فرهنگ و هنر
يکصدا برای صلح؛ شاعران جوان از طريق شعر دادخواهی می کنند
برنامهی رقابتی شعر زیر عنوان «یکصدا برای صلح» با اشتراک شماری از شاعران جوان و فرهنگیان در ولایت جوزجان برگزار شد. در این برنامهی ادبی بیش از ۲۰۰ جوان شرکت کردهاند. این برنامه از سوی نهاد اجتماعی «امید دوباره» راهاندازی شده است. پنجاه درصد اشتراککنندهگان این برنامه را دختران تشکیل میدهند.
جان محمد حبیبی، مسوول نهاد اجتماعی «امید دوباره» در این برنامه گفت که هدف آنان از برگزاری برنامهی «یکصدا برای صلح» ترویج فرهنگ صلحپذیری از مسیر ادبیات در میان شهروندان کشور است.
آقای حبیبی افزود که شهروندان نسبت به شعر و چکامهخوانی علاقهی بیشتری دارند. او به این باور است که فرهنگسازی در زمینهی صلح از مسیر شعر میان مردم موثرتر است. بهگفتهی او، صلحپذیری باید از طریق فرهنگ به یک تفکر در میان شهروندان بدل شود. او ادبیات را تنها میانبر ممکن برای رسیدن به صلح میداند.
در جریان این برنامهی سهروزه بیست شاعر جوان شعرهای مناسبتیشان را به رقابت گذاشتند، واژههایی که به آرزوی صلح سروده شدهاند. گلالی یولداش، شاعر جوان و دانشجوی دانشگاه جوزجان میگوید که با آرزوی برقراری صلح دایمی در این برنامهی رقابتی – ادبی شرکت
کرده است.
این شاعر جوان تازه با ادبیات و شعر درگیر شده و نخستین شعرهایش را دربارهی صلح نوشته است. بانو یولداش امیدوار است که با پاسداشت از ارزشهای مدنی و انسانی زنان، مذاکرات صلح به نتیجهی مطلوبی برسد.
امینالله بصیر صانع، یکی از داوران برنامهی یکصدا برای صلح گفت که از میان ۲۰۰ جوان حاضر در این برنامه، شعرهای بیست تن آنان به رقابت گذاشته شده است.
آقای صانع برگزاری برنامههای فرهنگی را به مناسبت ترویج و گسترش اندیشهی صلحخواهی در کشور مهم توصیف میکند و میگوید که فرهنگسازی را یگانه راه پایان جنگ و همدیگرپذیری میداند. بهگفتهی او، از میان ۲۰ تن از شاعران جوان به پنج شعر برتر جایزهی نقدی داده میشود.
این برنامهی رقابتی در حالی برگزار میشود که حدود یک ماه پیش برنامهی رقابت کتابخوانی زیر عنوان «صلحپروری» از سوی شماری از نهادهای مدنی در جوزجان برگزار شد. در این برنامه ۱۵۰ جوان شرکت کردند. شرکتکنندهگان این برنامه، مطالعه و کسب دانایی را یگانه راه نجات کشور از حالت کنونی توصیف کردند.