اخبار

پنتاگون: آموزش نيروهای امنيتی و دفاعی افغانستان در يک کشور ديگر ادامه می يابد

 

وزارت دفاع ايالات متحده امريکا گفته که مي‌خواهد به آموزش نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان در يک کشور ديگر ادامه دهد. وزارت دفاع ملي کشور از اين تصميم واشگتن استقبال کرده و گفته که تداوم همکاري ايالات متحده با نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان مؤثر است.

جنرال مارک ميلي، رييس ستاد عمومي نيروهاي مسلح ايالات متحده امريکا در يک نشست خبري در وزارت دفاع امريکا (پنتاگون) گفته که طرح آموزش نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان در    “سایر موقعیت‌ها” تحت بررسی قرار دارد، اما تا حال ۱۰۰ در صد واضح نشده است.

آقای میلی در پاسخ به سوالی در این مورد افزوده است: “این امکان پذیر است. می‌خواهم بگویم که گزینه‌های زیادی وجود دارد و ما تا حال یکی از آن‌را مشخص نکرده ایم، اما زمانی که طرح‌های نهایی خویش را آماده کردیم برای منظوری به وزیر دفاع ارایه خواهیم کرد.”

او تصریح کرده که ارتش ایالات متحده امریکا توانایی حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را داشته و در حال حاضر روی این طرح‌ها کار جریان دارد.

وزارت دفاع ملی افغانستان هم با استقبال از این طرح امریکا گفته که تداوم حمایت ایالات متحده امریکا از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور مؤثر است.

فواد امان، معاون سخن‌گوی این وزارت به رسانه‌ها گفته که بدون شک کمک‌های مالی، آموزشی و تخنیکی جامعهٔ‌ جهانی، به خصوص ایالات متحده‌ی امریکا در راستای حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی خیلی مؤثر بوده است.

او افزوده: “اگر آنان تصمیم به ادامهٔ آموزش‌ نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بگیرند، بدون شک که حکومت و وزارت دفاع افغانستان از این کار استقبال می‌کنند.”

پیش از این، جنرال کینت مکنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی نیروهای امریکایی (سنتکام) گفته بود که ایالات متحده به دنبال روش های است تا نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را از راه دور همکاری کند.

این در حالیست که ناتو نیز بر تداوم همکاری و حمایت خود از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تاکید کرده و گفته که تا زمانی پایان جنگ در افغانستان این سازمان به حمایت خود از نظامیان افغان ادامه خواهد داد.

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو به تاریخ (16 ثور) در نشست وزیران دفاع اتحادیه‌ی اروپا تاکید کرد که عقب‌نشینی مأموریت پشتیبانی قاطع از افغانستان در حال اجراست؛ اما پایان مأموریت ناتو در افغانستان به‌معنای پایان روابط با این کشور نیست ومتحدان ناتو در حال بررسی این مسأله‌‌اند که چه‌گونه می‌توانند به پشتیبانی مالی و آموزشی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه دهند.

این درحالی است که نمایند‌ه‌گان ویژه‌ی اتحادیه‌ اروپا، ناتو، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده روز گذشته در یک اعلامیه‌ی مشترک از توافق شان پیرامون حمایت متداوم بین المللی از نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان خبر داده و تاکید کردند که تا نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بتوانند در مقابل تهدیدات خارجی و داخلی از خود دفاع کنند.

روند خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان به تاریخ اول ماه می آغاز شد و همزمان با آن درگیری‌ها میان گروه طالبان و نیروهای امنیتی افغان در چندین ولایت افزایش یافت.

وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان توانایی مبارزه در مقابل طالبان را دارند و ابراز امیدواری کرده است که این نیروها بتوانند حملات طالبان را مهار کنند.

آقای میلی همچنان گفته که بیش از ۳۰۰ هزار نیروی مسلح افغان از چندین سال به این‌سو رهبری جنگ را در دست دارند: “ما مطمیناً از آنان حمایت کرده ایم، اما آنان جنگ را رهبری کرده اند.”

در این حال، وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که روند خروج نیروها براساس برنامه و بدون کدام تغییر به پیش می‌رود و تا تاریخ ۱۱ سپتمبر تکمیل خواهد شد.

پیش از این همزمان با اعلام مشخص شدن زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگرانی‌ها از چگونه‌گی جنگ در برابر طالبان در محافل سیاسی و شبکه‌های اجتماعی بالا گرفت، اما مقام‌های اداره‌های امنیتی و دفاعی در صحبت‌های شان تاکید کردند که پس از سال2014 میلادی بار جنگ به صورت مستقلانه بر دوش نیروهای امنیتی و دفاعی است و تنها چیزی که در حال حاضر این نیروها نیاز دارند، تمویل تجهیزات است که جامعه جهانی  به ویژه ایالات متحده امریکا باید باید به اساس پیمان‌ امنیتی کابل واشنگتن به آن متعهد باشد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار