اخبار

جنرال اسکات ميلر: با خروج نيروهای خارجی، خشونت‌ها در افغانستان افزايش می يابد

 

جنرال اسکات ميلر، فرمانده نيروهاي امريکايي و حمايت قاطع در افغانستان گفته که انتظار دارد با ادامه عقب نشيني ايالات متحده امريکا و متحدانش در ناتو، خشونت در افغانستان افزايش يابد.

جنرال اسکات ميلر در مصاحبه با بي بي سي، توانايي‌هاي ارتش افغانستان را ستوده و گفته، آن‌ها اکنون بايد ثابت کنند که مي‌توانند در برابر نيروهاي طالبان ايستاده‌گي کنند.

نيروهاي تحت هدايت ايالات متحده قرار است در ماه سپتامبر ، تقريباً بيست سال پس از ورود به افغانستان، خروج خود را از افغانستان کامل کنند.

پس از اعلام جو بايدن، رييس جمهوري امريکا که تا 11 سپتامبر امسال نيروهاي امريکايي از افغانستان خارج مي‌شوند، ناتو نيز اعلام کرد که نيروهاي اين سازمان نيز همزمان با امريکا از افغانستان خارج خواهد شد.

پس از اعلام خروج نظاميان امريکايي و ناتو از افغانستان گروه طالبان حملات شان بر پاسگاه‌ها و مراکز امنيتي و دفاعي در ولايت ها را شدت بخشيدند، اما با مقاومت شديد نيروهاي ارتش و پوليس روبه رو شده و هيچ دست آوردي نداشتند.

در همين حال، مجلس نماينده‌گان کشور در نشست علني روز دوشنبه (27ثور) خود اعلام کرد که به تصميم امريکا و پيمان سازمان آتلانتيک شمالي (ناتو) درباره خروج نيروهايش از افغانستان احترام مي‌گذارد، اما افزود، همان‌طوري‌که حضور نيروهاي امريکايي در افغانستان براساس يک توافق دو جانبه بود، خروج آنها نيز بايد مسوولانه باشد.

کميسيون امور دفاعي و تماميت ارضي مجلس نماينده‌گان افغانستان با نشراعلاميه‌يي گفته که خروج نيروهاي امريکا و ناتو با توجه به ظرفيت موجود نظاميان افغانستان باعث نگراني ‌است.

کميسيون امور دفاعي مجلس نماينده‌گان تاکيد کرده که اهداف عمده حضور نيروهاي خارجي در افغانستان مبارزه با “تروريزم” و بهتر شدن وضعيت امنيتي افغانستان تا واگذاري مسووليت تأمين امنيت اين کشور به نيروهاي امنيتي افغانستان بود.

اين نهاد همچنان گفته که به خروج بدون قيد و شرط نيروهاي خارجي از افغانستان احترام مي‌گذارد،  اما تقاضا کرد که براساس توافق‌نامه افغانستان با امريکا و ناتو بايد وضعيت امنيتي افغانستان تا زمان خروج اين نيروها روشن شود.

مجلس نماينده‌گان، تروريزم را به عنوان تهديد جهاني براي افغانستان و منطقه عنوان کرده و افزوده،اکنون که نيروهاي امنيتي افغانستان با اين پديده مبارزه مي‌کند، امريکا و ناتو نيز با اين نيروها دراين راستا همکاري همه جانبه کنند.

در اين اعلاميه آمده که مجلس نماينده‌گان کشور آمده است که براساس توافق صلح ميان امريکا و طالبان که در زمستان سال 1398 در دوحه قطر امضا شد، مکلف به رهايي حدود 5 هزار زنداني گروه طالبان از زندان شد، ولي ضمانتي براي برگشت مجدد آنان به ميدان جنگ وجود ندارد. در حالي‌که مردم خواستار کاهش خشونت‌ها هستند.

روند خروج نيروهاي خارجي از افغانستان از اول ماه مي آغاز شد. چند روز پيش فرماندهي مرکزي امريکا (سنتکام) اعلام کرده که پس از تصميم جوبايدن، رييس جمهوري امريکا براي خروج نيروها از افغانستان، بين 6 الي 12 درصد از نيروها از افغانستان خارج شده‌اند.

سنتکام گفته بود که به دلايل امنيتي به روزرساني روند خروج با جزئيات انجام نمي‌شود، بلکه براساس درصد اعلام خواهد شد.

اين نهاد در صفحه رسمي توييتر خود نوشته بود که تاکنون معادل 104 محموله هواپيماي
سي- 17 (C-17) مواد از افغانستان به خارج منتقل و بيش از يک هزارو 800 قطعه تجهيزات براي تخريب به بخش لوژستيک (تدارکات) تحويل داده شده است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار