اخبار
شبکه جهانی مبارزه با بحرانهای غذایی: افغانستان در میان ۳ کشور روبهرو با کمبود غذایی قرار دارد
یک گزارش تازه جهانی در مورد بحران غذایی جهان، افغانستان را در میان سه کشوری قرار داده که با کمبود غذا رو به رو اند.
در این گزارش شبکه جهانی مبارزه با بحرانهای غذایی آمده که نا امنیهای دوامدار، شیوع ویروس کرونا و حوادث طبیعی از عوامل عمده عدم مصونیت غذایی است.
مشکل عدم مصونیت غذایی و فقر در افغانستان جدی بوده و حتا یک گزارش تازه شبکه جهانی مبارزه با بحران غذایی نشان میدهد که افغانستان در میان سه کشوری قرار گرفته که با کمبود غذا رو به رو است.
وحیدالله امانی سخنگوی سازمان غذایی جهان (دبلیو،اف،پی) نیز گفته که افغانستان در فهرست ده کشوری جهان قرار دارد که مصونیت غذایی در آن بسیار کم است.
آقای امانی همچنان گفته که سازمان غذایی جهان تلاش میکند تا در سال جاری میلادی برای میلیونها نیازمند در افغانستان کمک تهیه کند.
“دبلیو،اف،پی در سال ۲۰۲۱ در نظر دارد که از طریق برنامههای گوناگون خود برای ۱۳میلیون نیازمند کمکهای مواد غذایی و یا پول نقد برای بهدست آوردن مواد غذایی برساند تا مردم از این وضعیت بیرون شوند.”
این در حالی است که براساس برخی گزارشها، در سال گذشته ۲.۶ ملیون تن به دلیل درگیریهای دوامدار در افغانستان بیجا شده اند.
تمیم عظیمی سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث گفته که به دلیل چالشهای گوناگون این کشور در سال جاری به کمکهای بیشتر جهانی نیاز مند است.
او گفته: “وضعیت افغانستان ایجاب تعهد کمک بیشتر را میکند. اگر این وضعیت بهگونه درست مدیریت نشود طبیعی است که با توجه به موج سوم ویروس کرونا، خشکسالی و ادامه ناامنیها مشکل عدم مصونیت غذایی را در این کشور افزایش خواهد داد.”
این نگرانیها در حالی بیان میشود که افغانستان با موج سوم ویروس کرونا رو به رو بوده و جاری شدن سیلاب در شمار ولایتها تلفات و خسارات هنگفت به مردم وارد کرده است.
در عین حال بیشتری ولایتهای افغانستان در حال حاضر شاهد درگیریها شدید بوده که ممکن آمار به یجا شده گان و افراد نیازمند به کمک را افزایش دهد.