايي قواي امريکايي و زندان هزاران جنگجوي گروه طالبان بود.
اين پايگاه که در دههي 1980 توسط اتحاد جماهير شوروي پيشين ساخته شده بود، بزرگترين تاسيسات نظامي نيروهاي امريکايي و ناتو در افغانستان محسوب ميشود.
نيروهاي امريکايي تاکنون چندين پايگاه از جمله ميدان هوايي کندهار را که دومين پايگاه نظامي بزرگ خارجي در اين کشور بود، ماه گذشته به نظاميان افغان تسليم کردند.
روند خروج نيروهاي امريکايي و بين المللي از افغانستان به تاريخ اول مي (11 ثور) به گونهي رسمي آغاز شد و قرار است تا 11 سپتمبر امسال تکميل شود.
همزمان با آغاز روند خروج نيروهاي خارجي از افغانستان، طالبان بر خلاف تعهدشان ميز مذاکره را ترک و جنگجويان اين گروه حملات شان را در نقاط مختلف کشور افزايش داده اند.
مقامهاي دولتي گفته اند که طالبان با وجود پيشرويهايي در برخي مناطق با مقاومت شديد نيروهاي امنيتي و دفاعي و خيزش هاي مردمي روبهرو شده اند و تلفات سنگيني به آنان وارد گرديده است.
گروه طالبان در توافقنامه صلح با امريکا، متعهد به کاهش خشونتها و آغاز مذاکرات صلح با دولت افغانستان شده بود.