جهان

انتقاد شديد از فيس‌بوک به دليل قطع دسترسی کاربران به رسانه‌های خبری در استراليا

 

پس از آن که دولت استرالیا طبق قانون جدید از فیس‌بوک خواست برای پخش کانال‌های خبری از طریق صفحات خود عوارض بپردازد، این شبکه اجتماعی از روز پنج‌شنبه پخش تمامی شبکه‌های خبری محلی و بین‌المللی را از صفحات خود حذف کرد.

بنا بر گزارش‌ها، این تصمیم تأثیر زیادی بر روی انتقال اخبار مهم به شهروندان، از جمله در زمینه‌ توصیه‌های مبارزه با بیماری کرونا، سیل و آتش‌سوزی گذاشته و کانال‌های شرکت‌های بزرگ تجاری و حتا بنیادهای خیریه نیز از این تصمیم ضربه خورده‌اند.

این در حالی است که کانال‌های پخش اخبار جعلی و اشاعه‌دهنده تئوری‌های توطئه همچنان در فیس‌بوک فعال‌اند و به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تضاد، یعنی قطع اخبار رسمی و پخش اخبار جعلی در این شبکه پرطرفدار، باعث نگرانی شده است.

گروه‌های ناظر رسانه‌یی گفته اند که اکنون دست روزنامه‌نگاران حرفه‌ای که به عنوان محک و معیاری برای رو کردن دست شایعه‌پراکنان عمل می‌کردند از این شبکه کوتاه شده است.

مارکوس استروم، نماینده گروه «ایتلاف رسانه، تفریحات و هنر»، به خبرگزاری فرانسه گفته: «این اقدام فیس‌بوک بسیار غیرمسئولانه است و تشویق به اشاعه اخبار جعلی به حساب می‌آید که به خصوص در دوره همه‌گیری کووید ۱۹ امری خطرناک و به مثابه خیانت به مخاطبان استرالیایی است.»

یک سخن‌گوی فیس‌بوک در واکنش به این انتقادها گفته است که «تعهد این شرکت به مبارزه با اخبار جعلی بر روی شبکه فیس‌بوک تغییری نکرده است.»

رسانه‌های بزرگ خبری جهانی از مدت‌ها پیش شکایت داشته‌اند که شرکت‌های اینترنتی، مثل گوگل و فیس‌بوک، از راهی آسان، یعنی با قرار دادن آگهی در کنار محتوای تولیدی رسانه‌های خبری، به درآمد سرشاری دست یافته‌اند و این «روندی عادلانه نیست.»

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار