اخبار

کميسيون حقوق بشر افغانستان: به دليل تداوم جنگ، 11 درصد افراد دارای معلوليت در افغانستان افزايش يافته است

 

کميسيون حقوق بشر افغانستان مي‌گويد که در حال حاضر، بيش از 13 درصد کل جميعت اين کشور را افراد داراي معلوليت تشکيل مي‌دهد و تنها در 14 سال گذشته، افراد داراي معلوليت بيش از 11 درصد افزايش يافته است.

اين کميسيون با نشر يک گزارش تحقيقي خود تصريح کرده که در حال حاضر چهار ميليون و 475هزار و 800 نفر در افغانستان معلول اند که بيشتر اين افراد در اثر جنگ، ماين‌گذاري‌ها، مصرف خودسرانه‌ي دارو، حوادث ترافيکي، عدم رعايت تدابير ايمني در محل زنده‌‌گي و کار، عدم تطبيق واکسين و عدم مراقبت زنان در دوران بارداري معلول شدند.

کميسيون حقوق بشر افغانستان روز يکشنبه (هشتم حمل) با نشر اين گزارش زير نام «وضعيت حقوق بشري افراد داراي معلوليت در سال 1399» گفته است که در اين تحقيق با يک‌هزار و 504 معلول در 22 ولايت مصاحبه شده که از اين ميان، 310 تن آن زنان بوده اند.

اين کميسيون همچنان گفته است که افراد داراي معلوليت، جزء اقشار آسيب‌پذير جامعه کنوني افغانستان استند و نيازمند حمايت ويژه از سوي خانواده‌ها، اجتماع و به ويژه دولت و نهادهاي مسوول مي‌باشند.

در بخشي اين گزارش آمده است: «يافته‌هاي اين تحقيق نشان داده است که 38.1 درصد افراد شامل تحقيق، يعني 573 نفر، تأييد نموده ‌اند که به دليل داشتن معلوليت، در خانه و اجتماع با خشونت روبه‌رو بوده و مورد توهين، تحقير و آزار و اذيت قرار گرفته‌ اند.»

اين تحقيق نشان مي‌دهد که از ميان يک‌هزار و 504 تن از مصاحبه‌شونده‌‌گان، يک‌هزار و 42 نفر آنان، داراي معلوليت فيزيکي، 294 تن آنان، معلوليت حسي فيزيکي، 42 تن آنان داراي معلوليت بيولوژيکي و متابوليسمي، مانند بيماري‌ها و يا عارضه‌هاي شکر، فشارخون، صرع، مهرگي و اوتيسم و 68 نفر ديگر آن داراي معلوليت ذهني و رواني بوده اند.

همچنان 58 نفر ديگر داراي معلوليت مضاعف بوده ‌اند؛ يعني «دو يا بيشتر از آن معلوليت داشته ‌اند».

بر اساس اين تحقيق افراد داراي معلوليت در اين کشور با مشکلات زيادي در افغانستان مواجه اند و آنان از عدم دسترسي به آموزش، عدم دسترسي به صحت و بهره‌مندي از معاش معلوليت انتقاد کرده اند.

در گزارش اين کميسيون همچنان آمده است: «دسترسي اشخاص داراي معلوليت به حقوق مدني – سياسي، با چالش‌هايي روبرو بوده و موارد متعددي از برخوردهاي تبعيض‌گرايانه، توهين‌آميز و تحقيرکننده در برابر اشخاص داراي معلوليت گزارش شده است.»

کميسيون حقوق بشر افغانستان همچنان با انتقاد از حکومت افغانستان گفته است که برنامه‌هاي دولت در زمينة حمايت‌هاي اجتماعي از افراد داراي معلوليت، کافي نيست و تعداد زيادي از آنان که علت معلوليت‌ شان عواملي غير از جنگ و منازعه مي‌باشد، از حمايت‌هاي اجتماعي به شمول مددمعاش معلوليت، محروم استند.

اين کميسيون همچنان از حکومت افغانستان خواسته است که جايگاه افراد داراي معلوليت در روند صلح را تثبيت و به عنوان يکي از گروه‌هاي عمده قربانيان جنگ در روند صلح اين کشور دخيل کند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار