جهان
ديوان اروپايی شکايت همسر و دختر ياسر عرفات را رد کرد
دیوان حقوق بشر اتحادیه اروپا شکایت همسر و دختر یاسر عرفات از دادگستری فرانسه را در خصوص لزوم بررسی دوباره پرونده مرگ این رهبر پرآوازه فلسطینیان به ظن «قتل» و کوتاهی دادگستری فرانسه در این پرونده رد کرد.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا، حکم داد که دلایل متقنی بر عدم کفایت دادگستری فرانسه و بررسی دوباره پرونده مرگ یاسر عرفات به این دادگاه ارائه نشده است.
این دادگاه در حکم خود نوشته است که ادعای نقض حقوق اولیای دم از سوی دادگستری فرانسه «کاملا بیپایه و اساس» است. قضات این دیوان حکم خود را به اتفاق آرا صادر کردهاند.
درخواست همسر و دختر یاسر عرفات در حالی از سوی دیوان اتحادیه اروپا رد شده که پیشتر دادگاههای فرانسه نیز درخواستهای متعدد آنها در این زمینه را نپذیرفته بودند.
سهی طویل عرفات، همسر و زوهه عرفات، دختر یاسر عرفات، پس از ناامید شدن از دادگاههای فرانسه، با مراجعه به دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا تاکید داشتند که رسیدهگیهای قضایی پیشین در مورد نحوه مرگ عرفات نقض حقوق بازماندهگان او بوده است.
به باور آنها، عملکرد دادگستری فرانسه نقض بندي در خصوص حق دسترسي به دادرسي عادلانه بوده است. اما ديوان اتحاديه اروپا در حکم خود نوشته که شاکيان از محاکمه عادلانه و بيطرفانه، به شکل کامل، برخوردار بودهاند.
ياسر عرفات در پاييز 16 سال پيش، در بيمارستان نظامي «پِرسي» فرانسه در حومه پاريس در 75 سالهگي درگذشت.
ياسر عرفات که رهبر وقت سازمان آزاديبخش فلسطين، جنبش فتح و رييس تشکيلات خودگردان فلسطيني بود، پس از 9 سال زندهگي در سرزمينهاي فلسطيني و به دنبال يک دوره طولاني تحريم و انزوا در شهر رامالله، به دليل بيماري معده و در حالي که به طرزي ناگهاني وزن زيادي از بدن خود را از دست داد، با مجوز اسراييل به بيمارستان نظامي فرانسه انتقال يافت، اما پس از 13 روز بستري بودن در اين بيمارستان، بر اثرسکته مغزي درگذشت.
خانم عرفات در آن زمان به پزشکان اجازه کالبدشکافي پيکر همسر خود را نداد.
«ابوعمار» حدود سه سال پيش از مرگ، و در پي رشته عمليات سنگين نظامي ارتش اسراييل در کرانه باختري در اوج انتقاضه دوم فلسطينيان، در دفتر و اقامتگاه رهبري فلسطيني در کرانه باختري محاصره شده بود.
همسر و بسياري از هواداران و فعالان سياسي فلسطيني همواره مدعي بودهاند که اسراييل به دستور آريئل شارون، نخست وزير وقت، عرفات را «به قتل رسانده است.»
سهي عرفات برخي از وسايل شخصي همسر خود را در سال 2011 به شبکه خبري الجزيره داد تا آن را در آزمايشگاهي در سويس بررسي کنند.