اخبار

فرماندهی پولیس ولایت فاریاب: ۷۰ درصد حضور زنان در صفوف پولیس فاریاب افزایش یافته است

 

آمارهاي فرماندهي پوليس ولايت فارياب نشان مي‌دهد که در جريان سه سال گذشته حضور سربازان زن در صفوف پوليس ملي در اين ولايت حدود 70 درصد افزايش يافته است. بر اساس اين آمار، در سال 1398 خورشيدي تنها 25 زن در تشکيلات فرماندهي پوليس اين ولايت حضور داشتند، اما اکنون شمار اين زنان به 80 تن افزايش يافته است.

محمد کريم يورش، سخن‌گوي فرماندهي پوليس ولايت فارياب به «خبرگزاري نشانه» گفته که قرار است شماري از اين سربازان براي ادامه‌ي آموزش‌هاي نظامي به کشور ترکيه نيز فرستاده شوند.

آقاي يورش همچنان گفته که شانس دانش‌آموخته‌گان دانشگاه‌ها براي ادامه‌ي تحصيلات نظامي در بيرون از کشور بيشتر است. او خاطرنشان مي‌سازد که اين سربازان زن پس از پايان تحصيلات در ترکيه و برگشت به کشور به رتبه‌ي نظامي «دوم سارن» ارتقاء خواهند کرد.

پوليس‌هاي زن در فارياب در بخش‌هاي جنايي، صحي، نظارت و تلاشي خانه‌ها در چوکات فرماندهي پوليس ولايت فارياب وظيفه اجرا مي‌کنند. به گفته‌ي آقاي يورش، مديريت بخش حقوق و جندر بلندترين سِمت‌هايي‌اند که مديريت آن به دوش يک پوليس زن است. سخنگوي فرماندهي پوليس ولايت فارياب توضيح مي‌دهد که در کمر‌بندهاي ورودي و حوزه‌هاي پوليس نيز زنان توسط سربازان پوليس زن تلاشي بدني مي‌شوند.

سخن‌گوي پوليس فارياب تصريح کرده که در يک سال گذشته فرماندهي پوليس اين ولايت شماري از پوليس‌هاي زن را براي تأمين امنيت خوابگاه‌هاي دخترانه در دانشگاه فارياب نيز تنظيم کرده است.

آقاي يورش با ابراز اين موضوع بيان مي‌کند که علاقه‌مندي  خانواده‌ها و دخترخانم‌ها نسبت به گذشته به خدمت در صفوف پوليس افزايش ‌يافته است. کريم يورش مي‌افزايد که در حال حاضر شماري از دختران علاقه‌مند برگه‌هاي شموليت به صفوف پوليس را دريافت کرده‌اند و افراد واجد شرايط ممکن به زودي جذب شوند. به گفته‌ي او، در صورت نياز، سربازان پوليس زن حاضرند در عمليات‌هاي زميني نيز اشتراک کنند.

دوم سارن شريفه مبارز، آمر جندر و حقوق بشر در فرماندهي پوليس ولايت فارياب يکي از زناني است که در صفوف پوليس در فارياب وظيفه اجرا مي‌کند.

او گفته که از دوازده سال به اين‌سو در بخش‌هاي مختلف پوليس وظيفه اجرا کرده است. خانم مبارز مي‌افزايد که دوره‌هاي آموزش نظامي ميان‌مدت شش ماهه‌ي ارتقاي ظرفيت را در کشور ترکيه فرا گرفته است.

شريفه مبارز در بخش کاربرد سلاح و موضوع‌هاي حقوق بشري نيز آموزش‌هاي کوتاه‌مدت و ميان‌مدت را در داخل افغانستان گذرانده است.

او افزوده که از وظيفه‌اش به عنوان يک پوليس زن راضي است. به باور شريفه مبارز، جامعه هنوز هم آميخته‌ي ديدگاه‌هاي سنتي است و خانواده‌ها کم‌تر اجازه مي‌دهند که دختران‌شان شامل پولس شوند. به گفته‌ي خانم مبارز، اما بخش نظامي دولت به ويژه پوليس اين کشور به شدت به پوليس‌هاي زن نياز دارد. اين پوليس زن آرزو دارد که روزي خانواده‌ها اين نيازمندي را درک کنند و دختران‌شان را بگذارند تا آزادانه وارد نظام شوند.

شگوفه سادات خالقي، خبرنگار و کنش‌گر مدني در شهر ميمنه، مرکز ولايت فارياب به عنوان يک دخترخانم از افزايش پوليس‌هاي زن در فرماندهي پوليس اين ولايت استقبال کرده و گفته که امنيت بيش‌تر شهروندان بسته‌گي به افزايش پوليس‌هاي زن دارد. به گفته‌ي شگوفه، خانم‌هاي مشکوک بايد از سوي پوليس‌هاي زن تلاشي بدني شوند. او تاکيد کرده که در اين صورت آمار جرايم نيز پايين خواهد آمد.

مسوولان فرماندهي پوليس ولايت فارياب در حالي از افزايش حضور پوليس‌هاي زن در اين ولايت خبر مي‌دهند که شاهراه‌ها و ولسوالي‌هاي دوردست اين ولايت نيز نسبت به سال‌هاي پيش بيش‌تر ناامن شده‌اند. ولسوالي قيصار و شاهراه شماره يک فارياب – جوزجان از يک سال به اين‌سو زير تهديدهاي بُلند امنيتي قرار دارد. ارتش پارسال از راه‌اندازي عمليات پاک‌سازي شاهراه شماره يک فارياب – جوزجان خبر داده بود، اما تاکنون بخش‌هايي از اين شاهراه کماکان در اختيار جنگ‌جويان طالبان قرار دارد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار