اخبار
حقوق و امتيازات معلولين و شهدا به جيب يک حلقه ی خاص در درون حکومت افغانستان سرازير می شود
حلقه خاص پنج نفری در وزارت شهدا و معلولین که به منظور تأمین منافع شخصی تشکیل شده،به نماینده گی از افراد دارای معلولیت در جلسات ارگ ریاست جمهوری اشتراک میکند.
به گزارش روزنامه آرمان ملی، بشیر دیره، معاون شورای افراد دارای معلولیت، روزشنبه (23 حوت) در نشست خبری “انسجام و هماهنگی نهادهای اجتماعی اشخاص دارای معلولیت” گفت که ۸۰ هزار فرد دارای معلولیت مادرزادی از حقوقشان محروم اند و دولت تبعیض آشکار را عیله آنان اعمال میکند.
آقای دیره افزود، ۱ هزار و ۱۷۰ فرد دارای معلولیت در بازارهای شهر کابل مصروف تجارتهای کوچک بودند؛ اما شهردار کابل غرفههای آنان را برطرف و کسب و کار شان را از بین برده است.
به گفته وی؛در این اواخر حلقهای خاص پنج نفری در وزارت شهدا و معلولین ایجاد شده که به نماینده گی از افراد دارای معلولیت به ارگ ریاست جمهوری دعوت شده و این حلقه قصد دارد به نام افراد دارای معلولیت به اهداف شخصی خود برسد.
ملک محمد ملکزاده، رییس نهاد انسجام افراد دارای معلولیت در این نشست گفت که نابرابری و نابسامانیهای زیادی در برابر افراد دارای معلولیت و جود دارد و آنان سه ماه است که در مقابل دروازه ورودی شورای ملی چادر تحصن و اعتراض برپا کرده؛اما هیچ ارگان دولتی صدای عدالتخواهی آنان را تا کنون نشینده اند.
آقای ملکزاده افزود، بر بنیاد قانون باید ۳ درصد افراد دارای معلولیت از طریق کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی در ادارات دولتی استخدام شود که دولت در عملی ساختن این مفاد قانون نیز ناکام بوده است.
او تاکید کرد، دولت و وزارت شهدا و معلولین حقوق و امتیازات ۴۷ هزار فرد دارای معلولیت را از سال ۹۴ تا کنون پرداخت نکرده اند.
سید وحدت موسوی، رییس شورای افراد دارای معلولیت خراسان گفت که حلقات خاصی تعصبهای قومی، زبانی، سمتی و مذهبی را در میان نهادها و جامعه افراد دارای معلولیت دامن میزند که این امر نگران کننده برای افراد دارای معلولیت است.
او افزود، حکومت میان افراد دارای معلولیت جنگی، ملکی و معلولان قسمی تبعیض قایل است و هنوز برای شماری از افراد دارای معلولیت کارت توزیع نکرده است.
قاضی راشد مبارز،گفت که شماری اشخاص دارای معلولیت از ظرفیتهای خوبی برخوردار هستند؛اما در ادارات دولتی، سطوح تصمیمگیری و پروسه صلح به دلیل تبعیض اعمال شده از سوی حکومت حضور و مشارکت ندارند.
وی گفت؛زمانی که جامعه دارای معلولیت در برابر دولت صدای عدالتخواهی بلند میکند، حکومت حرکت عدالتخواهی آنان را آشوبگری مینامد که این امر خلاف دستورهای اخلاقی و قانونی است.
در اخیر نهادهای اجتماعی افراد داری معلولیت از حکومت خواست که باید در وزارت شهدا و معلولین مانند وزارت امور زنان ۵۰ درصد افراد دارای معلولیت و ۵۰ درصد از خانواده شهدا استخدام شود.
بااینحال،کمیسیون حقوق بشر افغانستان در روز جهانی افراد دارای معلولیت(۱۲ جدی) گفت که ۱۳درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهد.
این کمیسیون از عدم حضور افراد دارای معلولیت در برنامههای اجتماعی،اقتصادی و سیاسی انتقاد کرده و گفت که زمینه مشارکت سیاسی افراد دارای معلولیت هنوز از سوی دولت تأمین نشده است.
سیداحمد راشد کاشفی