اخبار
ابهام در موفقیت روند صلح افغانستان ؛اجماع درست وجود ندارد
اعضای هیأت مذاکره کننده هیأت حکومت با گروه طالبان میگویند که هنوز برداشت واحد از پروسه صلح میان سیاسیون کشور وجود دارد و اعضای این هیأت در جریان مشوره با آنان درک کرده اند که افکار سیاسیون در راستای پروسه صلح از هم فاصله دارد.
به گزارش روزنامه آرمان ملی، فوزیه کوفی،عضو هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان با طالبان روز پنجشنبه (11 جدی) در نشست” بررسی روند مذاکرات صلح،حقایق،واقعیتها،چالشها و فرصتها” گفت که هنوز به دلیل توافقنامه این گروه با امریکا خود را برنده میداند و این امر یکی از چالشهای جدی در روند مذاکرات صلح است.
خانم کوفی افزود، یکی از چالشهای دیگر در روند مذاکرات صلح،دیدگاه کشورهای منطقه است و هنوز برخی از کشورهای منطقه به این فکر هستند که پروسه صلح افغانستان از جانب قدرتهای جهانی مدیریت میشود.
به گفته او از دیگر چالشهای هیأت در مذاکرات کننده حکومت این است که تحولات و پیشرفتهای ۲۰ سال گذشته را چگونه به عنوان واقعیتها موجود جامعه افغانستان به هیأت طالبان معرفی و بشناسند. این عضو هیأت مذاکره کننده حکومت گفت که اگر ساختار نهادها و نظام کنونی از بین برود بار دیگر کشور به جنگ داخلی و خانه به خانه خواهد رفت.
ناهید فرید، عضو مجلس نمایندهگان در این نشست گفت که کار هیأت مذاکره کننده به گونهیی لازمی امضا توافق نامه در دوحه با گروه طالبان نیست،بلکه دفاع و حفظ دست آوردهای مردم افغانستان در بیست سال گذشته است.
خانم فرید تاکید کرد؛باید تلاش شود که از جنگ گروه طالبان تقدس زدایی شود؛چون این گروه به نام جهاد علیه زنان و کودکان و افراد غیر نظامی در افغانستان میجنگد.
بااین حال،هیأت مذاکراه کننده حکومت برای مشوره در کابل حضور دارد و گفته میشود،که دور دوم مذاکرات صلح در شانزدهم جدی در قطر آغاز میشود.
سید احمد راشد کاشفی