ورزش
کوهنوردان کشور موفق به تسخير فراز کوه پغمان شدند
شماری از کوهنوردان کشور توانستند کوه پغمان را بپیمایند و خود را به کوه شکردره کابل برسانند.
فدراسیون کوهنوردی افغانستان با استقبال از این جوانان گفته است که تلاشها ادامه دارد تا ورزش کوهنوردی در این کشور رونق یابد. شماری از ورزشکاران میگویند که ناامنی مانع بزرگ در برابر ورزش بهویژه کوهنوری در افغانستان است.
نه تن از جوانان کوهنورد کشور فاصله بیش از ۵ هزار متری را پیمودند و شب را نیز بر فراز این کوه در کنار حوض خاص سپری کردند.
آنها گفته اند که افغانستان برای کوهنوردی بسیار مناسب است و تلاش میکنند تا این ورزش را در میان جوانان گسترش دهند.
مسعود امیری عضو این تیم میگوید که صعود به کوه پغمان برای او بسیار لذتبخش بود: “خوشبختانه این کوهنوردان توانستند در یک شبانه روز به حوض خاص که میان کوه پغمان و شکردره موقعیت دارد، برسند. آنها خوشبختانه این کار را توانستند.”
این ورزشکاران میگویند که رفتوآمد آنها به حوض خاص حدود ۱۷ ساعت وقت را در برگرفت. احمدشاه علی صمیمی، یکی از این کوهنوردان گفته که کوهنوردی دشوار است و به علاقه و توانایی زیاد نیاز دارد آقای صمیمی همچنان گفته: “در رشته ورزش کوهنوردی میان کوه و کوهنورد باید عشق خاصی وجود داشته باشد تا بتواند کوه را فتح کند. در غیر آن کوهنوردی ورزش بسیار سخت و ثقیل است.” فدراسیون کوهنوردی افغانستان در سال ۱۳۹۱ خورشیدی ایجاد شد.
مسوولان فدراسیون کوهنوردی میگویند که در این مدت کوتاه این فدراسیون توانسته چندین جایزه بینالمللی را نیز دریافت کند.
احمد رومل حیات، معاون فنی این فدراسیون گفته که این فدراسیون تلاش دارد که چهره متفاوتی از افغانستان به جهانیان معرفی کند.
آقای حیات همچنان گفته: “یکی از اهداف ما این است که یک چهره متفاوت از افغانستان به جهانیان نشان دهیم و این ورزش میان جوانان بیشتر رشد کند. همچنین میخواهیم به افرادی که در کوهها و قریهها زندهگی میکنند، کوهنوردی یک منبع عاید نیز باشد.”
ناامنی و نبود تجهیزات لازم از چالشهای جدی فرا راه ورزش جذاب کوهنوردی محسوب میشود.
کوهنوردان کشور میگویند که اگر این چالشها رفع شود، آنها علاوه بر کوه پغمان قلههای بلند جهان را فتح خواهند کرد.