اخبار

ينس استولتنبرگ: ماندن در افغانستان به معنی پذیرفتن خطر برای ناتو است

 

لويد آستين، وزير دفاع امريکا گفته است که با وزيران دفاع پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) در مورد حمايت اين پيمان از افغانستان پس از خروج نيروهاي خارجي از اين کشور گفت‌وگو کرده است.

آقاي آستين در صحفه‌ي توييترش در مورد اين نشست وزيران دفاع اين پيمان که روز گذشته برگزار شده، و ينس استولتنبرگ، دبير کل ناتو و وزيران دفاع کشورهاي عضو در اين پيمان حضور داشته‌اند، نوشته است که حضور نيروهاي کشورهاي عضو اين پيمان در افغانستان و عراق و ادامه‌ي حمايت ناتو از افغانستان پس از خروج نيروهاي خارجي از اين کشور در اين نشست مورد بحث قرار گرفته است.

او همچنان گفته که ناتو «امکان آموزش به نيروهاي امنيتي افغانستان در خارج از آن کشور» را بررسي مي‌کند.

از سوي ديگر خبرگزاري اسوشيتدپرس، به نقل از استولتنبرگ دبير کل سازمان ناتو که در اين نشست صحبت مي‌کرد، گزارش داده است که حمايت کشورهاي عضو ناتو از افغانستان از طريق مشاوره کارشناسان غيرنظامي به وزارت‌خانه‌هاي افغانستان، حمايت مالي از نيروهاي امنيتي و حمايت از مذاکرات صلح ميان کابل و طالبان ادامه خواهد يافت.

او گفته: «افغانستان نيز مي‌داند که ما 20 سال در آنجا بوده و در افغانستان سرمايه‌گذاري زيادي کرده‌ايم.، افغانستان راه درازي را پيموده، چه از نظر تشکيل نيروهاي امنيتي قوي و کارآمد، و چه از نظر پيشرفت‌هاي اقتصادي و اجتماعي. زماني مي‌رسد که مردم افغانستان مسووليت کامل صلح و ثبات در کشورشان را برعهده بگيرند.»

دبيرکل ناتو ضمن تأييد خطرهاي احتمالي پايان ماموريت نظامي اين پيمان در افغانستان، گفته که ماندن در آنجا نيز معني خطرکردن براي ناتو است، از جمله «خطر جنگ‌هاي بيشتر، خطر مجبور شدن به افزايش نيروها، و خطر ماندن در يک ماموريت نظامي. در همين حال وزير امورخارجه‌ي هند از گفت‌وگوي خود با همتاي امريکايي‌اش در مورد صلح افغانستان خبر داده و گفته که کشورش به حمايت از روند مذاکرات صلح افغانستان متعهد و اين موضوع را با وزير امور خارجه امريکا نيز شريک ساخته است.

سبر امانيام جي‌شنکر، وزير خارجه‌ هند در صفحه‌ي توييترش نوشته است که اين گفت‌وگو که روز گذشته در دهلي‌نو انجام شد، در کنار روابط دو جانبه ميان امريکا و هند، در مورد خروج نيروهاي خارجي از افغانستان و چگونه‌گي روند صلح اين کشور نيز بحث صورت گرفت.

وزيران دفاع پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) تعهد کرده‌اند که حمايت اين پيمان از نهادهاي امنيتي و دفاعي افغانستان همچنان ادامه خواهد يافت.

اين در حالي است که خروج نيروهاي خارجي از افغانستان در يازدهم ثور امسال کليد خورد و تا چهار ماه ديگر به پايان خواهد رسيد.

بسياري از آگاهان سياسي و اعضاي مجلس نماينده‌گان کشور خروج نيروهاي امريکايي و ناتو از افغانستان را عجولانه و غير مسوولانه مي‌خوانند. همچنان سياست‌مداران و تحليل‌گران امريکايي از مبدل شدن افغانستان پس از خروج نيروهاي امريکايي به لانه‌ تروريزم بين‌المللي هشدار داده و گفته اند که طالبان به هيچ عنوان قابل اعتماد نيستند.

اين درحاليست که با وجود ادعاي امريکا مبني بر شکست و سرنگوني القاعده در افغانستان، طالبان تا کنون رابطه شان با اين سازمان تروريستي همچنان پا برجاست بر بنياد گزارش‌ها افراد وابسته به القاعده هم اکنون در کنار طالبان در جبهات بر عليه نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان در جنگ استند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار