اخبار

منابع: عواید پارک زنان در خوست به جیب‌های اعضای شورای ولایتی این ولایت می‌رود

 

يافته‌هاي آژانس خبري پژواک نشان مي‌دهد که از پارک تفريحي زنان در شهر خوست، مردان استفاده مي‌نمايند و همچنان نزديک به دو ميليون افغاني عوايد جمع‌آوري شده ازغرفه‌هاى زنان خيالى اين پارک، حيف و ميل شده است.

اين پارک از طرف شهرداري، در حومه‌ي جنوبي شهر خوست در نزديکي «سپين جومات» اعمار شده و حدود سه سال پيش، با حکم شفاهي رييس جمهور غني، در اختيار وزارت امور زنان گذاشته شده است، اما بر اساس اسناد و شواهد، تاهنوز از اين پارک مردان استفاده مي‌کنند.

رياست‌هاي شهرداري و امور زنان ولايت خوست، به‌تاريخ 20 ماه حمل سال 1397، در اين خصوص تفاهم‌نامه‌يي را امضاء کرده اند که براساس آن اين پارک، بايد در جريان سه روز تخليه و در اختيار زنان قرارداده شود.

با توجه به اين اسناد و شواهد، تاهنوز پارک تخليه نشده و نه براي کار و بار زنان در آن، جايي ساخته شده است.

اسنادي که پژواک به دست آورده است، نشان مي‌دهد که از 50 غرفه اي که براي استفاده‌ي زنان فقير و بدون سرپرست در حومه‌ي شمالي و شرق پارک گذاشته شده است، مردان استفاده مي‌نمايند.

بر اساس اين اسناد، غرفه‌هاي ذکرشده، به پيشنهاد داکتر ملالي ولي، رييس پيشين امور زنان، در اواخر سال 1397 هجري خورشيدي به امر، حکم خان حبيبي والي اين ولايت و به هدف فعاليت‌هاي تجارتي زنان ساخته شده است.

پژواک، ليست 50 زن فقير و بدون سرپرست را که نشاني انگشت آن‌ها نيز در آن موجود مي‌باشد، به دست آورده است.

اين اسناد نشان مي‌دهد که بالاي هر غرفه دوهزار افغاني کرايه‌ي ماهانه تعيين شده که به خزانه‌ي دولت مي‌رود. شفيعه نورزي، رييس امور زنان در ولايت خوست گفت که پيش از آمدن او، درک اين پول معلوم نبود که کجا مي‌رود، اما حدود يک سال مي‌شود که از طريق رياست شهرسازي به خزانه‌ي دولت مي‌رود.

او همچنان گفت که اين پارک، حدود سه سال پيش بر اساس حکم شفاهي رييس جمهور، به رياست امور زنان تعلق گرفته، اما بر اساس برخي مشکلات، تاهنوز در اختيار زنان قرار داده نشده است.

رييس امور زنان خوست افزود که مقام ولايت خوست، رياست شهرداري و رياست امور زنان، يک تفاهم‌نامه‌ي را امضاء کرده بودند که از اين پارک، زنان استفاده مي‌نمايند، اما در خصوص انتقال زمين، رياست شهرداري، ضمن حکم شفاهي رييس جمهور، حکم کتبي نيز مي‌خواهد.

«ما با وزارت امور زنان تماس گرفتيم و آن‌ها از ما مکتوب مقام ولايت را خواستند که فرستاده شد. از وزارت امور زنان مي‌خواهيم که  در انتقال زمين همکاري نمايد.»

پژواک تلاش کرد همراه يکى يا دو تن از اين خانم‌ها مصاحبه کند، اما نتوانست اين زنان را پيدا کند، درين راستا از رييس اسبق امور زنان نيز همکارى خواست، اما موصوف حاضر به همکارى نشد.

اما يک تن از مالکين اين غرفه‌ها که از ذکر نامش خود دارى کرد، به پژواک گفت که، اين همه غرفه‌ها خيالى به نام زنان ايجاد شده، و بعداً بالاى آن‌ها به فروش رسيده است.

او گفت که يک يک غرفه به 200 الى 300 هزار به فروش رسيده و پولش به جيب‌هاى شخصى بعضي از افراد رفته است. از سوي ديگر، انجنير روشان نويد، شهردار خوست، به پژواک گفت، غرفه‌هايي که در حومه‌هاي شمالي و شرق پارک زنان موجود است، از طرف شب به شکل مخفي گذاشته شده است.

او  بدون اين که از فرد مشخص نام ببرد مدعي شد که در گذاشتن اين غرفه‌ها، برخي اعضاي شوراي ولايتي خوست دست دارند و پول نيز به جيب‌هاي آنان مي‌رود.

داکتر ملالي ولي، رييس پيشين امور زنان شهر خوست، با اظهارات ضد و نقيض  و بدون اين که از کسي نام ببرد، مدعي شد که اين غرفه‌ها در زمان که مسووليت رياست امور زنان اين ولايت را بر عهده داشت، گذاشته شده است.

او همچنان گفت که در اين رابطه هم معلومات ندارد که کرايه‌ي غرفه‌ها در پارک به کجا مي‌رفت، اما در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد که کرايه‌ي غرفه‌ها، به خزانه‌ي دولت رفته است.

نور شاه نوراني، عضو شوراي ولايتي خوست نيز به پژواک گفت که به اساس معلومات آن‌ها، برخي غرفه‌ها از مردان مي‌باشد و آن‌ها با هزينه شخصي خود ايجاد کرده اند.

او افزود که بهتر بود غرفه‌ها به زنان فقيري که در جنگ، برادران و پسران خود را از دست داده بودند و منبع درآمد آن‌ها بود، داده مي‌شد.

«زنان خوستي از ولسوالي‌هاي مختلف به شهر خوست مي‌آيند، براي آن‌ها تاکنون جاي مناسبي ايجاد نشده که آن‌ها در آن استراحت کنند، بنشينند و ضروريات خود را تأمين کنند.»

برخي باشنده‌گان اين ولايت مي‌گويند که مکان مناسبي براي تفريح زنان در شهر خوست موجود نيست و از حکومت مي‌خواهند که در اين زمينه، سهولت ها را فراهم کند. به گفته‌ي آن‌ها، يک پارک بانوان در اين شهر که چند سال پيش براي زنان ايجاد شده، به دليل اختلاس و بي کفايتي مقامات، هنوز به زنان تحويل داده نشده است.

کامله اکبري يک تن از زنان اين ولايت به پژواک گفت، زناني که از مناطق اطراف به شهر مي‌آيند، اکنون جايي مناسب براي نشستن ندارند.

قسمت الله همت، يکي از باشنده‌ي اين ولايت، به پژواک گفت که کسي نمي‌تواند به طور مطمئن، با زنان براي نشستن يا تفريح، به پارک بيايد.، حتا غرفه‌ها و تشناب‌ها از سوي مردان استفاده مي‌شود و در بودجه‌ي آن نيز اختلاس صورت گرفته است.

اتل منگل باشنده‌ي ديگر اين ولايت نيز گفت: «اين پارک به رياست امور زنان واگذار شده، اما مسوولان اين رياست در آن سهل انگاري مي‌کنند و اين پارک، تاکنون در اختيار زنان گذاشته نشده است.»

زينب افغان رييس، نهاد زنان «آرمان ملي» که به تازه‌گي به عنوان معاون اجتماعي اين ولايت تعيين شده، گفت که زنان اميدوار بودند که اين پارک را به زنان بدهند، اما پارک قرباني منافع شخصي شده است.

«اين پارک، در دست چند فرد مشخص است که از آن استفاده مي‌کنند، به اين پارک معامله صورت گرفته و به دليل معامله هنوز باقيمانده است.»

انجنير ابراهيم الله وليزي، رييس شهرسازي خوست گفت که به اساس جلسه اداري، کرايه 50 غرفه‌ي جابه‌جا شده در پارک زنان، از سوي آن‌ها به خزانه‌ي دولت واريز مي‌شود. به گفته‌ي او، ليستي که براي آن‌ها ارسال شده، همه غرفه‌ها به نام زنان توزيع شده است.

آژانس خبري پژواک

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار