اخبار
وزير دفاع امريکا: احتمال این که القاعده تهدیدی را از افغانستان به امریکا ایجاد کند وجود دار د
مقامهاي ارشد نظامي ايالات متحده امريکا به تازهگي گفته اند که امکان دارد سازمان تروريستي القاعده تا دو سال ديگر تهديدي را از افغانستان به امريکا و متحديناش ايجاد کند.
خبرگزاري رويترز گزارش کرده که تصميم رييس جمهور جوبايدن مبني به خروج کامل نيروهاي امريکايي از افغانستان، نگرانيهايي را به بار آورده که اين کشور ممکن با يک جنگ تمامعيار داخلي روبهرو شود و زمينه براي احياي دوبارهي القاعده و طرحريزي حملات جديد به ايالات متحده و ديگر اهداف فراهم خواهد شد.
لويد آستن، وزير دفاع امريکا در نشست استماعيهي کانگرس امريکا گفته که احتمالاً دو سال طول ميکشد تا آنها اين توانايي را پيدا کنند.
جنرال مارک ميلي، رييس ستاد مشترک ارتش امريکا در اين نشست گفته که با جدول زماني خروج نيروها موافق است و در حال حاضر خطر در حد متوسط وجود دارد.
او همچنان گفته که در صورت سقوط حکومت و يا انحلال قواي امنيتي افغانستان، خطر افزايش خواهد يافت.
وزير دفاع امريکا در بخشي از اظهاراتش بار ديگر گفته که ماموريت نظامي آن کشور در افغانستان تکميل شده است.
او گفته: «در اين هفته فرصت داشتيم که متحدين خود را در ناتو در بروکسل در جريان قرار دهيم. از حمايت دوامدارشان از مسير جديدي که روي دست داريم دلگرم شدم. مأموريتي که نيروهاي ما براي اجراي آن 20 سال پيش به افغانستان فرستاده شده بودند تکميل شده است و اکنون وارد مشارکت جديد با شرکاي افغان خود ميشويم که زمينه را فراهم ميکند تا مسووليتشان را در قبال شهروندان خود ادا کنند.»
روند خروج نيروهاي امريکا و ديگر اعضاي ناتو از افغانستان در اول ماه مي امسال رسماً آغاز شد و قرار است تمام اين نيروها تا يازدهم ماه سپتمر اينکشور را ترک کنند.
بهدنبال آغاز اين روند، جنگ و درگيري در افغانستان افزايش يافته و بر بنياد گزارشها، شماري از ولسواليها به دست طالبان افتاده اند.
سازمان ملل متحد در يک گزارش در ماه جنوري گفته که تقريباً 500 جنگجوي سازمان القاعده در افغانستان حضور دارند و طالبان رابطهي نزديک با اين شبکه را حفظ کرده اند.
رييس جمهوري ايالات متحده امريکا پيش از اين گفته که امريکا اينتوانايي را دارد که هرگونه احياي مجدد القاعده را در افغانستان بدون داشتن حضور نظامي زير نظر داشته باشد.
مبارزهي طالبان با تروريزم بخشي از توافقنامهي اينگروه و امريکا است که در ماه فبروري سال 2020 در دوحهي قطر امضا شد.
برخي از مقامهاي امريکايي پيش از اين طالبان را متهم کرده بودند که اين توافقنامه را عملي نکرده اند، اما طالبان اين اتهام را رد کرده اند.
شواهد زياد وجود دارد که گروه طالبان هم اکنون با جنگجويان سازمان تروريستي القاعده در ارتباط استند و دوشا دوش هم در ولايتهاي افغانستان در برابر نيروهاي امنيتي و دفاعي کشور ميجنگند.
آگاهان سياسي به اين باور اند که جدايي طالبان از القاعده ناممکن است، زيرا به باور آنان نه تنها مسألهي ايديولوژيک اين دو گروه تند رو را با هم وصل ساخته بل شماري از مقامهاي طالبان با القاعده خويشاوندي ايجاد کرده و عضو يک خانواده استند
////////////