اخبار

بزرگ‌ترين ميدان هوايی افغانستان با هزينه 2 ميليارد دالر در ولايت لوگر ساخته می شود

 

قرار است که بزرگ‌ترين ميدان هوايي افغانستان با هزينه 2 ميليارد دالر تا سال 2035 ميلادي در ولايت لوگر ساخته شود.

رسانه به نقل از مسوولان اداره هوانوردي گزارش کردندکه ميدان هوايي بين‌المللي لوگر در بستر 20 هزار جريب زمين ساخته خواهد شد.

بر اساس اين گزارش، ميدان هوايي لوگر به    هزينة مجموعي حدود دو ميليارد دالر تا سال 2035 ساخته خواهد شد.

در همين حال اداره هوانوري ملکي کشور مي‌گويد که مرحله مطالعات امکان سنجي بزرگ‌ترين ميدان هوايي افغانستان نهايي و هزينه ساخت آن دو ميليارد دالر برآورد شده است.

قاسم وفايي زاده، رييس اداره هوانوري ملکي کشور به «بي بي سي» گفته که اين فرودگاه در محمد آغه ولايت لوگر ساخته خواهد شد و هزينه ساخت آن توسط دولت افغانستان تأمين خواهد شد.

اين فرودگاه بزرگ‌ترين فرودگاه افغانستان خواهد بود که تا سال 2035 ميلادي ساخت آن تکميل خواهد شد.

مطالعات فني اين فرودگاه را شرکت ايتاليايي تيکنيتال اينک ( Technital .inc) انجام داده است.

به گفته آقاي وفايي زاده، ساخت اين فرودگاه در اتصال منطقه‌يي، رشد صادرات و رشد اقتصادي افغانستان نقش ارزش‌مندي خواهد داشت.

مطالعات امکان سنجي اين فرودگاه شامل مطالعات محيط زيستي، اجتماعي و اقتصادي از ماه ثور سال 1398 آغاز شده بود.

آقاي وفايي زاده افزود که اين فرودگاه با تمام امکانات مورد نياز يک فرودگاه بين‌المللي ساخته مي‌شود که شامل ترمينال بين‌المللي مسافران با ظرفيت حداقل 10 ميليون مسافر در سال، خدمات کارگو را دارا خواهد بود. در کنار آن يک بخش فراوري مواد اوليه براي صادرات ساخته خواهد شد که بتواند به گفته او نياز بازار هوانوردي افغانستان و منطقه را جوابگو باشد.

اکنون مهمترين فرودگاه افغانستان فرودگاه کابل است. رييس اداره هوانوردي افغانستان گفت که فرودگاه کابل در داخل شهر و امکان توسعه آن نيست.

به گفته آقاي وفايي زاده، افغانستان در حال حاضر 64 ميدان هوايي کوچک و بزرگ دارد که از اين ميان تنها چهار فرودگاه آن بين‌المللي است. به گفته او 12 فرودگاه در حد فرودگاه‌هاي منطقه و فرودگاه محلي و شماري هم در حد خطوط نشست و برخاست هواپيماها است.

رييس اداره هوانوردي افغانستان گفت که تمام فرودگاه‌هاي افغانستان به بازسازي و بهسازي نياز دارند. ولي به گفته او اولويت افغانستان توسعه و تجهيز چهار فرودگاه بين‌المللي کابل، هرات، مزار شريف و قندهار است.

براساس اعلام اداره هوانوري ملکي افغانستان درحال حاضر فرودگاه‌هاي اين کشور سالانه، حدود چهارو نيم ميليون مسافر را دارد که در مقايسه با ده سال پيش ده برابر رشد را نشان مي‎دهد.

آقاي وفايي زاده معتقد است که بخش هوانوري افغانستان هنوز به حد نهايي ظرفيت موجود آن توسعه نيافته، درحالي‌که مي‌تواند به عنوان يک مسير ترانزيتي مناسب جنوب شرق آسيا را با اروپا و خاورميانه وصل کند.

افغانستان هم اکنون با 52 کشور از طريق دهليزهاي هوايي وصل است که به گفته آقاي وفايي زاده در سال گذشته 50 درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش از همين طريق انجام شده است.

ساخت فرودگاه ولايت لوگر براي نخستين بار در زمان رييس جمهور محمد داوود برنامه ريزي شده بود که به علت تحولات سياسي ساخته نشد.

فرودگاه قندهار نخستين فرودگاه افغانستان است که در سال 1960 ساخته شد. پس از قندهار فرودگاه کابل ساخته شد که حالا کابل بزرگ ترين فرودگاه افغانستان است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار