اخبار

زنان در پکتیا خواهان حق میراث شدند

 

شماري از زنان در پکتيا مي‌گويند، حق‌شان در بسياري از خانواده‌ها پاي‌مال شده است و حقوقي را که اسلام و قانون براي‌شان در نظر گرفته، به آنان داده نمي‌شود. به گفته‌ي آنان، در اين ولايت کم‌تر کسي پيدا مي‌شود که به خواهران خود حق ميراث بدهد. آنان افزوده که اگر حق ميراث به زنان داده شود، آنان از وابسته‌گي مالي به ديگران رهايي مي‌يابند.

انارکلي، از فعالان حقوق زن در پکتيا گفته که اگر حق ميراث زنان داده شود، بي‌عدالتي عليه زنان در جامعه کم‌تر مي‌شود.

شمار ديگري از زنان در پکتيا مي‌گويند که بزرگان قومي و عالمان دين در جامعه بيش‌تر از ديگران مسووليت دارند و آنان بايد براي حق ميراث دختران و خواهران‌شان دادخواهي کنند.

زرمينه، يکي از زنان در پکتيا از ملاامامان مي‌خواهد براي تأمين حقوق زنان که در اسلام آمده است، دادخواهي کنند، وي مي‌گويد: «اسلام و قانون براي ما حق ميراث قايل شده؛ اما در جامعه‌ي ما به آن توجه نشده است. اين مشکل در پکتيا خيلي زياد است. تاکنون يک‌صدم حق زنان نيز داده نشده است. عالمان دين    و جامعه‌ي مدني بايد در اين زمينه با دولت همکاري کنند تا مشکل ميراث حل شود.»

عالمان دين ارث‌بردن زنان را حق مسلم آنان مي‌دانند و مي‌گويند که بر تمام خانواده‌ها لازم است تا در کنار پسران‌شان به دختران‌شان نيز حق بدهند. مولوي خواجه‌الدين حق‌بيان، از عالمان دين مي‌گويد که در حق ارث، حق دو خواهر برابر با حق يک برادر است.

انتقادها بيش‌تر متوجه ملاامامان است که چرا در مسجدها و ديگر مرکزهاي تبليغاتي‌شان درباره‌ي حقوق زنان دادخواهي نمي‌کنند. اما عالمان دين مي‌گويند که آنان همواره درباره‌ي حقوق زنان به مردم توصيه کرده‌اند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار