اخبار

تغيير موقف  پاکستان  در مورد خروج نيروهای بين‌المللی از افغانستان

 

وزارت امورخارجه پاکستان گفته که اسلام‌آباد از خروج مسوولانه و منظم نیروهای خارجی از افغانستان حمایت می‌کند.

زاهد چوهدری سخن‌گوی این وزارت گفته است خروج عجولانه نیروهای بین‌المللی از افغانستان راه را برای فعالیت تخریب کننده‌گان باز می‌کند.

چوهدری روزگذشته  در نشست خبری هفته وار خود در اسلام‌آباد گفته که سال گذشته در رابطه با صلح افغانستان پیشرفت‌های خوبی صورت گرفت و به گفته او این پیشرفت‌ها باید حفظ و تقویت شوند.

آقای چوهدری گفته است که بیرون شدن عجولانه و زود هنگام نظامیان خارجی از افغانستان به کسانی موقع می‌دهد که به گفته او می‌خواهند پروسه صلح افغانستان را تخریب کنند.

سخن‌گوی وزارت خارجه پاکستان اضافه کرد که کشورش از بیرون شدن مسوولانه و منظم نیروهای خارجی حمایت می‌کند.”

موقف نو حکومت پاکستان در رابطه با خروج قوای امریکایی از افغانستان با موقف قبلی آن‌ها متفاوت است.

در ۲۲ ماه جنوری شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان گفته بود، جو بایدن رییس جمهوری امریکا باید روند خروج نیروهای کشورش از افغانستان را جاری نگهدارد.

خروج نیروهای امریکا از افغانستان در ۲۰ روز آینده یکی از ماده‌های توافق‌نامه  صلح امریکا با طالبان باید آغاز شود.

قصر سفید به تازه‌گی گفته که جوبایدن، رییس جمهوری امریکا راهبردش خروج نظامی از افغانستان را تا پیش از ماه می اعلام خواهد کرد.

جین ساکی، سخن‌گوی قصر سفید در تازه ترین اظهاراتش در مورد افغانستان گفته که رییس جمهور بایدن پیش از اول ماه می، (زمان خروج نیروهای امریکایی در توافق‌نامه دوحه) تصمیم خروج نظامی از افغانستان را اعلام می‌کند. به گفته‌ او تا آن زمان هیچ چیزی در این زمینه گفته نمی‌تواند.

ساکی افزوده که تلاش‌های دیپلماتیک در مورد چگونه‌گی خروج و یا ادامه حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پس از ماه می، با طالبان ادامه دارد.

هرچند طالبان بر عملی شدن توافق‌نامه صلح از سوی امریکا تاکید دارند، اما جن ساکی سخن‌گوی قصر سفید گفته است: “پیش از اعلان تصمیم رییس جمهوری من چیزی نمی‌گویم. انتظار دارم که از خود او پیش از اول ماه می ‌بشنوید. او با وضاحت و استمرار گفته که خروج سربازان از اول ماه می، ضرب الاجلی که او تعیین نکرده، دشوار است. این ضرب الاجل از سوی اداره قبلی تعیین شده. واضحاً که تلاش‌ها از چندین هفته به این‌سو جریان دارد، از جمله دیپلوماسی و گفت‌وگو با طالبان. اما قطعاً از خود رییس جمهوری خواهید شنید. وقتی از او شنیدید می‌توانیم در مورد آن صحبت کنیم و خواهیم دید که به کدام مسیر در حرکت هستیم.”

محمد نعیم سخن‌گوی دفتر سیاسی طالبان پیش از این گفته که آن‌ها هر از گاهی در مورد عملی شدن توافق‌نامه صلح با امریکایی‌ها صحبت می‌کنند. به گفته او پیدا کردن راه حل به بحران افغانستان به عملی کردن همین توافق‌نامه ارتباط می‌گیرد.

ظاهراً حکومت افغانستان هم خواهان خروج مسوولانه قوای امریکا از افغانستان می‌باشد.

هفته گذشته رییس جمهور اشرف غنی در ملاقات با بزرگان یک تعداد از ولایت‌ها گفت متحدین جهانی باید در بخش تأمین صلح و ختم جنگ ضمانت بدهند.

 

 

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار