اخبار

طالبان: در رابطه به ايجاد پايگاه نظامی امريکا در کشور های همسايه‌ خاموش نخواهيم ماند

طالبان در واکنش به گزارش‌هاي مبني بر ايجاد پايگاه نظامي از سوي ايالات متحده‌ امريکا در منطقه واکنش نشان داده و از پي‌آمد‌هاي آن هشدار داده
اند.

اين گروه روز چهارشنبه (پنجم جوزا) با نشر اعلاميه‌يي از کشورهاي همسايه‌ي افغانستان خواسته است که بايد به امريکا اجازه ايجاد پايگاه در خاک شان را ندهند.

طالبان ساخت پايگاه‌ نظامي امريکا در منطقه را «اشتباه و  بدنامي بزرگ تاريخي» توصيف کرده‌ و هشدار داده اند که آنان در برابر اين گونه اعمال «نادرست و تحريک‌کننده» خاموش نخواهند نشست.

پس از آغاز روند خروج نظاميان امريکايي از افغانستان، ايالات متحده در تلاش جلب همکاري همسايه‌گان افغانستان به ويژه پاکستان است تا اين کشور پس از خروج کامل قواي خارجي به لانه‌ي دهشت افگنان مبدل نشده و يا هم دستخوش آشوب و هرج و مرج نشود.

يکي از گزينه‌ها براي نظارت از افغانستان پس از خروج کامل قواي خارجي از اين کشور، موجوديت پايگاه‌ نظامي امريکا در يکي از کشورهاي همسايه‌ي افغانستان به ويژه پاکستان يا استفاده از پايگاه هاي موجود در آن کشورها است.

طالبان گفته اند: «چنان‌که ما به ديگران مکرراً اطمينان داده‌ايم، از خاک افغانستان بر ضد امنيت کسي استعمال نمي‌شود، همچنين از ديگران هم مي‌خواهيم که خاک و حريم هوايي خود را بر خلاف کشور ما استعمال نکنند و اگر چنين گامي برداشته شود، مسووليت هر گونه عواقب و مشکلات آن به دوش کسي مي‌باشد که مرتکب چنين اشتباهات مي‌شود.»

با اين‌حال، مقام‌هاي پاکستاني زمينه سازي براي ايجاد پايگاه نظامي امريکا را در قلم‌رو آن کشور رد کرده اند.

شاه محمود قريشي، وزير خارجه‌ پاکستان روز گذشته در مجلس سناي پاکستان گفته که به امريکا نه اجازه داده مي شود که در پاکستان پايگاه بسازد و نه هم از پايگاه‌هاي موجود اين کشور براي پرواز درون يا عمليات ديگر استفاده شود.

موجوديت پايگاه‌ نظامي ايالات متحده در يکي از کشورهاي آسياي مرکزي براي نظارت از افغانستان پس از خروج قواي خارجي، يکي ديگر از گزينه‌هاي احتمالي است.

اما ضمير کابلوف، نماينده‌ي ويژه‌ روسيه در امور افغانستان به تازه‌گي گفته است که تاجيکستان و اوزبيکستان به ايالات متحده اجازه نخواهند داد تا در خاک شان پايگاه نظامي داشته باشد.

روند خروج کامل نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان به تاريخ اول مي سال روان آغاز شد و قرار است تمام اين نيروها تا تاريخ 11 سپتامبر سال روان به گونه‌ي کامل از اين کشور بيرون شوند.

از سويي‌هم، ستاد فرماندهي مرکزي ايالات متحدهي امريکا (سينتکام) اعلام کرده که حدود 25 درصد از نيروهاي امريکايي مستقر در افغانستان اين کشور را ترک کرده‌اند.

اين نهاد در خبرنامه‌ي گفته که از آغاز روند خروج نيروهاي امريکايي از افغانستان تاکنون 16 محموله‌ي بزرگ تجهيزات نظامي از افغانستان بيرون شده است.

خبرنامه‌ي اين نهاد تصريح کرده که همچنان بيش از ده ‌هزار قطعه تجهيزات نظامي در داخل افغانستان تخريب شده‌اند. هرچند اين نهاد شمار دقيق نيروهاي امريکايي در افغانستان را مشخص نساخته، اما گزارش‌هاي موجود نشان مي‌دهد که در حال حاضر بيش از شش هزار نيروي خارجي در کشور حضور دارند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار