اخبار

ناتو:  پایان ماموریت ناتو به معنای ختم همکاری با افغانستان نیست

وزیر دفاع امریکا: نبرد نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغانستان بدون حمایت امریکایی‌ها پر چالش خواهد بود

 

 

منشی عمومی پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو)  بار دیگر تاکید کرده که پایان ماموریت این پیمان در افغانستان به معنای ختم همکاری با این کشور نیست.

ینس ستولتنبرگ، روز گذشته در نشستی  که در مرکز این سازمان با رسانه‌ها صحبت می‌کرد، گفته با آن‌که ماموریت این پیمان در افغانستان در حال ختم شدن است، اما ناتو به پشتیبانی‌اش از نظامیان افغان ادامه خواهد داد.

آقای ستولتنبرگ افزوده که پایان ماموریت ناتو در افغانستان فصل جدیدی را برای همکاری با این کشور باز خواهد کرد.

منشی عمومی ناتو اضافه کرده که آنان در حال بررسی راه‌هایی برای “فراهم‌سازی پشتیبانی مالی، آموزش و همچنان حمایت جامعه جهانی از افغانستان استند”.

آقای ستولنتبرگ پایان جنگ در افغانستان را از طریق مذاکره و یک راه حل سیاسی، بهترین گزینه برای حفظ دستاوردها در این کشور عنوان
کرده است.

پیش از این انتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا گفته بود که خروج نیروهای خارجی به معنای پایان همکاری‌ها با افغانستان نیست، بلکه این همکاری‌ها در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

او تصریح کرده که سفارت ایالات متحده در کابل باقی می‌ماند و کمک‌های اقتصادی، توسعه‌ای و بشردوستانه امریکا به این کشور نیز ادامه خواهد یافت.

روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به تاریخ اول می (۱۱ ثور) به گونه‌ی رسمی آغاز شد و قرار است تا ۱۱ سپتامبر امسال تمامی نیروهای امریکایی و ناتو، این کشور را ترک کنند.

پیش از این محمد اشرف غنی، رییس جمهوری  کشور گفته بود که با خروج نظامیان خارجی از افغانستان، کشورش در مناسبات بین¬‌المللی به انزوا نمی¬‌رود و فصل جدیدی از روابط در حال شکل‌گیری است.

با این حال مقام‌های ارشد امریکایی گفته اند که خروج نیرو‌های این‌کشور از افغانستان، مطابق برنامه پیش می‌رود.

وزیر دفاع امریکا گفته که به باور او نبرد نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغانستان بدون حمایت امریکایی‌ها پر چالش خواهد بود.

لوید آستین در یک نشست خبری در پنتاگون گفته: “ایالات متحده تلاش خواهد کرد تا خروج نیرو‌های این‌کشور از افغانستان به صورت مصئون، سنجش شده و منظم صورت گیرد و در نتیجه از نیرو‌های امریکایی و شریکان بین‌المللی محافظت شود.

او افزوده: “رییس جمهوری تصمیم گرفته که سهم گیری در طویل‌ترین جنگ امریکا پایان یابد و ما این تصمیم را تطبیق می‌کنیم. در کمتر از یک هفته گذشته، خروج بر اساس برنامه صورت گرفته. در عین حال با شریکان ما در نیرو‌های امنیتی افغانستان، روابط دو جانبه را اندکی تعویض می کنیم و با آنها در مورد اهداف مشترک به شیوه‌های تازه و راه‌های متفاوت کار خواهیم کرد.”

پس از آن‌که اداره رییس جمهور جو بایدن در ماه جنوری به قدرت رسید، نخستین نشست مشترک با حضور لوید آستین وزیر دفاع و جنرال مارک میلی رییس ستاد ارتش امریکا روزگذشته برگزار شد.

جنرال مارک میلی در این نشست گفته که تا هنوز روی این برنامه به توافق نرسیده اند که به حمایت هوایی از نیرو‌های امنیتی افغانستان ادامه دهند، نیرو‌های که خیلی به این حمایت نیاز دارند.

لوی درستیز اردوی ایالات متحده افزود که شاید در آینده، حمایت هوایی از نیرو‌های افغان، از بیرون افغانستان صورت گیرد، اما تا هنوز تصمیم نهایی نشده است.

او همچنان گفته: “در مورد طالبان، حملات و خشونت‌ها در برابر نیرو‌های امنیتی افغانستان در همان حد باقی مانده. حد اوسط در یک سال گذشته میان ۸۰ تا ۱۲۰ حمله دشمن در یک روز صورت گرفته و به همین شیوه پس از اول ماه می ادامه یافته. حمله‌ی بالای نیرو‌های امریکایی و ائتلاف پس از آغاز خروج در اول ماه می صورت نگرفته و در یک سال گذشته نیز به همین ترتیب بوده.”

وزارت دفاع امریکا گفته که حدود ۲۵۰۰ نظامی این کشور در افغانستان حضور دارند، اما رییس ستاد ارتش ایالات متحده گفته که با نیرو‌های ویژه عملیاتی، شمار نظامیان این کشور در افغانستان به حدود ۳۳۰۰ تن می‌رسد.

خروج این نیرو‌ها در اول ماه می آغاز شده و همزمان با آن میزان خشونت‌ها در افغانستان هم افزایش گسترده یافته است.

ولایت‌های هلمند، بغلان، کندهار و غزنی میدان بیشترین جنگ‌ها بوده اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی به‌تاریخ ۱۳ ثور گفته که وضعیت امنیتی افغانستان و سطح بلند خشونت‌ها که تلفات غیرنظامیان را خیلی افزایش داده، به طور جدی نگران کننده است.

این شورا به تلاش‌‌های جدی برای پایان یافتن جنگ‌ها در افغانستان تاکید کرده تا در نتیجه به کشتار غیرنظامیان پایان داده شود.

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار