اخبار
داکتر عبدالله: واگذاری پیهم ولسوالیها برنامهريزی شده نيست
بهدنبال سقوط چندین ولسوالی در هفتههای اخیر بهدست گروه طالبان، داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی گفته است که ادعای واگذاری پیهم و برنامهریزیشده ولسوالیها به این گروه درست نیست.
آقای عبدالله، روز سهشنبه (25 جوزا) در نشستی با شماری از جوانان که از سوی نهاد فریدریش ایبرت برگزار شد، گفته که عوامل متعدد باعث میشود که نیروهای امنیتی ولسوالیها و مناطق را رها کنند.
او افزوده : “با وجود اینکه سقوط پیهم ولسوالیها، نگرانیهایی را در میان مردم ایجاد کرده است، اما مردم از نیروهای امنیتی خود حمایت میکنند. میدانیم که شرایط ناگوار است، اما مسوولیت همه ما است که بار سختی را بکشیم و از وضعیت موجود گذر کنیم”. عبدالله عبدالله از جانب دیگر گفته است که جمهوری اسلامی افغانستان و جامعه جهانی هم نظرند که معضل فعلی افغانستان راه حل نظامی ندارد، اما طالبان تا هنوز هم قناعت نکردهاند.
او با اشاره به اعلامیه علمای مسلمان در عربستان سعودی گفته است که با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، آخرین دلیل ادامه جنگ از میان رفت و ادامه این جنگ دیگر مشروعیت ندارد و یگانه راه حل دوام مذاکرات است.
رییس شورای عالی مصالحهی ملی بر پایان دادن به نارضایتیهای مردم از حکومت، تأمین اصلاحات و اقدامات لازم تاکید کرده است.
داکتر عبدالله گفته است که در روند صلح، نظریات و نگرانیهای تمام اقشار جامعه منعکس خواهد شد.
گفتنی است که بر اساس گزارشها در جریان دو ماه گذشته بیش از 20 ولسوالی به دست طالبان افتاده است. سقوط پیهم ولسوالیها باعث نگرانی مردم شده است.
پیش از این نیز انتقادهای جدی از کم کاری مسوولان امنیتی و دفاعی در پیوند به مدیریت جنگ وجود داشت که سبب سقوط ولسوالیها یکی پی دیگر شده است.
در تازه ترین مورد روز گذشته اعضای مجلس نمایندهگان از افزایش درگیری و پیشروی طالبان در بخشهایی از کشور ابراز نگرانی کرده و مقامهای ادارههای امنیتی و دفاعی را به نشست عمومی مجلس فراخوانده و در این نشست آنها را به ناتوانی در مدیریت جنگ متهم نموده تاکید نمودند که بیکفایتی مسوولان امنیتی سبب سقوط ولسوالیها شده است.
اعضای مجلس نمایندهگان نیز میگویند، در حالی که با گذشت هر روز وضعیت امنیتی بدتر میشود و حملههای طالبان شدت مییابد، مسوولان نهادهای امنیتی از عادیبودن وضعیت سخن میزنند.
آگاهان نظامی به این باور اند که نهادهای امنیتی برای توجیه شکستشان در جبهههای جنگ، از عقبنشینی تاکتیکی سخن میزنند.
اسدالله ندیم، آگاه نظامی به این باور است: “سربازها شهید میشوند، زخمی میشوند و یا اسیر شده و تمام تجهیزاتشان در اختیار طالبان قرار میگیرد. این عقبنشینی تاکتیکی نیست؟ عقبنشینی تاکتیکی در نظام عسکری از خود تعریف دارد. متأسفانه اینها بیخبر هستند، بیخبر از اینکه عقبنشینی تاکتیکی چیست.”
در کنار نگرانی اعضای مجلس نمایندهگان از بدترشدن وضعیت امنیتی، شهروندان نیز از این بابت نگراناند و میگویند که اگر وضعیت همینگونه ادامه یابد، احتمال سقوط ولایتهای بزرگ نیز میرود.
این در حالی است که امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری در پیوند به سقوط ولسوالیها تاکید میکند که در مناطقی که طالبان نامش را سقوط گذاشته، تنها با ایجاد یک خط باریک پیشروی کردهاند.