اخبار
ويلسن به طالبان: خشونت را متوقف کرده و به ميز مذاکره برگرديد
حکومت: جنگ طالبان جنگ پاکستان در افغانستان است
راس ويلسن، شارژدافير سفارت ايالات متحده امريکا در کابل از گروه طالبان خواسته است که خشونتها را متوقف کرده و به ميز گفتوگوهاي صلح برگردند.
آقاي ويلسن روز چهارشنبه (نهم سرطان) در صفحهي توييترش نوشته است که آنان از حملات طالبان، به ويژه حملههاي هدفمند بر غيرنظاميان در بخشهاي اين کشور آگاه اند.
اين در حاليست که روز گذشته وزارت دفاع امريکا (پنتاگون) از گروه طالبان خواسته که خشونت را کاهش دهد و به ميز مذاکرات صلح حاضر شود.
جان اف کربي، سخنگوي پنتاگون در يک نشست خبري گفته که با نزديک شدن خروج کامل سربازان امريکايي از افغانستان، خشونت افزايش يافته و وضعيت امنيتي در اين کشور نگران کننده است.
او همچنان گفته که بيش از 50 درصد روند خروج سربازان امريکايي از افغانستان تکميل شده است. به گفته او همزمان با نزديک شدن خروج کامل، خشونت در افغانستان افزايش يافته است.
سخنگوي وزارت دفاع امريکا تاکيد کرده است که طالبان بايد به گفتوگوهاي صلح برگردند. او افزوده است که امريکا ميخواهد روند صلح معنادار باشد تا به يک توافق سياسي ميان دو طرف منجر شود.
کربي تاکيد کرده است که خروج سربازان امريکايي از افغانستان به معناي پايان ماموريت نظامي اين کشور در افغانستان است.
به گفته او شماري از سربازان امريکايي براي حفاظت از حضور ديپلماتيک امريکا و کمک به تأمين امنيت فرودگاه کابل در افغانستان باقي خواهند ماند. پيشتر منابع در دولت امريکا گفته بودند که براي تأمين امنيت ديپلماتها و سفارت اين کشور، بيش از 600 سرباز را در افغانستان نگهميدارند.
سخنگوي پنتاگون افزوده است که امريکا به کمکهاي لوژستيکي و مالي خود به نيروهاي امنيتي افغان ادامه ميدهد.
اين درحاليست که گروه طالبان بر خلاف تعهدشان همزمان با آغاز روند خروج نيروهاي خارجي از افغانستان، حملات شان را عليه افغانها در نقاط مختلف کشور افزايش داده اند. با آن که طالبان در روزهاي اول پيشروي هايي در برخي نقاط داشتند، اما حال با مقاومت شديد نيروهاي امنيتي و دفاعي و خيزش هاي مردمي درگيريها ميان گروه طالبان و نيروهاي دفاعي- امنيتي در حدود 20 ولايت جريان دارد.
روز گذشته اسکات ميلر، فرمانده نيروهاي حمايت قاطع در افغانستان گفته که اين ماموريت، تسليحات و قابليت اين را دارد که از نيروهاي افغان در ميدان جنگ حمايت کند.
آقاي ميلر در يک نشست خبري گفته: “تصرف نظامي به سود هيچکس و به سود مردم افغانستان قطعاً نيست. امروز ما بر اساس توافقنامهٔ امريکا-طالبان صلاحيت و قابليت حمايت، به طور مشخص در بخش تجهيزات، حفظ و مراقبت و پايداري و همچنان قابليت اين را داريم در زماني که نيروهاي افغان مورد حمله قرار داشته باشند، از آنان حمايت کنيم.”
از سوي ديگر حکومت بار ديگر تاکيد کرده که جنگ گروه طالبان در برابر نيروهاي دفاعي – امنيتي در حقيقت جنگ پاکستان در افغانستان است.
دواخان مينهپال، رييس مرکز اطلاعات و رسانههاي حکومت به رسانهها گفته است: “جنگ فعلي طالبان، بدون شک که در حمايت از پاکستان ادامه دارد. آنها به خاطري از طالبان حمايت ميکنند که اين گروه را در افغانستان به قدرت برسانند.”
گروه طالبان اما اين اظهارات را رد کرده و گفته که آنها ثابت ميکنند که رهبري اين گروه در داخل افغانستان است.
اين درحاليست که چند روز پيش وزيرامور داخله پاکستان در مصاحبه با شبکه تلويزيوني «جيو» گفته که خانوادههاي رهبران طالبان در پاکستان زندهگي دارند و افراد اين گروه که در جنگ با نيروهاي امنيتي افغانستان زخمي ميشوند، در شفاخانهها پاکستان تداوي ميشوند.
حمدالله محب، مشاور امنيت ملي رياست جمهوري اظهارات شيخ رشيد احمد وزير امور داخله پاکستان را ستايش کرد و گفت که او حمايت پاکستان از طالبان را افشا کرد.
پيش از اين محمد حنيف اتمر، وزير خارجه کشور نيز گفته که هدف طالبان خروج نيروهاي بينالمللي از اينکشور نيست، بلکه آنها ميخواهند در افغانستان به قدرت برسند.
آقاي اتمر در گفتوگو با شبکه تلويزيوني آريانا نيوز خطاب به طالبان گفت که اگر ميخواهند به قدرت برسند، پروسه سياسي را برگزينند.