اخبار

فعالان جامعه مدنی هرات: مناطق مسکونی به سنگرهای  جنگ در کشور مبدل شده است

 

فعالان جامعه مدني هرات از دوام و افزايش درگيري‌ها در کشور ابراز نگراني کرده و مي‌گويند جنگ فعلي در مناطق مسکوني کشانده شده و هزينه‌هايي سنگيني براي مردم افغانستان وارد کرده است.

آقا ملنگ بوراني، رييس شوراي حفاظت از افراد ملکي در هرات مي‌گويد: در حالي که چندين هفته از شروع گفت‌وگوهاي دوحه مي‌گذرد ولي با اين وجود آتش جنگ در افغانستان همچنان شعله‌ور است و محلات و قريه‌جات به سنگرهاي جنگ مبدل شده است.

به بيان وي تنها در هرات در ماه جدي بر اثر اصابت راکت و هاوان به خانه‌هاي مسکوني، 9 غير نظامي قرباني شده و 24 تن ديگر زخمي شده‌اند.

اين کشته‌ها عمدتاً در ولسوالي کهسان و اسلام قلعه هرات بوده است.

افزون بر اين در يک ماه اخير در ولسوالي‌هاي اوبه، پشتون زرغون، کهسان و بعضي مناطق ديگر هرات، در اثر درگيري‌هاي بين دولت و طالبان ضررهاي مالي فراواني به مردم وارد شده است.

در اين مناطق عمدتاً دکان‌ها، خانه‌هاي مسکوني و کشت و غلات مردم مورد آسيب قرار گرفته است.

بوراني ادامه مي‌دهد «از طرف‌هاي جنگ در کشور مي‌خواهيم درگيري‌ها را از بين خانه‌هاي مسکوني بيرون کنند و قوانين جنگي را مراعات کنند در غير اين صورت تبعات منفي ناشي از خشم مردم به دوش خود آن‌ها خواهد بود.»

همچنين سيد اشرف سادات، فعال جامعه مدني در هرات مي‌گويد: «مردم افغانستان از تمام طرف‌هاي درگير جنگ مي‌خواهند تا به آتش بس تن دهند و از دوام جنگ و خشونت در کشور دست بکشند.»

او علاوه مي‌کند «مردم نه ديگر توان آواره شدن و نه هم توان زنده‌گي در بين آتش و جنگ را دارند.»

او مي‌افزايد طوري که فعلاً سنگرهاي داغ جنگ به مناطق مسکوني و ملکي نشين سوق داده شده اين گمان را به وجود مي‌آورد که گروه‌هاي درگيري جنگ در افغانستان، از افراد ملکي به عنوان سپر در مقابل حملات استفاده مي‌کنند.

او اضافه مي‌کند همچنين کوبيده شدن بر طبل جنگ در وضعيت فعلي، جدا از مسايل ناامني وضعيت اقتصادي بخش بزرگي از مردم را در بحران فرو برده است.

اين درحاليست که با آغاز گفت‌وگوهاي صلح دوحه، حملات طالبان در اکثر مناطق کشور افزايش يافته است.

برخي منابع مي‌گويند اين رويکرد طالبان و افزايش خشونت‌ها که عمدتاً غير نظاميان در آن آسيب‌هاي جدي را مي‌بينند، نوعي امتياز گيري اين گروه از دولت در ميز مذاکره به شمار مي‌رود.

آنان مي‌گويند در اين ميان همچنين دولت افغانستان آن چنان که بايد در مقابل طالبان ايستاده‌گي کنند نه کرده و به طالبان اجازه راه اندازي حملات سنگين را داده است.

اين منابع مي‌افزايند تنها راه حل اساسي در کشور و بيرون رفت از بحران اين است که دو طرف در ميز مذاکره انعطاف نشان دهند و منافع شخصي را بر منافع ملت ترجيح ندهند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار