اخبار
سرور دانش: طرح اداره موقت در حقیقت زمینه سازی برای فروپاشی نظام است
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری کشور تاکید میکند که هدف طالبان و حامیان آنها از نهی قانون اساسی در حقیقت فروپاشی نظام است و طرح اداره موقت هم به همین معنی است.
آقای دانش که روز سهشنبه (16جدی) در مراسم هفدهمین سالروز تصویب قانون اساسی در کابل صحبت میکرد گفت: “قانون اساسی افغانستان با ویژهگیهایی که دارد، هیچ گروه انحصار طلب نمیتواند آن را قبول کند”.
آقای دانش گفت: “هدف طالبان و حامیان آنها از نهی قانون اساسی در حقیقت فروپاشی نظام است و طرح اداره موقت هم به همین معنی است یعنی فروپاشی نظام و لغو قانون اساسی”.
او تاکید کرد: ” طرح اداره موقت برخلاف یک تصور ساده لوحانه که جا بهجایی یک شخص که برخی افراد آنرا مطرح میکنند، جا به جایی یک فرد نیست، بلکه این طرح به منظور کنار گذاشتن همه نظام و نظم حقوقی هر سه قوای دولت است که روند دولت سازی از نو آغاز شود، بنابراین تداوم نظام و حفظ آن برای همه ما یک ضرورت است و ادعای لغو قانون اساسی ضد منافع ملی و بیثباتی کشور است”.
معاون دوم رییس جمهوری گفت: “دفاع از نظام به معنی دفاع از یک شخص نیست، این تصور نادرست است که گاهی مطرح میشود که گویا رییس جمهور برای حفظ قدرت خود مخالف تسریع روند صلح است، برای همه مردم باید بگویم که رییس جمهوری برای بهوجود آمدن یک صلح عادلانه تلاش کرده در راه آن فشارهای طاقت فرسا و کمرشکن را تحمل کرده، اما هرگز از جمهوریت دست برنداشته است”.
آقای دانش افزود: “اگر منظور از نظام اشخاص باشد به صراحت میگویم که آقای غنی و ما هرنوع قربانی را میپذیریم که گروه طالبان بیاید تداوم نظام، قانون اساسی و انتخابات را، دستاورد 20 سال گذشته را قبول کنند ما همهگی از همان لحظه با آغوش باز از هر میکانیزم توافق برای یک مشارکت عادلانه استقبال میکنیم، اما اگر جمهوریت و قانون اساسی و حقوق شهروندی و انتخابات قربانی امارت یا هر نظام دیکتاتوری دیگر زیر هرنام دیگر شود مردم هرگز آن را نمیپذیرند”.
او بیان داشت: “قانون اساسی در شرایط فعلی هم ضامن بقای نظام سیاسی ما و هم عامل انسجام ملی مردم ما است”.
آقای دانش اظهار داشت، قانون اساسی ما هنوزهم بهترین قانون اساسی نسبت به کشورهای اسلامی و منطقه است و ویژهگیهای که قانون اساسی ما دارد قانون اساسی آنها ندارد، لهذا این قانون ضامن بقای نظام سیاسی فعلی و دستاوردهای آن، هویت ملی و وحدت ملی ما است و بدون این قانون اساسی همه دستاورد در خطر اضمحلال است قرار ميگيرد.
به گفته او، اين قانون مظهر و سمبول هويت اسلامي ما است از 162 ماده اين قانون هيچ کدام آن مغايرت با ارزشهاي اسلامي ندارد، بلکه تضمين کننده اسلاميت نظام و اسلاميت کشور است ادعاي گروه طالبان و هر گروه در اين مورد مطرح ميشود يک ادعاي بياساس و بيدليل است.
آقاي دانش تصريح کرد:” ما اين سوال را مطرح ميکنيم وقتي در اولين ماده قانون اساسي ميگوييم، افغانستان جمهوري اسلامي است و در ماده دوم آن ميگوييم، دين دولت جمهوري اسلامي افغانستان دين اسلام است و در ماده سوم هم آمده که در افغانستان هيچ قانوني نميتواند مخالف معتقدات و احکام اسلام باشد، در ماده ديگر آن ميگوييم نصاب واحد تعليمي برمبناي دين اسلامي و فرهنگ ملي طرح و تطبيق شود و در ماده 17 ميگوييم دولت براي ارتقاي معارف و انکشاف تعليمات ديني تنظيم و بهبود امور مساجد و مراکز ديني تدابير لازم اتخاذ ميکند و در ماده ديگر ميگوييم تقويم ما به هجرت پيامبر بزرگ اسلام استوار است، وقتي بيرق و نشان و سرود ملي که پر از کلمه لا اله الا الله، محمد رسول الله و الله اکبر است ديگر چه چيزي درباره نقش و جايگاه اسلام ميتواند تصور کرد در اين قانون نيامده است”.
آقاي دانش گفت: “قانون اساسي صددرصد يک قانون اسلامي و مطابق با ارزشهاي اسلامي است”.
او بيان داشت: “آنهايي که از اين زاويه براي قانون اساسي سوال و يا ترديد ايجاد ميکنند يا مغرض اند يا آجندايي ديگر را دارند و يا هم از محتواي قانون بي خبر اند”.
معاون رييس جمهور تاکيد کرد قانون اساسي نبايد قرباني صلح شود و صلح نبايد ساختاري اصلي و مشروعيت قانون اساسي را متلاشي کند، اين قانون از ظرفيت لازم برخوردار است که هر نوع طرح صلح و تحول سياسي را تحمل کنند.