اخبار
شکلگيری يک دولت همه شمول در افغانستان از بحثهای داغ نشستهای مسکو و استانبول خواهد بود
احمد شاه درانی ممکن است در رأس دولت همه شمول، توافق همه را به دست آورد
پس از اينکه امريکا طرحي را به وسيله زلميخليلزاد نماينده ويژه آن کشور در امور صلح افغانستان با شوراي عالي مصالحه ملي، ا رگ رياست جمهوري وطالبان شريک ساخت، واکنشهاي ضد و نقيض در مورد اين طرح از سوي برخي از نهادها ومقامات حکومت صورت گرفت.
شوراي عالي مصالحه ملي و گروه طالبان رسماً گفتند که اين طرح را بررسي ميکنند و پيشنهادات شان را وارد طرح ميسازند.
محمد اشرف غني در روز گشايش شوراي ملي، طرح امريکا را کاغذ بي اهميت تلقي کرد و آن را به سخره گرفت.
اما به گزارش خبرنگار روزنامه آرمان ملي، در اين دو روزگذشته هم سپيدار و هم ارگ طرح امريکا را در نشستهاي مکرر به بررسي گرفته اند و پيشنهادات شان را وارد اين طرح خواهند کرد و براي نشست مسکو آمادهگي ميگيرند.
در نشست مسکو، نمايندهگان روسيه، امريکا، چين و پاکستان اين طرح را با نمايندهگان گروههاي سياسي وطالبان و نمايندهگان ارگ رياست جمهوري و شوراي عالي مصالحه ملي مورد بحث قرار ميدهند.
در نشست استانبول که ممکن در ماه اپريل برگزار شود پاي ملل متحد نيز کشانيده ميشود و زير نظر و مديريت اين سازمان جهاني، بحث صلح افغانستان با کشورهاي ذيدخل در قضيه افغانستان و نمايندهگان گروههاي سياسي ادامه مييابد و احتمال دارد در اين نشست روي يک اداره جديد زيرنام دولت همه شمول توافق شود.
يکي از مسايل مهم در نشست استانبول اين خواهد بود که چه کسي در رأس دولت مشترک قرار بگيرد.
برخي از چهرههاي سياسياي که به فکر رسيدن به رياست دولت مشترک اند، در شبکههاي اجتماعي از آنها نام گرفته شده است.
تا اکنون انجنير احمدشاه دراني، حامدکرزي رييس جمهور پيشين، ملابرادر رييس هيأت مذاکره کننده طالبان دردوحه، سيد حامد گيلاني رهبر محاذ ملي، فاروق وردک وزير پيشين معارف افغانستان، عمرزاخيلوال وزير ماليه پيشين افغانستان، فاروق اعظم و حکمت خليلکرزي معين پيشين وزارت خارجه افغانستان. کساني اند که براي رسيدن به رياست دولت مشترک از آنها نام گرفته مي شود.
عنايت شريف يکي از آگاهان سياسي به آرمان ملي گفت که به جز از انجنير احمد شاه دراني، مردم با چهرهها و کارکردهاي اين شخصيت هاي سياسي آشنا اند و برخي از آنها به فسادهاي کلان مالي، قومگرايي، ضعف مديريت و حيف و ميل مساعدتهاي جهاني متهم شده اند.
تنها انجنير احمد شاه دراني درميان اين شخصيتها کمتر شناخته شده است و گفته ميشود که وي به هيچ جناحي مربوط نيست و کاملاً بيطرف ميباشد و ممکن است تمام گروهها از جمله طالبان رياست دولت مشترک وي را بپذيرند.
داوود قاري زاده خبرنگار تلويزيون بيبيسي در شب سال نو ميلادي در مورد انجنير دراني نظر داد وگفت که يکي از شخصيتهايي که در سال آينده در رسانهها از آن نام برده خواهد شد، احمد شاه دراني است که تا حال در مورد آن رسانهها کمتر پرداخته است.
گفته مي شود که احمد شاه دراني انجنير زراعت است و به هفت زبان تسلط کامل داشته و براي آينده کشور برنامههاي خوبي اقتصادي دارد.
قابل ذکر است که انجنير دراني با بيشتر سياسيون افغانستان از نمايندهگان شوراي ملي تا برخي از اصحاب رسانهها و جامعه مدني و رهبران طالبان در تماس است و طرح خودش را براي يک دولت همه شمول با آنها شريک ساخته است.