فرهنگ و هنر

کليد رمز موفقيت «يادگيري عملی در محيط کار» و تعليمات آموزشی در افغانستان

 

 

مسوولان اداره  تعلیمات تخنیکی و مسلکی افغانستان می‌گویند که آموزش‌ در انکشاف منابع بشری نقش مهم دارد و یادگیری عملی در محیط کار از عناصر اصلی و کلیدی آن می‌باشد.

به گزارش روزنامه آرمان ملی، عبدالحمید اکبری، معین اکادمیک اداره انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی،  روزشنبه (16 حوت) در آغازین زنگ دروس انستیتوت گفت،که این اداره در همۀ موارد نقش اساسی را در سال های اخیر داشته و مسوولان لیسه‌های آن نیز بیشتر روی جنبه‌های عملی تاکید کرده اند.

اکبری افزود، در حال حاضر تدریس در موسسات تعلیمات تخنیکی و مسلکی 40 درصد نظری و 60 فی‌صد به‌صورت عملی صورت می‌گیرد که یک گام پیش‌رفت در عرصه آموزش خواهد بود.

وی گفت: افراد دارای معلولیت ( نابینایان و ناشنوایان ) نیز می‌توانند از صنف اول الی دوازدهم در مکاتب تعلیمات این اداره شامل شوند. پس از آن شامل دورۀ انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی گردند.

وی افزود: انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی در بخش‌های، ترمیم موتر، الکتروتخنیک، ماشین افزار، الکترونیک، اداره و حسابداری، محاسبه، ادارۀ تجارت، بانکداری، اداره و مدیریت،اداره تثبث، اقتصاد، زراعت، کمپیوتر، ساختمان، صنایع و هنر، لسان های خارجی و نفت و گاز آموزش می‌دهد.

به گفته وی؛این اداره در سراسر کشور دارای 142 انستیتوت،155 لیسه و 11 مرکز تعلیمات خاص است. در حال حاضر،65 هزار دانشجو و دانش آموز در سراسر کشور زیر چتر این اداره آموزش می‌بینند.

این درحالی است که ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در سال 1397 از بدنۀ وزارت معارف جدا و به عنوان یک نهاد مستقل برای رسیده‌گی به امور تمام انواع آموزش‌های حرفوی در کشور تبدیل شد.

سیداحمد راشد کاشفی

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار