اخبار
نزدیک به نصف جمعیت افغانستان امنیت غذایی ندارد
یک گزارش تازه سازمان غذایی جهان نشان میدهد که میلیونها نفر در افغانستان امنیت غذایی ندارند و از گرسنهگی رنج میبرند.
سازمان جهانی غذا در گزارش تازهاش گفته است که بیش از ۱۴ میلیون نفر در افغانستان امنیت غذایی و توان خرید غذا را ندارند که از این میان چهار میلیون شهروند افغانستان در شرایط اضطراری قرار دارند. این گزارش نشان میدهد که از هر سه نفر در افغانستان، یکی امنیت غذا ندارد. افزون بر این ۱۴ میلیون نفر، نداری و مشکلات اقتصادی دامنگیر ۱۰ میلیون شهروند دیگر کشور نیز شده است که نمیتوانند به غذای کافی دسترسی داشته باشند.
در بخشی از این گزارش تکاندهنده آمده است که بقیه شهروندان این کشور که تعدادشان به ۱۱ میلیون نفر میرسد، امنیت غذایی دارند.
اما این نگرانی وجود دارد که با از دست دادن منابع درآمدشان آنها نیز با مشکلات اقتصادی دست به گریبان شوند.
جمعیت افغانستان حدود ۳۵ میلیون نفر برآورد میشود و جنگ و فقر بر سایه اکثریت مردم سایه انداخته است. به این حساب میتوان برآورد کرد که نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان امنیت غذایی ندارند.
بیشترین میزان فقر در ولایتهای شمالی بدخشان و فاریاب و مرکزی دایکندی و غربی غور گزارش شده است. یکی از دلایل کاهش دسترسی مردم به منابع غذایی چنین گزارش شده است که برداشت گندم در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال گذشته به دلیل بیماری کرونا، جنگ و ناامنی و شرایط محیط زیستی، ۳۱ درصد کمتر شده است.
سازمان جهانی غذا پیشنهاد داده است که برای جلوگیری از بحران گرسنهگی به بیش از ۵۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه نیاز است تا با مرگ و میر ناشی از آن مبارزه شود. این سازمان هشدار داده است که تاکنون کشورهای کمککننده تنها تعهد به تأمین ۱۲ درصد این مبلغ داده اند.
نگرانی جدی این است که اوضاع در ماههای آینده بدتر پیشبینی میشود چراکه حملات طالبان و جنگ مسلحانه بسیاری از مناطق کشور را دستخوش ناامنیهای گسترده کرده است. این ناامنیها بر وضعیت اقتصادی کشور تأثیر ناگوار خواهد شد و به آوارهگی صدها هزار نفر خواهد انجامید.