جهان

۵۳ نفر دیگر در اعتراضات میانمار کشته‌ شدند

 

در اعتراضات ميانمار حداقل 37 نفر در حومه شهر يانگون و 16 نفر در مناطق ديگر به ضرب گلوله نيروهاي امنيتي اين کشور کشته شده‌اند.

به گزارش «مجمع کمک به زندانيان سياسي» ميانمار، اين خونين‌ترين روز اعتراضات دموکراسي‌خواهان عليه کودتاي نظاميان از زمان اعتراضات بوده است.

خبرگزاري رويترز گزارش داده 37 نفر از اين افراد در اعتراضات حومه شهر يانگون کشته شده‌اند، جايي که گفته مي‌شود 32 کارخانه که با سرمايه چيني‌ها تاسيس شده بود، مورد حمله قرار گرفته و دو کارخانه به آتش کشيده شده است.

روزنامه گلوبال‌تايمز چين گزارش داده که در حملات به اين کارخانه‌ها 2 شهروند چيني زخمي شده و 37 ميليون دالر زيان به تاسيسات وارد شده است.

تلويزيون «مياوادي» وابسته به نظاميان ميانمار مدعي است که نيروهاي امنيتي بعد از به آتش کشيده شدن کارخانه‌ها و مسدود شدن راه ماشين‌هاي آتش‌نشاني توسط حدود دو هزار معترض خياباني وارد عمل شده‌اند.

از زمان وقوع کودتاي نظامي عليه دولت آنگ سان سوچي، رهبر غيرنظامي ميانمار (برمه سابق)، اين کشور شاهد تظاهرات و ناآرامي‌هاي گسترده بوده است.

مجمع کمک به زندانيان سياسي ميانمار گزارش داده که افزون بر 37 نفري که در حومه شهر يانگون کشته شدند، روز گذشته 16 نفر ديگر نيز در اعتراضات مناطق ديگر ميانمار کشته شدند.

گروه‌هاي مدافع حقوق بشر مي‌گويند از زمان وقوع کودتاي روز اول فبروري تاکنون حداقل 140 نفر در پي تيراندازي نيروهاي امنيتي در جريان اعتراضات ميانمار کشته شده‌اند.

مقامات نظامي کشور دسترسي به اينترنت را قطع کرده و يک دادگاه نظامي ميانمار نيز گفته است اولين جلسه آنلاين رسيده‌گي به اتهامات آنگ سان سوچي، رهبر سابق کشور، به خاطر قطع اينترنت تا 24 مارچ (9 روز ديگر) به تعويق انداخته شده است.

با وجود جو امنيتي شديد و افزايش خشونت‌ها از سوي نظاميان، روز شنبه دولت موازي غيرنظامي در ميانمار با وعده براندازي حکومت نظاميان اعلام موجوديت کرد.

قايم مقام و ديگر مقامات ارشد حزب «ليگ ملي دموکراسي» به رهبري آنگ سان سوچي که هم‌اکنون در خفا به سر مي‌برند، روز شنبه 23 حوت، براي نخستين‌بار با انتشار بيانيه‌اي در شبکه اجتماعي فيس‌بوک، مردم ميانمار را خطاب قرار دادند.

اين حزب از قصد خود براي ايجاد دموکراسي فدرال و همچنين ملاقات رهبرانش با نماينده‌گان بزرگ‌ترين سازمان‌هاي مسلح قومي ميانمار خبر داده‌اند. سازمان‌هاي يادشده هم‌اکنون مناطق وسيعي در سراسر کشور را در کنترل دارند.

کشورهاي غربي، هند، جاپان و استراليا بر لزوم احياي دموکراسي در کشور تاکيد کرده‌اند، اما چين و روسيه هنوز درباره وضعيت ميانمار موضع خود را اعلام نکرده‌اند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار