اخبار
محب: حکومت در نشست روسيه و ترکيه اشتراک می کند
پس از اعلام آمادهگی روسیه و ترکیه برای برگزاری نشستهای جداگانه در مورد صلح افغانستان، مشاور شورای امنیت ملی میگوید که نمایندهگان حکومت افغانستان در این نشستها اشتراک خواهند کرد.
حمدالله محب، روز شنبه (۲۳ حوت) در یک نشست خبری درکابل گفت: “ما در نشست مسکو و ترکیه اشتراک میکنیم، وزارت خارجه و شورای عالی مصالحهی ملی در این مورد کار میکنند که سطح اشتراک دیگر کشورها و طالبان را معلوم کنند و بر همین اساس باز ما هیأت خود را تعیین میکنیم.”
آقای محب همچنان گفت، در صورتی که نمایندهگان طالبان از قطر در این نشستها شرکت کنند، حکومت افغانستان نیز هیأت مذاکراتی خود را برای حضور در نشست مسکو و انقره خواهد فرستاد.
قرار است نشست روسیه به تاریخ ۱۸ مارچ در مورد صلح افغانستان در مسکو برگزار شود و مقامهای ارشد حکومت افغانستان، نمایندهگان طالبان و برخی از نمایندهگان کشورهای منطقه و ایالات متحده امریکا در آن دعوت شده اند.
روز گذشته نیز وزیر خارجهی ترکیه گفته که انقره برای میزبانی از مذاکرات صلح افغانستان در ماه اپریل آمادهگی میگیرد.
مولود چاوش اوغلو افزود که انقره نماینده ویژهی خویش در امور افغانستان را نیز معرفی خواهد کرد.
این در حالی است که گزارشهایی در مورد احتمال ایجاد حکومت مشارکتی در افغانستان نشر شده است.
انتوني بلينکن، وزير امور خارجه ايالات متحده با ارسال نامهي به محمد اشرف غني، رييس جمهوري هشدار داده است كه اگر پيشنهادات تسريع روند صلح را فوراً بررسي نكند، ممكن است به تنهايي با تاخت و تاز طالبان روبهرو شود.
در واکنش به اين نامه امرالله صالح، معاون اول رياست جمهوري گفته است اين نامه هيچ تغييري در موقف افغانستان در رابطه به صلح نخواهد آورد.
اما آگاهان امور سياسي به اين باور اند که روسها در همکاري با امريکاييها و ديگر کشورها در تلاش ساخت چارچوب عبوري براي افغانستاناند.
آگاهان اين اظهارات سريع روسيه را نشانهي جديت کشورهاي دخيل و حامي افغانستان براي پاياندادن به جنگ در اين کشور ميدانند.
باقر محسني، آگاه روابط بينالملل ميگويد، وضعيت افغانستان طوريست که همهي طرفها ناگزير به پشتيباني از چارچوب عبوري و تشکيل حکومت مشارکتي شدهاند.
اما مصطفا عليزاده، آگاه سياسي گفته که مطرحشدن حکومت موقت و عبوري و پشتيباني از آن مطابق به منافع کشورها صورت ميگيرد. به گفتهي او، طرح حکومت موقت بيمشارکت مردم افغانستان کارساز نيست.
مصطفي عليزاده گفته: «هر دوي اين کشورها در تلاشاند يک نظام دستنشانده که همسو با ايالات متحده و روسيه رابطهي نزديک داشته باشد شکل بگيرد، تا اين کشورها بتوانند اظهارنظرشان را بالاي اين حکومت دستنشانده تحميل کنند.»