جهان
کاوشگر امریکایی موفقانه به سطح مریخ نشست کرد
کاوشگر “استقامت” یا Perseverance Probe ادارهی تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) با موفقیت به سطح کره مریخ نشست.
هدف اصلی ماموریت استقامت در مریخ، پژوهشهای علمی و فضایی، از جمله کشف نشانههای زندگی در گذشتههای دور این سیاره است.
این کاوشگر به بررسی خاک، سنگها، شرایط آب و هوا و جزییات دیگری میپردازد که نقش مهمی در برنامههای آینده سازمان هوانوردی و فضایی امریکا یا ناسا برای اعزام فضانوردان به مریخ خواهد داشت.
ناسا تا اکنون نه بار تلاش کرده است که کاوشگران اش به روی مریخ نشست کند و هشت بار موفق شده است.
دقایقی پس از نشست، کاوشگر استقامت یک تصویر سیاه و سفید را از سطح مریخ به زمین فرستاد که باعث شادمانی کارمند این ماموریت شد.
جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده امریکا در یک توییتی این پیروزی رامبارکباد گفته و تاکید کرده: “امروز بار دیگر ثابت شدکه با قدرت علم و نبوغ امریکایی، هیچ چیز فراتر از حد امکان نیست.”
کاوشگر استقامت با درون پرخبال مانند خود در ماه جولای سال گذشته به سمت مریخ پرتاب شد و تقریباً حدود ۴۷۰ میلیون کیلومتر را طی کرده است، و با توجه به این فاصله، نزدیک به یازده و نیم دقیقه طول میکشد تا پیامها از کاوشگر به زمین منتقل شود.
این کاوشگر که مانند چهار کاوشگر قبلی شش ارابه دارد در منطقهی بهنام جزیرو کراتر Jezero Crater ) ) جایی که تصور میشود بستر جهیلی در گذشته بوده و منبع احتمالی برای بقایای زندهگی در این سیاره است، نشست کرد.
استقامت نمونههایی از سطح سیاره سرخ را گرفته و در ۴۳ تیوب که با آن مجهز است، ذخیره میکند. ناسا قصد دارد مأموریت دیگری را در اوایل دههٔ ۲۰۳۰ برای انتقال این تیوبها به زمین آغاز کند.
پیش از جمع آوری نمونه ها، ناسا هفته های بعدی را صرف اطمینان از کارکرد سیستمهای این کاوشگر خواهد کرد.
ناسا در حال حاضر سرگرم بررسی طرحهای پژوهشی بیشتری است تا با همکاری سازمان فضایی اروپا، ماموریتهای دیگری نیز در سطح مریخ انجام دهد و نمونههای جمعآوری شده را برای مطالعه به زمین بیاورد.
ماموریت مریخ ۲۰۲۰ بخشی از پروژه اکتشافی گسترده ناسا در فضا است که “آرتمیس” نامیده میشود.
این پروژه شامل مراحل مختلفی، از جمله اعزام فضانوردان به ماه در سال ۲۰۲۴، و حضور پایدار در این کره است که زمینهساز اعزام فضانوردان به مریخ خواهد بود.