اخبار
ادامه غیرحاضری نمایندهگان، معضلی که حل شدنی نیست
غیر حاضری نمایندهگان در مجلس معضلی است که همواره خانه ملت را به چالش کشیده و گویا هیچ وقت حل شدنی نیست.
در نشست روز چهارشنبه (18 حمل) مجلس هم اکثر نمایندهگان غیرحاضر بودند و این مجلس نتوانست در مورد دو طرح تقنینی، قانون گمرکات و تنظیم کودهای کیمیاوی و عضوی، تصمیم گیری کند.
دو منشی مجلس هم در این نشست مجلس حاضر نبودند و عبدالقادر قلاتوال به عنوان منشی موقت کار دو منشی را انجام داد.
آقای قلاتوال پس از اعلام آجندای مجلس گفت که حدود 80 نماینده در مجلس حضور دارند و نصاب برای رای گیری در مورد قوانین مورد بحث وجود ندارد. این مسأله با انتقادهای برخی نمایندهگان نیز در این نشست مواجه شد.
عبدالالله محمدی، عضو مجلس با انتقاد از هیأت اداری گفت که هیأت اداری موقت در هیچ جای اصول وظایف داخلی وجود ندارد و انجام وظایف منشی ها توسط اعضای دیگر مجلس کار خلاف قانون است.
اما میر رحمان رحمانی، رییس مجلس گفت که به دلیل غیرحاضری هردو منشی، آقای قلاتوال به عنوان منشی موقت این نشست را به پیش میبرد.
عارف رحمانی، عضو دیگر مجلس هم خطاب به رییس مجلس گفت: “ما در کمیسیونها و مجلس اکثراً نصاب نداریم و نمایندهگان یک تعدادشان غیرحاضر دایمی هستند، بناءً هیأت اداری باید برای تطبیق تدابیر انظباطی اقدام و هیچ گونه سهل انگاری و آبرو داری در این شرایط حساس کشور معنی ندارد.”
آقای رحمانی افزود، مجلس به همین دلیل نه در روند صلح و نه هم در اعمال صلاحیتهای نظارتی خود هیچ کاری انجام داده نمیتواند.
راضیه منگل، عضو دیگر مجلس هم تاکید کرد که این جلسه خلاف اصول به پیش برده میشود. خانم منگل بیان داشت که در جلسات گذشته، نمایندهگان درخواستی را امضا کردند که نامهای غیرحاضران دايمي مجلس فاش شود، اما به گفته او، هيأت اداري در اين زمينه اقدام نميکند.
به گفته او، حيثيت شورا به همين مسأله حاضري و غيرحاضري نمايندهگان وابسته است و با توجه به عدم اعتناي نمايندهگان به وظايف شان، حکومت هم به هيچ مصوبه اين خانه اهميت نميگذارد.
پس از آغاز سال کاري مجلس در 15 حوت 1399 يعني بيشتر از يک ماه به اين طرف، در اکثر جلسات مجلس، نصاب تکميل نبوده و هيچ تصميمي گرفته نشدهاست.