اخبار

کميته   مصونيت خبرنگاران :  خبرنگاران و کارمندان رسانه‌يی با تهديدات امنيتی و عدم دستری به اطلاعات از ادارات دولتی مواجه اند

 

محمداشرف غنی، رییس جمهوری کشور گفته که اجازه نمی‌دهد زیر هیچ عنوان، حقوق خبرنگاران ضایع شود.

آقای غنی روز چهارشنبه (27 حوت) در اعلامیه‌یی به مناسبت روز ملی خبرنگار گفته که قانون اساسی کشور آزادی بیان را تضمین کرده است. افغانستان درسطح کشورهای منطقه در رتبه بندی جهانی آزادی رسانه‌ها از جایگاه خوبی برخوردار است.

آقای غنی افزوده: “من در بخش حمایت‌های حقوقی و معنوی از خبرنگاران و فعالیت آزاد رسانه‌ها هدایت مشخص داده بودم، عفو جریمه‌های مالیاتی رسانه‌ها، اقدام جدی برای رسیده‌گی به پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران، تأمین امنیت خبرنگاران، کمک به صندوق حمایت از خبرنگاران و ایجاد کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها از مجموعه اقدامات حکومت به شمار می‌رود.”

او همچنین تاکید کرده که قانون‌مند شدن فعالیت خبرنگاران مطابق قانون کار را مهم خوانده و گفته که تطبیق این کار مستلزم حمایت مالکان رسانه‌ها است.

رییس جمهور ابراز امیدواری کرده که اتحادیه‌های صنفی خبرنگاران همراه با مسوولین ذیربط دولتی، روی بسته‌های مشخص حمایوی گفت‌وگو کنند تا برای خبرنگاران فضای مصون فراهم شود.

او یک بار دیگر بر اصل آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات تاکید کرده و گفته که زیر هیچ گونه شرایط در روند صلح، حقوق اساسی خبرنگاران ضایع نخواهد شد.

رییس جمهور همچنین از خبرنگاران خواسته که برای معیاری سازی فعالیت‌ها خود تلاش کنند.

در همین حال داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی در پیامی به این مناسبت گفته است که با وجود تشدید “حملات وحشیانه‌ی تروریستی” خبرنگاران و رسانه‌ها در ۲۰ سال گذشته، در راستای نهادنیه‌سازی آزادی بیان و تحقق ارزش‌های مردم‌سالاری در این کشور، تلاش‌های زیادی کردند.

آقای عبدالله افزوده است: “در گرماگرم مذاکرات صلح، ما متعهد هستیم که از آزادی بیان و رسانه‌های افغانستان با تمام توان دفاع و حراست کنیم.”

قصر سپیدار روز چهارشنبه با نشر اعلامیه‌یی به مناسبت روز ملی خبرنگار نسبت به ترور خبرنگاران ابراز نگرانی شده و گفته که حملات هراس‌افگنانه هرگز روی انگیزه و فعالیت رسانه‌ها تأثیر نگذاشته و امروز رسانه‌های خصوصی کشور و آزادی بیان افغانستان، در سطح منطقه کم‌نظیر است.

در اعلامیه به نقل از آقای عبدالله آمده است: “ما همواره گفته‌ایم که نقش خبرنگاران و رسانه‌های آزاد در حراست و پاسداری از منافع ملی و ارزش‌های تاریخی کشور، کمتر از نقش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان نبوده است.”

کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران افغان، اما با ابراز نگرانی از وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران، گفته که در حال حاضر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی در افغانستان با تهدیدات زیاد امنیتی مواجه اند و همچنان دسترسی به اطلاعات هنوز هم به عنوان یک چالش جدی برای خبرنگاران و رسانه‌ها مطرح است.

این کمیته‌ گفته است که تنها در حدود چهار ما گذشته، نه خبرنگار و کارمند رسانه‌یی در این کشور جان باخته اند.

کمیته مصونیت خبرنگاران افغان همچنان گفته است که علاوه بر کشتارهای هدف‌مند، همه‌گیری کروناویروس، کار و فعالیت خبرنگاران و رسانه‌ها را در تولید محتوا و اطلاع‌رسانی در این کشور محدود ساخته است.

این کمیته از حکومت خواسته که به “معافیت از مجازات” پایان داده و پرونده‌های قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی در این کشور را بررسی کند.

کمیته مصونیت خبرنگاران تاکید کرده که با تسریع پروسه صلح افغانستان، “جامعه رسانه‌ای از آینده آزادی بیان و رسانه‌ها در کشور سخت نگران اند.” این کمیته از حکومت و نهادهای بین‌المللی خواسته که پیشنهادات جامعه رسانه‌یی در مورد حراست از آزادی بیان در جریان مذاکرات صلح را تطبیق کنند.

این نهاد پشتیبان رسانه‌ها همچنان از جامعه جهانی خواسته است که باید از آزادی بیان و دستاوردها در این بخش، در گفت‌وگوهای صلح این کشور حمایت و حراست شود.

بر اساس گزارش کمیته مصونیت خبرگاران افغان در جریان ماه‌های اخیر، به دلیل تهدیدات امنیتی بیش از ۳۰۰ خبرنگار زن وظایف شان را ترک کرده اند.

از سویی‌هم سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری  با نشر اعلامیه‌یی گفته که حکومت در چهار سال گذشته اقدامات مهم و بی‌سابقه را برای آزادی رسانه‌ها و حمایت از خبرنگاران انجام داده که برخی از این اقدامات بی سابقه بوده‌است.

آقای دانش تصریح کرده که رسیده‌گی به همه پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران و حمایت از رسانه‌ها و خبرنگاران و فعالیت‌های رسانه‌ای، تاسیس صندوق حمایت از خبرنگاران، تهیه طرزالعمل مصونیت خبرنگاران، تاسیس کمیته‌های مشترک ولایتی در 33 ولایت و ملزم ساختن رهبری ادارات به پاسخ‌گویی در برابر رسانه‌ها و خبرنگاران بخشی از اقدامات کمیته مشترک بوده‎است.

دانش بیان داشته، حکومت در سه سال اخیر قانون دسترسی به اطلاعات را تصویب و توشیح کرد و این کمیسیون اکنون با ظرفیت و توانمندی مناسب در حال فعالیت است. افزون بر آن قوانین مربوط به فعالیت‌های رسانه‌یی به خصوص قانون طرز تاسیس رسانه‌های همه‌گانی تصویب گردیده است.

آقای دانش اما تاکید کرده: “با وجود این کارها مشکلاتی هنوز باقی‌است و خبرنگاران و رسانه‌های آزاد کشور در معرض تهدیدات بلند امنیتی از سوی دشمنان آزادی بیان قرار دارند، مشکلات در بخش کاری و معیشتی خبرنگاران فراوان‌است، هنوز فرهنگ پاسخگویی به خبرنگاران و رسانه‌ها از سوی مسوولان حکومت نهادینه نشده است. اما برای رفع چالش‌ها و مشکلات فراروی فعالیت‌های رسانه‌ها و خبرنگاران از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

 

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار