اخبار
بلینکن به عبدالله: از راه حل سیاسی و آتشبس دایمی حمایت میکنیم
شورای امنیت: موافقتنامهی دوحه در راستای تأمین صلح اثرگذار نبوده و جنگ و خون ریزی را متوقف نکرده است
وزير امور خارجهي ايالات متحده امريکا در يک مکالمهي تيلفوني با داکتر عبدالله عبدالله، رييس شوراي عالي مصالحه ملي، مرور استراتيژي ايالات متحده در افغانستان را به بحث گرفت.
ند پرايس، سخنگوي وزارت امورخارجهي ايالات متحده با نشر اعلاميهيي گفته است که انتوني بلينکن، وزير امور خارجهي ايالات متحده، به عبدالله عبدالله گفته است که واشنگتن متعهد به حمايت از يک راه حل سياسي منصفانه و پايدار در افغانستان است.
آقاي بلينکن هچنان گفته است که ايالات متحده از آتشبس همهجانبه و دايمي در اين کشور نيز حمايت ميکند.
آقاي عبدالله در صفحهي فيسبوکاش پيرامون اين صحبت تيلفوني نوشته است که آقاي بلينکن از افزايش خشونتها در افغانستان ابراز نگراني کرد و خواهان پايان آن شد.
رييس شوراي عالي مصالحه ملي همچنان به نقل از آقاي بلينکن نوشته که گفته است: «امريکا خواهان تسريع روند صلح و دستيافتن به يک توافق جامع و صلح پايدار در افغانستان ميباشد».
اين در حالي است که جو بايدن، رييس جمهوري ايالات متحده روزگذشته در نشست امنيتي مونيخ گفته که حکومت تحت رهبري وي از روند ديپلوماتيک که در افغانستان جريان دارد و ختم جنگ حدود 20 ساله در آن کشور، قوياًحمايت ميکند.
او افزوده: «ما متعهد باقي ميمانيم تا اطمينان حاصل کنيم که افغانستان هيچگاهي بار ديگر يک زمينه را براي حملات دهشت افگني عليه منافع ايالات متحده و متحدين ما فراهم نميکند.»
پيش از آن، لويد آستن، وزير دفاع ايالات متحده گفته بود که امريکا به گونهي فوري و غيرمنظم از افغانستان بيرون نخواهد شد.
حکومت به رهبري جو بايدن مصروف بررسي توافقنامهي صلح ماه فبروري 2020 با گروه طالبان است که براساس آن انتظار ميرود واشنگتن ضرب الاجل خروج 2500 سرباز باقي مانده امريکايي را از افغانستان تحقق بخشد.
با آنهم، مقامات ناتو گفته اند که خروج نيروها بر اساس وضعيت در منطقه صورت خواهد گرفت.
در همين حال شوراي امنيت ملي رياست جمهوري تاکيد کرده که موافقتنامهي دوحه در راستاي تأمين صلح اثرگذار نبوده و جنگ و خونريزي را متوقف نکرده است.
رحمتالله اندر، سخنگوي دفتر شوراي امنيت ملي روز يکشنبه، (سوم حوت) با ارسال پيامي به رسانهها گفته که در امضاي موافقتنامهي دوحه با حکومت افغانستان مشورههاي لازم صورت نگرفته بود.
به گفتهي سخنگوي دفتر شوراي امنيت ملي، در اين موافقتنامه اصطلاحاتي بهکار برده شده است که تلفات انساني را به اعداد اندازهگيري ميکند.
او تاکيد کرده که کاهش خشونت و ساير اصطلاحاتياست که در آن معافيت و رضايت يک طرف جنگ ديده ميشود؛ در حالي که حکومت افغانستان نميخواهد حتا يک قطرهخون ريخته شود.
آقاي اندر همچنان گفته که حکومت افغانستان مسووليت حفاظت از اين کشور را دارد و به جنگ، صلح و ديگر مسايل نيز از همين منظر ميبيند.
موافقتنامهي دوحه در دهم حوت سال گذشته برابر با بيستونهم فبروري سال 2020، ميان نمايندهگان امريکا و طالبان در دوحه، پايتخت قطر به امضا رسيد. طبق اين موافقتنامه، سربازان خارجي تا ماه مي امسال از افغانستان بايد بيرون شوند.
با امضاي اين موافقتنامه، طالبان نيز تعهد سپرده بودند که روابط با القاعده و ديگر گروههاي تروريستي را قطع ميکنند، خشونتها را کاهش ميدهند و با دولت افغانستان وارد گفتوگوهاي سازنده ميشوند. اما اکنون طالبان از سوي امريکا، ناتو و دولت افغانستان متهم شده که به تعهداتشان عمل نکردهاند.
با اين حال، امريکا و ناتو خروج نيروها از افغانستان را مشروط کردهاند.