جهان

جو بايدن در اولين روز رياست جمهوری امريکا ممنوعيت سفر از کشورهای عمدتاً مسلمان را لغو می کند

 

جو بایدن، رییس جمهور منتخب امریکا قصد دارد ده‌ها فرمان اجرایی را در اولین روز آمدن بر سر کار امضا کند که یکی از آنها لغو فوری ممنوعیت سفر از کشورهای اسلامی است که آقای ترمپ دستور داده بود.

او قرار است این فرمان‌های اجرایی را در ساعات اولیه پس از مراسم تحلیف در روز چهارشنبه ۲۰ جنوری اعلام کند.

برداشتن منع سفر شهروندان از کشورهای عمدتاً مسلمان‌نشین و بازگشت به پیمان اقلیمی پاریس دو مورد از این دستورها است.

او همچنین می‌خواهد داشتن ماسک در تمام ساختمان‌های دولتی امریکا را برای جلوگیری از گسترش ویروس کووید۱۹ اجباری کند.

این دستورها نیاز به مصوبه کنگره ندارد.

اما دادن حق شهروندی به میلیون‌ها مهاجر بدون مدرک و طرح حمایتی کرونا باید در کنگره تصویب شود.

در دولت دونالد ترمپ، مجلس نماینده‌گان امریکا به ریاست نانسی پلوسی، رییس دموکرات این مجلس، سعی کرد فرمان آقای ترمپ برای ممنوعیت سفر از کشورهای عمدتاً مسلمان را لغو کند، اما سنا مصوبه مجلس نماینده‌گان را تأیید نکرد.

دولت ترمپ جنوری ۲۰۱۷ در اولین روزهای ریاست جمهوری دستور داد صدور ویزا برای شهروندان شش کشور اسلامی: ایران، لیبی، سوریه، یمن، سومالی و سودان، متوقف شود.

دستوری که باعث شد صدها مسافر در راه امریکا یا حتا در فرودگاه‌های این کشور بازگردانده شوند.

آقای ترامپ بعداً نام سودان را از این فهرست حذف و کوریای شمالی و چاد را به آن اضافه کرد. نام سودان دوباره به طور محدودتر سه سال بعد اضافه شد.

رییس جمهوری امریکا گفته بود تا زمانی که دولت‌های این کشورها “به طور رضایت‌بخشی کمبودهای شناسایی شده را برطرف کنند” این محدودیت‌ها به قوت خود باقی می‌ماند.

چهار سال پیش اجرای ناگهانی فرمان ترمپ صدها خانواده از جمله ایرانیان را در فرودگاه‌ها سرگردان کرد

در روز ۳۱ جنوری ۲۰۲۰ دولت ترمپ تعمیم این ممنوعیت به شش کشور ديگر اريتره، قرقيزستان، ميانمار، نيجريا، سودان و تانزانيا را اعلام کرد. با اين حال آن محدوديت اضافه فقط برخي ويزاها را تحت تاثير قرار مي‌داد.

مخالفان فرمان منع سفر آقاي ترمپ از جمله دموکرات‌ها آن را تلاشي براي تبعيض و اقدامي غيرقانوني مي‌دانند و آقاي بايدن هم وعده داده بود که بلافاصله اين فرمان را لغو مي‌کند.

چند شکايت شخصي از اين فرمان در ايالات متحده مطرح شد. ديوان عالي در نهايت به نفع فرمان آقاي ترمپ راي داد، اما دادگاه‌هاي ديگر بر اساس شکايت خانواده‌ها استثنائاتي براي اين فرمان در نظر گرفتند که بر اساس آن شماري از شهروندان اين کشورها مثلاً به دليل داشتن پيوند خانواده‌گي توانستند در اين سال‌ها ويزاي 90 روزه امريکا را دريافت کنند.

فرمان ديگر دونالد ترامپ که قرار است لغو شود، ترک پيمان اقليمي پاريس است.

اکتبر 2019 آقاي ترمپ توافقي را که چهار سال قبل از آن به امضاي 195 کشور رسيده بود، “فاجعه” ناميد. او گفت اين توافق که دولت بارک اوباما در پاريس امضا کرد به رقابت اقتصادي در امريکا آسيب مي‌زند. اشاره آقاي ترمپ به شرکت‌هاي بزرگ نفت، گاز و زغال سنگ بود.

يک ماه بعد دولت امريکا اعلام کرد که روند خروج از پيمان مقابله با تغييرات آب و هوايي را رسماً آغاز کرده است. اين خبر واکنش‌هاي بين‌المللي فراواني را برانگيخت.

دونالد ترمپ از ابتداي رياست جمهوري منتقد پيمان پاريس و تعهد کشورها به کاهش توليد گازهاي گلخانه‌يي بود و اصرار داشت امريکا هر چه زودتر از اين توافق بين المللي کنار بکشد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار