سرمقاله

چرا وزير صحت اين گونه برکنار شد؟

 

برکناري وزير صحت از سوي رييس جمهور غني با انتقادهاي جدي برخي از کارشناسان حقوق و کاربران شبکه هاي اجتماعي مقابل شده است.

پس از وارد شدن اتهام اخذ رشوه از سوي دادستاني کشور به برادر و دو خويشاوند وزير صحت که در آن را وزارت کارمند بودند، آقاي غني وزير صحت را برکنار کرد و حکم سرپرست جديد آن وزارت را صادر نمود، اما پس از اين حادثه، وزير صحت از برکناري خويش به وسيله آقاي غني انتقادهاي شديد کرد و آن  را برخلاف قانون اساسي کشور خواند.

وزير صحت در همين هفته هاي اخير از سوي مجلس نماينده گان راي اعتماد را به دست آورد، همواره در رسانه ها ظاهر مي شد و از دستآوردهاي خودش سخن مي زد.

اما دفعتاً وابسته گان وي از سوي دادستاني کشور متهم به خيانت شدند و رييس جمهور هم دست به کار شد و به همين بهانه وزير صحت  برکنار ساخته شد.

گرچه مبارزه با فساد اداري يک مسأله بسيار مهم براي حکومت است و اعتبار حکومت با بلند رفتن گراف فساد اداري بسيار کاهش يافته است، اما با آنهم در مورد برکناري وزير صحت نکاتي قابل گفتن است:

– مطابق قوانين کشور بدون صدور حکم دادگاه کسي به هيچ عنوان مجرم شناخته نمي شود.

با درنظرداشت اين اصل بايد رياست جمهوري انتظار مي کشيد تا پرونده وابسته گان وزير صحت در دوران مي افتاد و پس از صدور دادگاه تصميم مي گرفت و ثابت مي شد که شخص وزير نيز در اين قضيه دست داشت و يا خير.

اين در حالي است که جرم يک عمل شخصي است و نبايد با ارتکاب يک جرم، کسي ديگري مجازات شود.

– چون وزير صحت از سوي مجلس نماينده گان راي اعتماد را به دست آورده است بايد پس از وارد شدن اتهام به وابسته گان آقاي وزير بايد مجلس نماينده گان وي را استجواب و يا استيضاح مي کرد به وزير فرصت داده مي شد تا در مورد وضاحت مي داد و اگر قناعت نماينده گان حاصل نمي شد، وزير از سوي مجلس سلب صلاحيت مي شد و اين بهترين راه تأمين عدالت بود.

با توجه به همين ملاحظات، مبارزه با فساد کار نيکو و پسنديده است، اما چنين برخورد با مقام هاي حکومت، اعتبار حکومت را بيشتر خدشه دار مي سازد.

برخي از کاربران شبکه هاي اجتماعي برکناري وزير صحت را يک برخورد سليقه يي آقاي غني عنوان کرده اند و مي گويند با اختلاف سياسي يي که وي با استاد عطا محمد نور والي پيشين ولايت بلخ پيدا کرده است، وزير صحت برکنار و قرباني اين اختلاف ها گرديد.

اگر چنين اختلاف ها با گذشت هر روز بيشتر شود و کشمکش ها ادامه يابد، مردم و کشور بار دگر وارد مشکلات و بحران جديد ديگر خواهد شد و تنها مردم مظلوم افغانستان در اين گيرودارها متضرر خواهند شد و بس.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار