اخبار
واکنشهای جهانی به حمله مرگبار در غرب کابل
انفجار مرگبار روز يکشنبه در نزديکي يک مکتب دخترانه در غرب کابل، واکنشهاي جهاني را به دنبال داشته و وزارت خارجهي ايالات متحده امريکا آن را «وحشيانه» خوانده است.
اين وزارت با نشر اعلاميهيي اين انفجار را محکوم کرده و با خانوادههاي قربانيان آن ابراز غمشريکي کرده است.
اين وزارت افزوده است: «ما خواستار پاياندادن فوري خشونت و هدف قرار گرفتن بيمعناي غيرنظاميان بيگناه استيم.»
وزارت خارجهي ايالات متحده همچنان گفته است که امريکا حمايت و همکاري خود را با مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
سازمان ملل متحد نيز در بيانيهاي اين حمله را نکوهش کرده و با مردم و دولت افغانستان ابراز همدردي کرده است.
انتونيو گوتيرش، منشي عمومي ملل متحد حمله روزگذشته بر دانشآموزان مکتب در غرب کابل را يک «جنايت فجيع» عنوان کرده و افزوده که عاملان آن بايد به پاسخگويي کشانده شوند.
آقاي گوتيرش همچنان بر ضرورت پايان دادن به خشونتها در افغانستان و دستيابي به يک راه حل مسالمتآميز در اين کشور تاکيد کرده است.
صندوق وجهي سازمان ملل متحد براي اطفال (يونسيف) گفته است که در انفجار روز گذشته شمار زيادي از کودکان دانشآموز که بيشر شان دختران بودند، کشته و زخمي شدند.
يونسيف، خشونتها در اطراف مکاتب را غير قابلقبول دانسته و افزوده که مکاتب بايد در امن باشند، جايکه کودکان بتوانند با احساس آرامش و حفظ مصونيت به بازي و آموزش بپردازند.
در اعلاميه آمده است: «کودکان هرگز و به هيچ وجه نبايد هدف خشونتها قرار گيرند. يونيسف از طرفهاي جنگ بار ديگر ميخواهد که به حقوقبشر بينالمللي و قوانين انساندوستانه پابند بوده، امنيت و مصونيت تمامي کودکان را تأمين کنند.»
اتحاديهي اروپا و برخي از کشورهاي ديگر نيز اين حمله را محکوم کرده و خواهان مجازات عاملان آن شده اند.
سفارت بريتانيا در کابل در توييتي اين حمله را محکوم کرده و نوشته است: «خشونتها بايد فوراً و قبل از کشته شدن تعداد بيشتر کودکان بيگناه پايان يابد.»
افراسياب ختک، سياستمدار مشهور و فعال حقوق بشر ايالت خيبر پختونخوا پاکستان در توييتر خود نوشته است: «حملات تروريستي بر کودکان در افغانستان از حساب خارج شده و به نظر نميرسد که زندهگي افغانها براي متحدان فرضي آنها، سازمان ملل متحد و يا حتا دولت اسلامي اهميت داشته باشد.»
محمد قاسم حليمي، وزير حج و اوقاف کشور نيز، در فيس بوک خود نوشته است: «خودکشي و انتحار بر کودکان خردسال و محصلان جرم بزرگ است و عاملان آن از دين بيرون شده و اسلام از آنها متنفر است.»
وزارت دولت در امور صلح در توييتر نوشته «همچو حملات هيچ نوع مشروعيت ديني ندارد و عاملان آن دستآوردي جز ايجاد نفرت بيشتر در بين مردم ندارند.»
داکتر عبدالله عبدالله، رييس شوراي عالي مصالحهي ملي در اعلاميهي گفته «اين گونه حملات بزدلانه تروريستي، نابخشودني، ناپذيرفتني و ظالمانه است. به گفتهي او، کلمات در محکوميت اين رويداد ضدبشري، ضد انساني و غيراسلامي کم ميآورند.»
سرور دانش، معاون دوم رياست جمهوري نيز در واکنش به اين حمله گفته که آن چه تحت عنوان روند صلح جريان دارد چيزي جز مشروعيت بخشي به عملکردهاي ضد انساني جنايتکاران نيست.
آقاي دانش گفته بدون شک در پشت اين قضيه دلخراش طالبان قرار دارند و هيچ گروه تروريستي جز طالبان در اين منطقه امکان انجام عمل تروريستي با اين وسعت را ندارد.
او تاکيد کرده که اين عمل وحشيانه و ضد انساني بدون شک از مصاديق بارز جنايت عليه بشريت است؛ زيرا به طور واضح هدف تروريستها قومي خاص با باورهاي خاص است و اين فاجعه با هدف نسل کشي و از بين بردن يک کتله اجتماعي صورت گرفته است.
پس از رويداد خونين روز يکشنبه در دروازه مکتب سيد الشهدا در منطقه دشت برچي کابل، کاربران شبکههاي اجتماعي نيز با شديد ترين کلمات اين حمله را محکوم نموده و عاملان آن را « وحشي و درنده» عنوان کردند.
وزارت امور داخله روز يکشنبه (19 ثور) گفته که در انفجار موتر بمگذاري شده در نزديکي مکتب سيدالشهدا در غرب کابل، تا اکنون بيش از 50 نفر کشته و اضافهتر از 100 تن ديگر زخمي شده اند.
طارق آرين، سخنگوي اين وزارت افزود که بيشتر قربانيان اين انفجار، غيرنظاميان به ويژه دانشآموزان مکتب اند.
هرچند حکومت طالبان را مسوول اين انفجار عنوان کرده، اما طالبان با نشر خبرنامهيي دست داشتن در اين حمله را رد کرده و آن را کار گروه داعش خوانده اند