اخبار

جو بايدن: از  پروسه ديپلوماتيک برای پايان جنگ در افغانستان حمايت می کنيم

 

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا از عزم خود برای پایان دادن جنگ افغانستان اطمینان داده و به همکاری نیروهای امریکایی و ناتو در مبارزه با ترویزم تاکید کرده است.

رییس جمهور بایدن که در کنفرانس امنیتی مونشن به طور آنلاین سخنرانی می‌کرد، به همکاری نیروهای امریکا و اروپا در برابر تهدیدهای مشترک تاکید کرد.

او از ایتلاف بیست سال پیش بر ضد شبکه القاعده گفت و افزود که بازهم در باره آینده افغانستان از نزدیک گفت‌وگو و مشوره می‌کنند.

آقای بایدن گفته: “شما متحدان، در مبارزه با القاعده با ما پیوستید. ایالات متحده در باره آینده‌ی افغانستان به مشوره با متحدان و شرکای ناتو متعهد است. اداره من از پروسه دیپلوماتیک به طور قاطعانه حمایت کرده تا این جنگ که به بیست ساله‌گی‌اش نزدیک مي‌شود، پايان يابد. ما متعهد باقي مي‌مانيم تا اطمينان به‌دست آوريم که افغانستان هرگز زمينه‌ي حملات تروريستي را بر امريکا، متحدان و منافع ما فراهم نکند.”

با روي کار آمدن اداره جديد امريکا بازنگري توافق‌نامه ماه فبروري سال 2020 ميان امريکا و طالبان وعده داده شد. توافق‌نامه‌يي که اميدها براي پايان جنگ بيست ساله در افغانستان را افزايش داد.

امريکا اين توافق‌نامه را بازنگري مي‌کند تا ببيند که گروه طالبان به تعهداتش پايبند بوده و يا نه.

هرچند، امريکا اين ارزيابي‌اش را تمام نکرده، اما شماري از مقام‌هاي امريکايي به‌شمول جنرال کنت مکنزي فرمانده فرماندهي مرکزي ايالات متحده، طالبان را به افزايش خشونت‌ها در افغانستان متهم کرد.

همزمان، جرمني متحد نزديک امريکا در ماموريت افغانستان از بازنگري توافق‌نامه ميان طالبان و امريکا خرسند است.

انگيلا مرکل نخست وزير جرمني اطمينان داده که کشورش آماده است به مدت طولاني در افغانستان باقي بماند.

اوگفته: “من به اين واقعيت خرسندم که اداره‌ي امريکا به بازنگري به پروسه‌ي صلح افغانستان آغاز کرده است. جرمني حاضر است به مدت طولاني در افغانستان باقي بماند، اگر اين به پيروزي ماموريت در افغانستان بينجامد. ماموريتي که به نيروهاي دموکراتيک و صلح آميز کمک کند. خروج نبايد به اين معنا باشد که قواي نادرست برتري به‌دست آورد.”

در حال حاضر امريکا و ناتو دوازده هزار و پنجصد سرباز در افغانستان دارند.

امريکا بر اساس توافق‌نامه فبروري سال 2020 ميلادي با گروه طالبان شمار نيروهاي خود را در 15 ماه جنوري امسال در افغانستان به 2،500 کاهش داد.

اما طالبان از ايالات متحده خواسته که به توافق‌نامه متعهد باقي بماند و تمام نيروهايش از افغانستان را تا اول ماه مي خارج کند.

در همين حال امرالله صالح، معاون نخست رياست جمهوري گفته که بدون حمايت‌ پاکستان، گروه طالبان توان زنده بودن به عنوان جريان مسلح را براي شش ماه نخواهد داشت.

آقاي صالح در صفحه‌ي فيس‌بوکش نوشته: “مکالمه تيلفوني رييس جمهوري افغانستان با رييس کل ناتو فرصت مهمي بود تا بتوانيم ديدگاه و نظريات خويش را شريک سازيم”.

او گفته: “پاکستان به عنوان مهم‌ترين حامي تسليحاتي و استراتيژيک طالبان تلاش دارد دو کار را موازي انجام دهد. اول به‌خاطر تحريف اذهان سخن از صلح مي‌گويند و روايت صلح را پر رنگ جلوه مي‌دهند. اما در بعد ديگر هيچ قرينه‌اي از کم شدن حمايت تسليحاتي – تدارکاتي – صحي – تعليماتي و نظامي پاکستان از طالبان ديده نمي‌شود.

معاون اول رياست جمهوري گفته که موقف و اعلاميه نهايي کنفرانس ناتو در ارتباط به وضعيت افغانستان يک‌بار ديگر حقانيت جمهوري اسلامي افغانستان را تصديق و ثابت مي‌سازد، يعني طالب با تروريست قطع روابط نکرده و زير بناي حمايوي اش در پاکستان وسعت يافته است، تنها چند نفر زير نام مذاکره‌کننده، صلح – صلح مي‌گويند، در حالي که ادبيات صلح و نيت صلح‌خواهي در طالب اصلاً رسوب نکرده، فقط به جنگ مي انديشند و هيأت مذاکره‌کننده طالب چيزي جز از نمايش براي فريب اذهان نيست.

روز گذشته، رييس جمهور غني، با ينس ستولتنبرگ سرمنشي سازمان ناتو صحبت تيلفوني کرد که بر بنياد خبرنامه ارگ، در اين مکالمه هر دو جانب در مورد پروسه‌ي صلح، کنفرانس وزيران دفاع کشورهاي عضوسازمان ناتو و حمايت‌هاي دوامدار ناتو از نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان، بحث و تبادل نظر نمودند.

سرمنشي سازمان ناتو در مورد خروج نيروهاي امريکايي و ناتو از افغانستان، گفته که مشورت‌ها ادامه دارد و تاکنون در اين خصوص تصميم گرفته نشده است و همچنان بازنگري توافق‌نامه که ميان طالبان و امريکا صورت گرفته، از سوي حکومت ايالات متحده امريکا جريان دارد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار