سرمقاله
برای ماندن در قدرت ماجرا خلق میکنند!
در حالی که قراراست نشست مسکو حدود سه روز بعد راه اندازی شود، اما حکومت تا حال نتوانسته است نمایندهگان خودش را تعیین و مشخص کند تا در این نشست اشتراک کنند.
برخی باور دارند که حکومت از دعوت برخی از شخصیت های سیاسی در نشست مسکو ناراض است و در این رابطه همآهنگی میان مسکو و کابل وجود ندارد.
اما مقامات حکومت افغانستان، طرح صلح امریکا را جدی نگرفته بودند و آقای غنی در روز گشایش شورای ملی، طرح امریکا را یک طرح روی کاغذ تلقی کرد.
پس از ارسال نامه وزیر خارجه امریکا به ارگ و سپیدار مبنی بر جدی بودن تصمیم امریکا و شکل گیری یک اداره جدید، موضع حکومت تغییر کرد و محب رییس شورای امنیت گفت که حکومت، طرح صلح امریکا را بررسی می کند و هم نمایندهگان حکومت در نشست مسکو اشتراک می کنند.
رهبران حکومت از آینده شان نگران اند و به این فکر اند که اگر کدام اداره جدید زیر نام اداره موقت و یا دولت همه شمول شکل بگیرد و کشورهای ذیدخل در قضیه افغانستان این پیشنهاد را بپذیرند و از آن حمایت کنند، در آن صورت گلیم مقامات و یا رهبری حکومت جمع می شود.
آقای اشرف غنی به خاطری که در برابر چنین احتمال یعنی ایجاد یک دولت همه شمول مقاومت کند و آن را سبوتاژ کند، دست به مانورهایی زده است و تعدادی از شخصیت های قومی از جمله مارشال دوستم و محمد محقق را با دادن امتیاز جذب حلقه خودش کرد تا آن ها در برابر صدای مخالف حکومت غنی ایستاده گی کنند.
تیم غنی می خواهد تا چند سال دیگر در قدرت بماند و به همین منظور زیر نام دفاع از جمهوریت و یا انتقال قدرت از راه انتخابات، اصرار دارد.
در حالی که اگر مذاکرات صلح سبوتاژ شود و در نشست های مسکو و استانبول مشکل افغانستان حل و فصل نشود، واضح است که جنگ های بسیار خطرناک دیگر از سوی طالبان آغاز خواهد شد و ممکن است اوضاع بیشتر از این خراب تر شود.
به همین گونه برخی از آگاهان به این باور اند که موضوع جنجالی پارچه ساختن اقوام، تاجیک، ازبیک و هزاره از سوی احصاییه مرکزی یک عمل عمدی است و حکومت می خواهد در این شرایط حساس توجه مردم را از شکل گیری یک اداره جدید منحرف سازد، فلهذا دست به جنجال های ساختهگی می زند تا رسانه را مصروف آن سازد و اصل مسأله که همان پایان حکومت غنی خواهد بود، در میان غوغاها و کنش و واکنشها ناپدید شود.
با توجه به همین گفته ها باید تمام سیاسیون کشور در برابر قضیه افغانستان و تأمین صلح و آرامش در کشور بی تفاوت نباشند و منافع شخصی شان را بر منافع ملی ترجیح ندهند و از فرصت پیش آمده استفاده کنند و دیگر بر طبل اختلاف و نفاق اندازی نکوبند.
تا همین چند روز که از برگزاری نشست مسکو باقیمانده است، مذاکرات را جدی آغاز بدارند و تلاش کنند تا به یک نظر و موضع واحد در نشست های مسکو و استانبول اشتراک کنند.
در غیر آن طالبان از این اختلاف ها سود خواهند برد وامتیاز بیشتر به دست خواهند آورد.