سرمقاله

رسانه ها بايد منافع ملی را در نشرات شان در نظر بگيرند!

 

پس از آغاز خروج نيروهاي امريکايي، جنگ رواني از سوي برخي از شبکه ها برضد مردم افغانستان راه  اندازي شده است.

درحالي که نهادهاي امنيتي توان رزميدن در برابر هراس افگنان را دارند و ممکن نيست طالبان نظام را سقوط بدهند، اما برخي از مقام هاي کشورهاي خارجي چنين وانمود مي دارند که گويا پس از خروج نيروهاي امريکايي، ارتش افغانستان متلاشي مي شود و اين کشور بدست طالبان سقوط مي کند.

اين اظهار نظرها در حالي صورت مي گيرد که بيشتر مردم افغانستان و گروه هاي سياسي و اجتماعي در صف مخالف طالبان قرار دارند و حتا جامعه جهاني نيز خواهان برگشت عام و تام طالبان نيست.

طالبان به خاطري که امتياز بگيرند، جنگ ها و خشونت هاي گسترده را آغاز کرده اند و ميزان  اين خشونت ها ممکن است افزايش هم يابد.

در درگيري‌ها ميان نيروهاي قهرمان امنيتي کشور و طالبان تلفاتي به هر دو جانب وارد مي‌شود، اما ديده مي شود که برخي از  رسانه ها آگاهانه يا غير آگاهانه بيشتر به پيروزي هاي طالبان در جنگ ها و درگيري ها مي پردازند و چندان به دست‌آوردها و کاميابي هاي نيروهاي امنيتي توجه ندارند.

از سوي ديگر  ضرور نيست که رسانه هاي محترم، تحليل منفي برخي از مقام هاي کشورهاي خارجي را که خالي از غرض هم نيست با آب و تاب آن به نشر برسانند.

چنين نشرات رسانه ها بيشتر دشمنان مردم افغانستان را روحيه و مورال مي دهد و نااميدي و بي باوري را براي مردم به وجود مي آورد.

برخي از رسانه ها بدون اين که احساس مسووليت کنند قتل يک نفر را چنان کلان مي سازند و در سرخط  اخبار خودشان قرار مي دهند که گويا به ده ها تن به قتل رسيده ا ند و افغانستان به خاک يکسان شده ا ست.

در سرويس هاي خبري برخي از رسانه ها جز قتل و کشتن ديگر هيچ خبر اميدوار کننده به گوش نمي رسد .

رسانه ها بايد به رخداد ها بپردازند و حوادث و واقعيت هاي خبري را بازتاب دهند، اما به منافع ملي مردم و کشور نيز توجه کنند ومردم را بيش از حد نگران نسازند.

اين مسووليت مربوط به شبکه هاي اجتماعي نيز مي شود.

کاربران محترم شبکه هاي اجتماعي که زودتر نسبت به يک رسانه به حوادث مي رسند و اطلاع حاصل مي‌کنند، به روان جنگ زده باشنده گان اين سرزمين توجه مسوولانه کنند و خبر ناراحت کننده را که بسيار ضرور نباشد، بازتاب ندهند.

اگر خدا ناخواسته طالبان به سرنوشت مردم و کشورما دوباره حاکم شوند واضح است که اين گروه نه به رسانه‌ها اجازه فعاليت آزاد را مي دهند و نه کاربران خواهند توانست به موضوعات حياتي بپردازند.

طالبان در زمان حاکميت شان همه را زنداني کرده بودند و مي خواهند دوباره مردم را در همان زندان مخوف زنداني سازند که در آن نه از آزادي رسانه‌ها خبري خواهد بود و نه از آزادي بيان و هرکه از عملکرد طالبان انتقاد کند مخالف شريعت تلقي شده و حکم مجازات سنگين بالاي او عملي خواهد شد.

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار