اخبار

۳۰۰۰ جلد کتاب درسی برای دانش‌آموزان تخار اهدا شد

کمبود کتاب‌هاي درسي در مکتب‌هاي کشور از مشکلاتي ا‌ست که همه ساله دانش‌آموزان در جريان سال آموزشي با آن روبه‌رواند. امسال نيز کمبود کتاب‌هاي درسي در شماري از ولايت‌ها سروصدهايي را برپا کرده است.

دانش‌آموزان تخار به ويژه دانش‌آموزان بخش‌هاي دوردست اين ولايت که زبان مادري‌شان اوزبيکي ا‌ست نيز با کمبود کتاب روبه‌رواند. مسوولان آمريت معارف ولسوالي دشت‌قلعه‌ي ولايت تخار مي‌گويند که حدود 80 درصد دانش‌آموزان اين ولسوالي با کمبود کتاب درسي روبه‌رواند.

آنان مي‌گويند، براي حل اين مشکل شماري از باشنده‌گان ولايت تخار که در اروپا به سر مي‌برند، پول چاپ 3000 جلد کتاب درسي  به زبان اوزبيکي را براي صنف‌هاي ابتدايي پرداخت و اين کتاب‌ها را به آمريت معارف دشت‌قلعه، اهدا کرده‌اند.

بشيراحمد سنقر، هماهنگ‌کننده‌ي اين برنامه به سلام‌وطندار مي‌گويد، پول خريداري اين شمار کتاب‌هاي درسي از سوي نجم‌الدين محمودي و سرور ساحل، دو تن از مهاجران و ترک‌تباران افغانستان مقيم اتريش و شماري ديگر از مهاجران در اين کشور، گرد‌آوري شده است.

آقاي سنقر در اين باره مي‌گويد: «من اين پول را که 95 هزار افغاني مي‌شود، به انتشارات خراسان سپردم که آن‌ها 3000 کتاب را در کشور ايران چاپ نمودند و براي سال 1400خورشيدي به معارف دشت‌قلعه اهدا کرديم.»

نجم‌الدين محمودي، هماهنگ‌کننده‌ي اين برنامه در اتريش مي‌گويد: «سال پيش از سوي آقاي سنقر به ما پيشنهاد صورت  گرفته بود تا در زمينه‌ي تهيه‌ي کتاب درسي به زبان اوزبيکي معارف دشت‌قلعه را همکاري کنيم که خوش‌بختانه اين فرصت مساعد شد و بر اساس کمک اعضاي انجمن ترکت‌باران مقيم اروپا توانستيم به کودکان هموطن خود ياري رسانيم.»

آموزگاران مکتب‌هاي دشت‌قلعه نيز از کمبود کتاب‌هاي درسي به ويژه در بخش زبان اوزبيکي ابراز نگراني مي‌کنند. آنان مي‌گويند که کتاب‌هاي اهداشده به معارف اين ولسوالي تا اندازه‌يي مشکلات دانش‌آموزاني را که زبان مادري‌شان اوزبيکي‌ است، بر طرف خواهد کرد.

رحيم‌الدين قرلق، يکي از آموزگاران در دشت‌قلعه مي‌گويد: «کلان‌ترين مشکل در مکاتب هم نبود کتاب‌هاي اوزبيکي است و اين کمک سبب مي‌شود که شماري از دانش‌آموزان صاحب کتاب ‌شوند.»

فيروز صمدي، آمر معارف دشت‌قلعه وجود کتاب‌هاي درسي را براي رشد فکري دانش‌آموزان بسيار مهم مي‌خواند و از اهداي اين شمار کتاب به معارف اين ولايت استقبال مي‌کند و مي‌گويد، کتاب‌هاي خريداري‌شده بيش از هفتاد درصد مشکلات دانش‌آموزان را رفع خواهد کرد. «کتاب‌هاي کمک‌شده از سوي هموطنان‌مان در دو صنف معارف 75 درصد مشکل دانش‌آموزان را مرفوع خواهد کرد و اميدواريم اين‌گونه مساعدت‌ها به معارف ادامه پيدا کند.»

سال‌هاي گذشته کارزار گردآوري کتاب براي دانش‌آموزان اوزبيک زبان زيرنام «کتاب‌هاي اوزبيکي را از گدام وزارت معارف بيرون کنيد» از سوي شماري از کاربران شبکه‌هاي اجتماعي راه‌اندازي شد و به دنبال آن وزارت معارف وعده چاپ و توزيع کتاب‌هاي اوزبيکي را سپرده، اما تاکنون اين وعده‌اش را عملي نکرده است.

بر بنياد آمارهاي آمريت معارف ولسوالي دشت‌قلعه‌ي تخار، در حال بيش از 21 هزار دانش‌آموز در اين ولسوالي سرگرم آموزش هستند.

سلام وطندار

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار